Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

g89ketty

Mert maradi vagy.[#pias]

sufnituning

Akkor megnyugtattál, még jó, hogy nem dinamit, mert akkor már nem élhetnénk a lehetőséggel sem, hogy választhatunk, benthagyjuk a bizbaszt, vagy sem.

KoLa

Te most politizálsz! hogy-hogy választhatunk?[#nyes]

KoLa

maradok maradon!
maradi vagyok![#eljen]

g89ketty

Rendes vagy, hogy a Gellérthegyet nem forgácsolod el.[#pias]

tibs

Köszönöm mindenkinek a választ.
Valahogy kirobbantom és majd ha kell takonypisztollyal pótolom.[#nyes]

sufnituning

Nevezzük Bizbasz-politikának![#nyes]

sufnituning

Igen ennek én is örülök, de várjuk ki a végét! Ez a Kola mindenre képes.[#nyes]

sufnituning

laaci

Szia,

Ha még aktuális. Van!

Privátban megbeszélhetjük.

Üdv.
laaci

hkrfrehev

Sziasztok!
Írtam pár hete cnc plazmavágóval kapcsolatban, hogy hogyan kell bekötni de akkor figyelmen kívűl hagytam pár vezetéket. A szaki aki jönne bekötni még nem ért rá eljönni, addig hátha valakinek van ötlete. Képeket csatolom. A lényeg hogy maga a plazmavágót (iweld cut 50 cnc pilot) kellene összekötni a vezérlővel (burny 2.5) / asztallal (spiro florett).
1. Képen a kábelek a plazmavágóból jönnek
2. Az asztal kötegéből jön
3. A vezérlőből
4. Gondolom az a géphez kell majd de ez is rá volt kötve valamelyik kötegre

Valakinek esetleg ötlet, hogy mit- mivel?
Köszi előre is!

RJancsi

Sziasztok! Nem CNC... Van egy ZTE F668 digis modem/routerem amibe az utcáról optikai kábel jön be, és kábelTV, vezetékes telefon meg 4 LAN kimenete van. Emellett WiFi-t is szolgáltat. A 4 LAN-ból 3 foglalt, 1 a biztonsági kamerák DVR-je, 1 a NAS és 1 egy távolabb levő TP-link router. A gondom az, hogy eddig minden szuperül működött, mindkét router WiFi-je szolgáltatta az internetet a közelben levő eszközöknek. De most a ZTE megmakacsolta magát. Bármelyik eszköz (laptop, okos teló, tablet) automatikusan felcsatlakozik rá, de "nincs internet" üzenetet adnak. A másik router vidáman működik arról van internet is. Mi történhetett? Természetesen semmit nem állítottam a digis routeren, talán valami központi frissítést küldtek rá és attól hülyült meg? Újraindítottam de semmi javulás.

Miki2

Előre bocsájtom, nem értek ezekhez a kütyükhöz.
Nem letséges, hogy a wifi adó részében kiment valami?
Esetleg az adórész végfokban.

dtb

Sajnos túl sok minden okozhatja... A softveres okok között lehet pl. a saját belső tűzfala, lehet hibás dns beállítás, és persze lehet hardveres hiba is, bár első körben én ezt kizárnám.
Elsőnek próbáld ki azt, hogy valamelyik kliensen állíts be fix IP-t és fix dns-t, pl:1.1.1.1 és 8.8.8.8, és nézd meg, hogy így van e net?

RJancsi

Ugyan nem értem amit írtál, de fix IP-re állítva a telefonomat lett internet. Ráadásul nem variáltam az IP-vel, amit épp kiosztott a router arra nyomtam egy "fix"-et. Mit kéne csinálnom, hogy a többi eszközt ne kelljen fix IP-re tennem?