Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

5kfiyrw95

Köszönöm a segítséget ez is egyfajta megoldás lehet ha a kondi nem segít

4va4kwi

Sziasztok!

C45 ős anyagba kell gravíroznom 1.5 mm mélyen 30 fokos gravitüvel. Milyen paraméterekkel lenne érdemes nekiálni?

3vv2btrhv

Elnézést , hogy ide írok . USA ba kellene szállítanom bonsai tálat . Mi a legjobb futás ma ? Ami garantáltan oda viszi ?

gaben

Szia Tibor,

USA-ba nincs tapasztalatom, de Romániába a múlthéten küldtem egy csiszagépet (33kg) és az 23.000Ft postaköltség volt.
Hétfőn fölvették és szerdán már át is adták.

Én velük szállíttattam külföldre, tavaly is: Csomagnet

Üdv, Gábor

kuv5p7226

50-es élsebesség azon az átmérőn ahol a legvastagabban érintkezik az anyaggal, az előtolás foganként (1 fog van) 1 mikron körül, azaz, 0,001 mm

Hűtés-kenés muszáj lesz, az emulzió sugár azért jó, mert viszi a forgácsot is.

Ha törik-csorbul a szerszám, akkor növeld a fordulatot és vedd vissza az előtolást.

Egy fogásból nem fog menni, én személy szerint 2-3 TIZED milliméternél nagyobb fogásmélységet meg sem próbálnék.

El fogsz fogyasztani 20-30 darab gravírtűt, majd az ügyfél sivalkodik, hogy ő 3 gravírtű árát gondolta rá és nem érdekli, hogy olyan balfék vagy, hogy 10 órát töltöttél el vele és 20 szerszámod törött bele, úgyhogy még időben rúgd ki az ilyen álmodozót.:-)))

000000000

Nekem sok tapasztalatom van USA-ba postázni, de csak innen Svédországból. Nem tudom hogy érdekel, de lehet hogy valakit igen...

A tapasztalatom szerint az hogy az utóbbi évekbe ott valami történt, mert nem jól működnek ott a szállítások, nem Covid miatt, mert sokkal előtte kezdődtek a problémák. Több probléma van.

1. Én mindent nyomon követhetőssel küldök, úgyhogy tudom hogy innen 2-3 nap után megérkezett a küldésem USA-ba.

2. Attól függ milyen címre küldsz mit. Nem csak hogy milyen államba, de attól is függ milyen városba / faluba. Csomagok néha 4-5 nap alatt odaérnek, néha 1-2-3 hónapig tart, és az okát nem lehet tudni.

3. Van amikor az ottani VÀM lefoglalja és rajta ül hetekig, hónapokig, információt nem lehet tőlük kapni, de végül mindig továbbment onnan mindenem.

4. Néhány hónappal ezelőtt kinyomoztam hogy ha úgy küldök hogy ott a USPS kezeli akkor eddig mindenhova 7 napon belül probléma nélkül minden elment. Ezt nem tudom Magyarországról hogy lehet küldeni, innen a Póstán kis csomagként kell küldeni. Tehát a Svéd Póstán keresztül, kis csomagként kell nekem küldeni hogy minden jól menjen, nem UPS, DLH, FedEx vagy másokon keresztül. Azokkal nem tudom hogy menne, mert itt azok drágák. Amikor problémáim voltak akkor "ajánlott levél"-ként küldtem, de akkor is a Svéd Póstán keresztül.

5. Ez is egy probléma USA-ba:

Sok szerencsét.

3vv2btrhv

Köszönöm a kimerítő választ .

3vv2btrhv

ezsolt74

Sziasztok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni.

Az ismerősöm vett egy asztali szalag fűrészt.
Szeretné a motort fordulatszám szabályzósra átépíteni, hogy fémet is tudjon vágni vele.
Gondolom onnan jött az ötlet neki, hogy megnézte a kisesztergámat, amin Brushless motor van, és tetszett neki hogy még alacsony fordulatszámon is erős, sőt ha terhelést kap kis fordulaton akkor az elektronika ad rá még erőt, hogy a beállított fordulatszámot tartani tudja.

A szalagfűrészen a motor 230v-os,ami az alsó kereket közvetlenül hajtja meg, így elég gyors a fordulata. Esetleg érdemes lenne frekvenciaváltóval próbálkozni, elég erős lenne-e alacsony fordulatszámon?

Vagy a másik megoldás a Brushless motor lenne, de egy 500W-os szerintem biztos drága lenne hozzá.

A harmadik megoldás amire gondoltam, hogy egy sima kis méretű 3 fázisú motort kéne rárakni (van 3 fázis nála)egy 3 fázisú frekvenciaváltóval, mert annak lenne még ereje.

Szerintetek melyik lenne a jó megoldás, ami nem túl drága.

A segítséget előre is köszönöm.

RJancsi

1 kW alatti 3f motort viszonylag olcsón lehet venni, és az ilyen kis teljesítményű frekiváltók sem drágák. Szerintem ez a  gazdaságos út.

RJancsi

Megkockáztatom, egy 1/3 fázisú frekiváltóval jobban járna, mert ahhoz még ipari áram sem kell. De a legtöbb 3/3 fázisú frekiváltó nem sértődik meg ha egy fázisról táplálják.

ezsolt74

Az 1 fázisú frekvenciaváltóval lenne elég ereje alacsony fordulaton az eredeti azt hiszem 370W-os motornak?

hostya

"Szerintetek melyik lenne a jó megoldás, ami nem túl drága."
=======
Szerintem egyik se..

Egy faipari -főleg asztali- szalagfűrész mechanikai felépítése a faipari igénybevételhez van kialakítva/kitalálva..

"Esetleg érdemes lenne frekvenciaváltóval próbálkozni, elég erős lenne-e alacsony fordulatszámon?

Nem lenne elég erős.. -kicsi lenne a nyomatéka- még vektoros frekvenciaváltóval is.!
Nem beszélve arról, hogy az egyfázisú motorokhoz való f-váltó ára többszöröse lenne az egész gép árának.. [#csodalk]

"Vagy a másik megoldás a Brushless motor lenne, de egy 500W-os szerintem biztos drága lenne hozzá."

Drága bizony.. + a vezérlés is hozzá..

A harmadik megoldás amire gondoltam, hogy egy sima kis méretű 3 fázisú motort kéne rárakni (van 3 fázis nála)egy 3 fázisú frekvenciaváltóval, mert annak lenne még ereje. "

Az is csak akkor lenne jó ha nem kis méretű, hanem legalább  1..1,5kW-os 3 fázisú motort használna a fémhez való alkalmazáshoz.

Én azt javaslom hogy valamilyen mechanikai áttételt (pl. ékszíj) kellene alkalmazni a meglevő motor, és az alsó kerék között, de még akkor is kérdéses hogy bírja-e a gépváz a fémvágáskor keletkező igénybevételt..

A frekvenciaváltó az egy nagyon hasznos, és szerethető berendezés, de nem csodaszer..

RJancsi

Szerintem igen. Ugyan nem szalagfűrész, de a békebeli orosz (szovjet) 3 fázisú motoros oszlopos fúrógépem is így megy. Alacsony fordulaton (30 Hz) sem lehet kézzel lefogni a tokmányt. De ott is lehet "játszani" az előtolás erejével. Szalagfűrésznél sem kell teljes erővel nekitolni az anyagot és akkor vinni fogja.

ezsolt74

Az én Expert fémvágó szalagfűrészemen 400W-os motor van, és működik vele rendesen. Az ismerősömnek is van egy nagyobb ipari fémvágó szalagfűrésze,azon is csak 500W-os 1 fázisú motor van, De ezekkel csak darabolni lehet.
Ő igazán ezzel a géppel vékonyabb fém lapokat is szeretne néha alakra vágni.
Én is gondoltam még arra, hogy valahogy le kéne szíjjal áttételezni.