Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szerelő

interfész lista/kapcsolási rajz van a géphez?

Arany János

Sziasztok!
Valaki nem is túl régen készített itt a fórumon encoderes útmérőt.
Melyik topicban lehet erről olvasni?

laaci

kuner

Éppen ez a baj, semmi nincs ... napok óta túrom a netet, de semmi érdemleges infót nem találok.

Jópár évvel ezelőtt melóztam egy kis cégnél, fanuc huzalokat karbantartottunk, javítottunk, akkor kellett volna gépkönyveket másolnom...
Azóta egykori főnököm elbúcsúzott, így tőle nincs segítség.

Ez a régi fanuc huzal azt hiszem még analog vezérlésű, +-10v ...

Arany János

Szerelő

Ha nincs semilyen dokumentáció és marad az eredeti szoftver akkor mi alapján szeretnéd illeszteni a Hunort a szikrához?

kuner

A hunorral minden bizonnyal lehetne mozgatni az x-y tengelyeket. Végállás gyárilag van a huzalon, azt is fel lehetne használni.
Ha megadom neki g kód alapján, hogy a tengelyek hogy mozogjanak, valószínűsítem, végre is hajtaná. Csak ahhoz össze kell kanócolni a vezérlőt és a hajtást.
Nem szikrázni akarunk a hunor vezérlővel...

umcdfiahe

Az "A" tengelyem kézi vezérléssel mozog de nem tudom hol kell beállítani ((Ezután az áttételek figyelembe vételével állítsd be az 1°-ra számított lépésszámot.))
A motor beállításokba az "A" motor be van állítva de idáig jutottam. A Settingbe a " Set Steps per Unit) ba probáltam állítgatni de nem értem pontosan mit kéne.Ha van valaki a XV ker közelébe és eljönne sgíteni az jó lenne.

Szerelő

Mamutmailen átküldtem a Hunor 721 telepítési utasítást

kuner

Köszönöm! Nagy segítség!

jani300

Nagyon nem cnc .......
De nincsen valakinek 200 as 20 fogszámú Vitara vagy Svift használt , kopott kuplungtárcsája ? Pécs közelében .
Holnap délelőtt talán lesz is .
Azt lezsíroztam már hogy az ünnepekben meg ferodolozzák ,de kivan törve belőle két rugó , kuka .
A gyereké és lelkibeteg hogy nem megy a paprika hintó .
Vennénk ,de hát csak majd szerdán .
Ha nagyon berágok szétfúrom és átrakom egy másikba a közepét :) (Teherautóban már volt rá példa , egyszerű
en nem volt olyan IVEKÓ volt )
Megpróbáltam , majd szerdán lesz új ha más nem jön össze .

jani300

einhell mbs 400 szalagfűrész csigakerék
Ugye nincsen is meg ...
Számolgattam kicsit
m 2 , Z 24 jött ki a csigakerékre .
Fogaskerékként számoltam ,mert ,hát mert az tűnik egyszerűnek :)
Csiga megvan .
Ha esetleg ismeri valaki ,vagy talán tud beszerzési forrást is , érdekelne , és ugye az is hogy jól számoltam e .....

jani300

L312300 23:1 2,0 23 1 7° 29' 52,0 19,35 10,5 0,50 148
Viszont ezek a méretek is stimmelnének .

jani300

7,30 körül látszik megszámoltam 20 fogú .
Egy kaptafára készülhettek .

jani300

Na akkor itt egy 23 fogú hogy egyszerű legyen :)  [#fejvakaras]