Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

József

dtb

Igen. Sikeresen meg is b@szott később.... [#eplus2]:-) valahogy sikerült hozzáérnem...

TBS-TEAM

11-12 akkor is világít ha hiba van motor hőkioldó, vezérlés,
Stop led világít?
József

dtb

A self test lefut, a 13led(minden OK) világit, a 14(error) nem, és akkor sem, ha megy a motor. A 12.led villog, ha mozog a motor, de a doksi szerint az a villogó lámpa ledje. Hallható a kis relé hangja, ahogy behúz, elenged, ugyanígy villog a 12. led is. A 2-es DIP kapcsolóval ez elvileg kikapcsolható, de nem reagál rá(mármint az on/off állásra)

TBS-TEAM

A DIP2 csak az elővillogás be ill kikapcsolás.
Menet közben mindig villog a lámpa.
Full kikapcsolni nem lehet.
A fék biztos kiold?
J2 nincs megszakadva?
József

TBS-TEAM

A leírás szerint a végállás kapcsolókat nem az 1-hez kell kötni hanem:
0-11
0-12
0-13

Ezeket össze kell kötni:
1-9
1-8
40-41
József

dtb

Az a baj, hogy ehhez a típushoz többféle leírás is van, én háromfélét találtam az egyiket belinkelem: QE47E inverter ..de eltérések vannak bennük, nem is kevés. Amit írtál, (az eleje) az biztos, hogy nem jó, mert az eredeti bekötés is az egyes lábhoz volt kötve, ez biztos. A korábbi fotón a bontás utáni állapot látható, a "0" csatlakozón csak sárga-zöld föld vezetékek voltak, és az elvágott kábel motor felőli oldala megegyezett a sorkapcsokon látható kábelekkel, tehát az "1"-eshez volt kötve eredetileg is.
Az 1-9, 1-8, 40-41 stim, de az 1-9 elvileg hatástalanítja az összes biztonsági kapcsolót. Elvileg,... de nem, mert nem reagál rá. Holnap  megint nekiugrok, hátha jobb idő lesz, mint a héten...

dtb

Bocs, ezt észre se vettem...A J2 nincs elvágva. A J1-et is próbáltam, a SOFA kártyát kivettem véglegesen, de a J1-nek sincs semmi hatása.

88py2wwk

Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni. Adott egy 3018 cnc gép melyre végálas kapcsolók lettek szerelve. A végálások rendben müködnek, a kézi mozgatásra minden adott tengely a megfelelő irányba mozog.Ha bekérem a GRBL programba a marni kivánt nc fáljt és szeretnék marni inditás után az "Y" tengely ellenkező irányban mozog mint ahogy kellene. Már átnéztem az összes paraméter beirást a consolba de ne jövök rá mi a hiba. Ebben kérnék segítséget!
Köszönöm!

Gyula65

Szia!
Telepítsd az ugs ingyenes programot, abban átállíthatod, a megfelelő tengelyt!
Üdv!

Gyula65

Megmutatom az ugs programban a beállítást.

svejk

Keresek régi cuccot, ami tud 3,5"-os CP/M-es lemezeket kezelni, másolni.

Első körben egy ilyenre biztosan alkalmas floppy meghajtó elég lenne.  

Egy valószínűleg hibás Citizen OSDB-25G-U meghajtó helyett kellene egy Mitsubishi huzalszikra gépbe.

dtb

Talán van... de költöztem a nyáron. Holnap megnézem, nem biztos, hogy még megvan.

dtb

Megnéztem, sajnos már csak egy régi XT, és egy MFM-es vinyó maradt meg, pedig volt több floppy is...
Viszont lehet, hogy nem is egyre gondoltunk. A régi típusú floppyról nekem az MFM vezérlősök rémlenek... A CP/M az a Commodorokban, és az ahhoz hasonlóakban volt használva... vagy rosszul emlékszek?

dezsoe

A CP/M az nem Z80-as volt? A C128 is Z80 módban futott CP/M esetében.