Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

g9fi89vu

Szia! Köszönöm a gyors válaszod!
Nagyon érthetően írtad le. Örök hálám![#taps] Most már a 2cm az megközelítőleg is 2cm :)

RJancsi

Ha már sacc/kb jó a step/dir érték, akkor minél nagyobb távon pontosíts (amekkora a tengely elmozdulása). Az elején nem célszerű "koppanásig" küldeni egyik tengelyt sem ezért írtam a példában 100 mm-t. Azt azért a legtöbb cnc tudja, legfeljebb a "Z" szokott kisebb lenni.

vbafnusjm

Sziasztok!

Remélem jó helyre írok, érdekelne a véleményetek!

https://www.cncworld.hu/cnc-marogp-3040-z-dq-3d-4d-p-64.html

Ennél a gépnél ti mire gondolnátok? Az elején ott figyel hogy 4 axis controller.

Csak mert két hete levelezek a forgalmazóval aki váltig állítja hogy a (4d) opció, és hogy valamelyik tengelyt le kell húzni oda kell a mdb forgatót kötni, igaz hogy az akkor nem tudom hogy 4 tengely de ez részletkérdés.....
Hátul a vezérlőn csak simán le van dugózva az A tengely helye.

Komolyan kezdek gondolkodni hogy nálam van a baj...

g9fi89vu

Köszi!
Érdekes mód a 200 kereken lett a legjobb.

G1 X300 F500 -> pontosan 30cm-t tol a fejen. Ettől jobb nem is kell [#taps]

3he908tgs

Szia!
Nem veled van baj. A cég szerintem külhoni és akivel levelezel, csak részben tud magyarul, a gép leírása is hagy maga után kívánni valót.

A két link közül az első amiről beszélgettek, a második a négy tengelyes:
CNC gravírozó/maró gép 3 tengelyes 3040Z-DQ
CNC gravírozó/maró gép 4 tengelyes 3040Z-DQ

Semmiről nem akarlak le-, vagy rábeszélni, de adott esetben ide be is tudsz sétálni.

vbafnusjm

Így van, de még az elsőnél is van negyedik tengely kimenet, írja is úgy rémlik.
Tudnak magyarul, mert beszéltem velük telefonon.... Bár ne tettem volna...

Paint-ba le kellett rajzolnom nekik a 4 tengelyt, mi mit csinál

svejk

Szerintem a 4. tengely mint forgató, vagyis ha a forgatót használod akkor nem kell mozogni az X vagy Y tengellyel, attól függően hogy milyen irányba rakod fel a forgatóegységet.

Bevált dolog a hobby körökben.

vbafnusjm

Ok, ha teszem azt 120 fokonként szeretnék egy körzsebet marni, akkor azt a forgatóval 3 tengellyel hogy tudom megtenni?

svejk

Ne nagyban gondolkodj!
Ez hobbi gép itt a forgatót hengeres tárgyak palástjának a "díszítésére" használják.

vbafnusjm

Értelek,  bár attól még a 4 tengelyes vezérlő kellene hogy tudja, no meg ott a ki nem vezetett A tengely. Témát lezártam  köszönöm a hozzászólásokat

ab

Be tudná azonosítani valamelyikőtök ezt az anyagot?
Nekem szóbeli kiejtés alapján "mikamid" rémlik. Erre nincs igazán találat. Elektromosan szigetelő és hordozó lapocskákat is vágtunk présgéppel belőle megrendelésre. Talán bakelit lemezek kiváltása képen. Szóval ebből van maradék anyagom, csak nem tudom mire is használható biztonsággal. 1.000 x 500 a táblamérete és 0.7mm vastag. Veszprém, Bakony Művek (innen van, vagy itt használták)

Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

ab

Az lemaradt, hogy réteges préselésből áll a lemez. Minimálisan hajlékony, amúgy lemezesen törik. Ha jól emlékszem jó hőálló tulajdonságai is vannak. Talán leginkább a tranzisztorok/fetek alá kapható szigetelő lapokhoz hasonlít a legjobban. Akár a szürke, akár az áttetsző kivitel (nem a "gumis", hajlékony jellegűre gondolok). Csillámlemez; lehet, hogy egy az egyben ua.?

ANTAL GÁBOR

Jó helyen kapisgálsz . Az egy mesterségesen előállított magas hő állékonyságú és villamosan jól szigetelő anyag. Nagy százalékban tartalmaz muszkovit csillámot . A csillámot bányásszák ( Pl Kola félsziget )  Csak az a baj hogy nagyon törékeny és ép nagy lapokat nem lehet manapság találni.  No az összetört anyagból készítik a lemezeket , valamilyen műanyaggal .
 A csillám a töltő anyag de a műanyagot nem ismerem  . A hőállékonyságát és a vill szigetelőképességét használják ki ( fűtőtestek , alacsony hőmérsékleten működö huzalok tartóelemi. ( a fröccsöntésnél használatos palást stb fűtőelemeknél is használatos )
 Kereskedelmi árú . Mivel a csillámot mica nak nevezik ezért ez mica lemez vagy mű mica lemez . A köznapi életben pl a mikrohullámú sütőben található
A muszkovit csillámot a nép régen máriaüvegnek is nevezte.  Manapság a gázkonvektorok kémlelőablakánál találkozhatunk vele

ANTAL GÁBOR

ab