Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Virbo

Köszönöm a tanácsot.
Megmondom őszintén nem is gondoltam gégecsőre, hagyományos mezei védőcsőben gondolkoztam, hajlítva-toldva ahol kell. Belső térben tudtam dobozokat elhelyezni 2-3 kanyar után, de nem tudom vajon indokolt-e jelen esetben.

Végül úgy okoskodtam, hogy talán tényleg jobb előre a falba tenni a védőcsövet, így nem kell alkalmazkodnom a munkásokhoz, előre meg tudom csinálni.

hostya

Szerintem annak a billenő kapcsolónak a rögzítése reteszelős. "bepattintós" ..[#vigyor2]

ab

Olyan szakembert keresek, aki járatos régi excenter présgépeket illetően. Van három darab a birtokomban. Ezekről szeretnék többet megtudni. Mindhárom működőképes. Valószínüleg régi Bakony Művekből származnak.
Privátban kérem szépen jelentkezzen aki tudna segíteni! Köszönöm!
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

xw0ctukzy

tudna nekem valaki olyan programot ajánlani amivel képből, fényképből stb lehet folytos vonal rajzot készíteni amit aztán tudnék vektoriálni?

RJancsi

Inkscape. Van magyar verzió is és lézergravírozóhoz beépülő modul (is).

zozo

Régen Inkscape-pel vektorizáltam, de biztosan vannak már jobbak is.

zozo

Te nyertél 20 másodperccel :)

xw0ctukzy

Köszönöm. lehet hogy én tudom rosszul de az Inkscape nem alkalmas arra amire szeretném.
Nekem nem egy vonalrajz vektorizálása a probléma tárgya azt megoldom. hanem az hogy egy képből hogyan tudnék konvertálni egy folytonos vonalrajzot.
itt egy link hogy kb mire gondoltam
https://www.youtube.com/watch?v=pC0WCxbR4ZU

RJancsi

Akkor neked egy TSP generáló program kell. Az Inkscape valóban nem alkalmas erre. A gúgli a barátod: "picture to TSP"

xw0ctukzy

Igen pont erről van szó de még nem jutottam semmire, pedig már egy ideje rajtavagyok a témán.
Persze köszönöm a hozzászólást, ha esetleg valakinek van valami ötlete a megoldásra kérem jelezze.

dtb

Nem próbáltam, csak ötletelek, (némi bor után) de én azzal kezdeném, hogy a képet bitmap típusú képre konvertálnám(256 color, vagy kevesebb), majd a kapott "foltos" képről törölném a színeket, és megmaradna a "drót váz". Az az adott képtől függ, hogy konvertáláskor milyen szin-mélységet adnék meg, lehet, hogy elég a 16 szin, lehet, hogy több kell, ez úgy is akkor látszik, mikor már csinálod... A Corel tuti, hogy tud ilyet...

xw0ctukzy

Igen az első megvolt korábban de azt egy rettentő bonyolult több lépcsős megoldásnak láttam főleg mivel a parancssoros tudásom igencsak megkopott az elmúlt 20 évben.
Ha most valaki azt mondaná hogy azonnal mondjam meg hogy lehet parancssor ablakot nyitni a win10 ben csak csavarnam a fejemet. Szóval a tudásom igencsak eltűnt a floppy meghajtóimmal együtt.
Viszont az inkscape pluginrol még nem hallottam, utánna fogok olvasni.

Köszönöm.

Jozs

Felhívtam a Conrad -ot, ahol egy igen barátságtalan ember alátámasztotta amit írtál: a "reteszelő" billenőkapcsoló ( náluk ) azt jelenti, hogy átbillentés után ott marad. Tehát pl. egy sima villanykapcsoló is "reteszelő" az ő terminológiájuk szerint.