Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

3z2sp9s3e

Sziasztok

Remélem tudtok segíteni.
Van 2db 20kw körüli villanymotorom,
amit el szeretnék indítani.
Egy 50kw-os lágyindítóval ezt meg lehet tenni egyszerre? Egyidőbe indulnának.
Még kapnának 1-1 motorvédőt.
Tudom, nem a legjobb megoldás.

Köszönöm előre is!
Üdv

Miki2

Szerintem indítás előtt oörgesd fel egy kisebb motorral.

3z2sp9s3e

Szia
Ez is egy lehetőség, köszönöm szépen.
Üdv

neduddgi

Sziasztok!

Hozzáértő/tapasztalt véleményre lenne szükségem!

Adott egy feladat, 11 db "pin" -re kell megfelelő mélységben
"rápréselni" egy, a 11 adott pozícióban perforált lemezt.
Méret átfedés miatt, bizonyos erő szükséges a művelethez.
Gyári adat van rá, hogy 1 "pin" -en, mekkora erő lép fel.
Ez az egyszerűség kedvéért, legyen 1N.
Az lenne a kérdésem, hogy ebben az esetben, összeadódik a "pinenként" 1N, vagy valami módon "eredőt" kéne számolni?
Tehát: 11x1N= 11N ??
vagy 11x1N= Eredő N

Köszönöm, a valaki időt szán rám!
(Pláne, ha lesz olyan aki mégiscsak érti ezt az érthetetlen  kérdést!)

üdv
A.

Csuhás

Ha a pinek párhuzamosak, akkor simán összeadódik az erő.

mex

Ha meg van határozva az egyes pin-re vonatkozó préserő tól-ig formában, érdemes a nagyobb értékkel számolni, szorozni a pinek számával. Az így kapott értéket minimumnak tekintve lehet méretezni.

neduddgi

neduddgi

wkbgzy80t

Szép estét!

Van egy kisebb kerámia kemencénk, aminek vmi 900-1000 fok körül van a  névl. max hőmérséklete, szal "alacsony tűzű". Ezt a fűtőszál anyaga miatt írom (ami nem tudom mi, és azt sem, hogy ez számít-e a probl. szempontjából, de hátha valaki igen... gondolom vmilyen kanthal huzal)

A gond az, hogy mozgattuk, és a szál kiesett a helyéről, és eltört egy helyen. Kicserélni nem nayon szeretném, hosszú, és bonyolult formára van "tekerve".

Az jutott eszembe, esetleg mepróbálnám AWI-val össze pöttyinteni, saját anyagával. Sőt még esetleg hozaganyagként a szabad végéből le is tudok csípni pár mm-t...

Mielőtt nekiállnék mm-ről mm-re elfogyasztani a drótot és teljesen javíthatalanná tenni, érdeklődöm, hogy esetleg van-e valakinek meglátása...

Üdv,Gábor

gaben

Szia,

a kemencék ezért vannak fix helyen, hogy ne mozgassuk őket, mert baromi gyorsan elpattannak a fűtőszálak.
Bandi barátomnak is elpattant az egyik oldalon lévő kanthal huzal, amikor vett egy használt masinát.
Megpróbáltam itthon kicserélni, de esélytelen volt, elküldtem egy céghez aki ezzel foglalkozik, pár ezer Ft volt és azóta is hibátlanul teszi a dolgát.
Sajnos elporlad a kezedben a huzal, amikor megpróbálod javítani, millió helyen elpattan.

Üdv, Gábor

2f428kduf

Feleségem kerámikus volt, én csináltam a nagyobbik (kb 800l-es), és javítottam a kicsit. Az ellenállás huzal (Aluchrom) új állapotában jól hajlítható-tekercselhető, de ismételt hevítés miatt rideggé válik, nem munkálható. Nagyon vastag,5-8 mm-es-nél hallottam olyat, hogy hegesztették, bár nem hiszem, hogy tartós lett volna. Újat kell készíteni, könnyen számítható átmérőböl, villamos terhelésből stb.

wkbgzy80t

Köszönöm szépen a segítséget, akkor nem próbálom meg gesztgetni.[#ejnye1]

sufnituning

Azért sem lehet meghegeszteni, mert felizzik a volfrámszál, a hegesztésnél a vas megolvad, de ha volfrámmal hegesztesz, akkor ok.[#vigyor2]

Miki2

Szervusztok!
Bajban vagyok egy SIEMENS MICROMASTER 440 típusú frekvenciaváltó beüzemelésével.
Amikor a MACH3 programba kiadom az M3 parancsot, a frekiváltó elindul. Megy a ventilátora, de a rákapcsolt motor nem forog.
A kimenetén ütemesen váltakozva változó nagyságú feszültség mérhető.
A kijelző mindeközben 100 és 40 közötti értékeket mutat felváltva.
A paraméterek beállításában egy fórumtársunk fordítása volt a segítségemre.
A vezérlő vezetékek bekötése a felhasználói könyvben látott módon lettek bekötve.
Mi lehet annak az oka, hogy a frekiváltó elindúl, de a motor oldali kimenő feszültség nem indítja el a motort.
A válaszokat előre is köszönöm.

TBS-TEAM

Mit hova kötöttél modjuk egy kép?
Pottmétert 0-10V bemenetre? vagy Mach3 küldesz PWM?
József