Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

hostya

Most kínlódok a Mach3 beállításaival.
 -lesz még több kérdésem is-  [#fejvakaras]

Van egy ilyen javaslat hogy: Pipáljuk be a Sherline módot!  
Mit jelent ez a szó hogy: Sherline ??

Én csak egy kicsit tudok angolul.. de megkérdeztem a Google fordítótól is.. (az se tud többet mint én.) angol:Sherline ..> magyar:Sherline :((

Aki tudja mondja már meg hogy mit is jelent ez a kifejezés CNC vezérlő, > és léptető motor kapcsolatában?
Előre is Köszönöm..!

Messer

Innen származik az elnevezés. Sherline

hostya

Köszi.
Elolvastam, de nem lettem okosabb..  :((

RJancsi

Nem igazán lehet engem eladni angolul, de attól, hogy a "Sherline" egy cég ami CNC gépeket gyárt, még számomra sem derült ki, hogy mi az a Sherline mód. [#nemtudom]

Messer

Kb. 20 évvel ezelőtt tették bele a MACH-ba ezt a funkciót.
A Sherline akkoriban gyártott vezérlőihez optimalizálták.
Nem tudom hol olvastam róla. Talán a régi Magi fórumon.

hostya

Én is olvasgattam anno a Magi fórumot, de olyan rég volt,  hogy már nem emlékszem a lényegre..
Köszi a segítséget..

Messer

Ezt találtam róla:
"Sherline 1/2 Pulse mode.
A név félrevezető, mert amit végrehajt, az valójában az egyes kernelciklusok impulzusváltozásának a fele
(figyelmen kívül hagyva az impulzusszélesség beállítását).
Az impulzus az egyik kernelciklus elején emelkedik, a következőre esik, így az impulzus időtartama
a teljes kernelciklus időtartama. Ha a kernel 25 kHz-re van állítva, ez egy teljes 40 µS
impulzusszélesség – sokkal nagyobb, mint amennyit a felhasználói felület lehetővé tenne."
Itt.

hostya

No ez már valami, és még értem is..[#kacsint]
Köszönöm..! [#worship]

umcdfiahe

Sziasztok
Most lenne szükségem először a forgató használatára ott tartok hogy billenytyüzetről tudom a motort vezérelni de ennyi, egy köről fordulást 15mm nek mutatt, a programozásba is kéne segítséget.

do3om

Muszáj megkérdeznem mert kezd zavarni:
Szalagcsiszoló görgő melegszik,1-2 perc és teljesen forró, nekem úgy tűnik hogy a csapágy nem megfelelő.
Egyszerű megoldás a tengely, egyenes 20-as rúd két seeger, a csapágy rész kicsit rovátkolva a pontos felfekvéshez.Végében M12 menet, ezzel rögzítem, így nem húzom össze a csapágyakat, a 20-as tengely felületén felfekszik.
A műanyag hengerbe megvan a csapágy helye kiszedve, nem kell túl erősen beleütni, szépen bemegy, a tengelyre is annyira kell felütni amennyire szerintem teljesen jó, nem szorítom össze, nem az fogja meg.
Mintha ez a műanyag porvédős túl sokat fogna rajta, C3-as, nincs az meg hogy összerakva meghajtom kézzel és kifutása van szépen.Ha nincs porvédő benne és kimosom a zsírt akkor fut de ez használat közben hamar kinyírná.
Milyen csapágyat próbáljak ki?

Miki2

Talán fém porvédőset.

Miki2

Milyen vezérlőt használsz?

do3om

Most turkáltam olyat sajnos abból csak 1db van itthon, műanyag van pont több. Sokkal könnyebben forog, érdekes hogy ennyit fog a műanyag porvédő, és hogy ilyen melegedés lép fel.
De még próbálni nem tudtam mint írtam 1db volt itthon.
Ha leteszteltem beírom mi lett.
Ezen a görgőn 75 széles szalag fog futni.

s4bkvprb

Sziasztok!

Kerestem a fórumon, de nem találtam rá megoldást. A gép épített, működött és működik is. De a Mach3 szoftverrel most nem akar menni. Az illesztőkártyát látja az eszközkezelőben, de csak kérdőjeles. Mach3 telepítés végén a paraller port drivert "sikeresen" feltette. Valaki tudna tanácsot adni, hogyan tudnám működésre bírni? A gép bekapcsolásakor a léptető motorok fognak, de amint elindítom a mach3-at és akarnék vele mozdulni, elenged az összes. Csatolom az illesztőkártyát ill, egy lementett képet a hibáról.

Előre is köszönöm a segítséget!

hkrfrehev

Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok plazmavágás terén, segítséget szeretnék kérni, vettem egy plazmavágó gépet Burny 2.5 vezérléssel és spiro 1500x3000 asztallal. Hibásan vettem, sikerült megcsinálni, csak szervó motor szénkefe problémája volt.
Manuálisan mozog X , Y irányba, Z-ben még nem tudtam megmozdítani mert nem tudok programot futtatni rajta.
Floppy bemenet nincs, a benne lévő programokat próbálom előhozni de mint mondtam nem használtam ilyen gépet még kezdő vagyok tanulmányozom a kézi könyvet, talán nemsokára sikerül valami.

Kérdésem a következő lenne:
- hogyan tudnék írni rá programot?
- melyik programmal tudnám használni a gépet PC-vel?
- milyen RS232 kábelt ajánlotok?
- ha megvan a kábel és a szoftver hogyan működik a program átküldése a gépre?
Gépi programírással nincs gondom, legalábbis ha úgy van futtatnék rajta kész programot, csak nemtudom mi a menete.

Köszönöm szépen előre is!