Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Végül is valahol igazuk van. Lehetne "bistabil" billenőkapcsolónak is hívni. Főleg, hogy tényleg van olyan billenőkapcsoló ami "nyomógombként" fnukcionál, azaz ha elengeded visszatér az alapállapotába.

Rabb Ferenc

Akkor ez egy két irányban is reteszelő kapcsoló...
IdézVégül is valahol igazuk van.
csak nem a villamos szakmában. Ott még a szakzsargon is precízebb[#nyes]

RJancsi

Akkor hagy tanuljak (nem kötözködés, tényleg érdekel), hogyan hívják a nyitott/zárt állapotban maradó billenőkapcsolót az elengedéskor nyugalmi állapotba visszatérőtől? [#nemtudom]

gaben

Pont úgy, ahogy írtad. ;)
Billenőkapcsoló, a másik meg nyomó-kapcsoló.

Rabb Ferenc

Kétállású billenőkapcsoló az egyik, a másik alaphelyzetben nyitott (vagy zárt) visszaálló billenőkapcsoló.

RJancsi

Köszi, ez teljesen érthető és világos! [#worship]

RJancsi

A billenőt is meg kell nyomni. Aztán vagy úgy marad vagy nem. [#nyes]

3vv2btrhv

Telekom szolgáltató kicserélte a TV szetboxot , android rendszerűre .Megszűnt a TELETEX feliratozás . Feleségem őrjöng , hogy ez hogyan lehetséges . Mit lehet tenni?

Rabb Ferenc

Erről miért nem őket kérdezed?

3vv2btrhv

Úgy kezdtem , akkor tudtam meg , hogy már nincs , Vanda asszisztens jóvoltából  ,csak 5 percig kellet várnom , hogy emberel tudjak beszélni .

RJancsi

Nagyon nem CNC de sok tapasztalt ember megfordul erre...
Van egy 2 tonnás hidraulikus "krokodil" emelőm amivel a téli/nyári gumicserénél szoktam megemelni az autómat. Most jött elő az a hiba, hogy terheletlenül kb. 30 cm magasra fel lehet pumpálni, de ha az autó alá rakom, csak kb. 10 centit emel (az autót is emeli, tehát van benne "erő"), aztán semmi többet. A 10 centi után a pumpa karja ellenállás nélkül mozog fel és le mintha nem is lenne hozzákapcsolva a dugattyú. Ellenőriztem, olaj van benne. Mi lehet a baja? [#conf][#fejvakaras][#nemtudom]

RJancsi

Akár törölhetitek is az előzővel együtt! Hála Sufnituningnak már meg is gyógyult az emelőm. Mint kiderült a munkahengere tele volt levegővel, ezért tűnt úgy leeresztett állapotban, hogy van benne elég olaj. Felpumpálva teletöltöttem olajjal, és anélkül, hogy a betöltőnyílást lezártam volna leengedtem. Leengedés közben minimális olaj jött ki belőle ellenben folyamatosan bugyborékolt. Még egyszer felpumpáltam és feltöltöttem, és már csak kevés levegő távozott, az utolsó 10 centinél már csak a felesleges olajat nyomta ki. [#nyes]
A fenébe! Most mehetek kerekeket cserélni. [#schmoll2]

Csuhás

Amikor üresen félig emeled akkor "rugalmasan" emel? Ráállva merev vagy rugózik? Ha rugalmas akkor levegő van hengerben és az összenyomódik ezért nem emel terhelve.

jani300

A kis dugattyú végén van egy O gyűrű .
Télen ,vagy sűrű olajjal ott tud beszívni levegőt a holt ütemben . Nyomó ütemben tömít a karmantyú .
A kopott O gyűrű cseréjével már javítottam meg hasonló emelőt .
Ha nem folyt el olaj ez akkor reális hibalehetőség .

RJancsi

Lehet, hogy ez IS az ok. Az emelő a garázsban a salgó polcon "lakik", nenm láttam alatta olajfoltot. Így nem tudom hová lett belőle az olaj, de most, hogy kb. fél decit rátöltöttem úgy tűnik meggyógyult.