Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

hostya

Teljesen jó lesz a 4mm zsinór-átmérőjű 'O'gyűrű, csak a beszúrás méretére kell figyelni..
A beszúrás mélysége 3,7..3,8mm legyen, a szélessége pedig min. 4,6..5,0mm.

De van egy egyszerűbb megoldás is. (lásd kép)
-Persze nem is biztos hogy egyszerűbb kivitelezni egy 280mm átmérőjű csőnél- [#fejvakaras]

Itt viszont a csövön a 45°-os letörést kell méretezni, úgy hogy Összeszereléskor az O-gyűrű egy ívháromszög (K-profil) alakúra torzuljon, de NE töltse ki a rendelkezésre álló teret.

sufnituning

A beszúrásnak akkorának kell lenni, mint az O gyűrű átmérője,
ha szélesebb a horony, be kell rakni műnyanyag távtartót.

A letöréshez is be lehet rakni O-t, de így is jó

sufnituning

Na igen , csak a másik rajzot néztem a letörésnél.

svejk

Eh, mégis buktam a partit, megmértem és a fedél ahova a beszúrást tudtam volna készíteni csak 279,7 mm átmérőjű így az "S" hézag 0,15 mm lenne.
Ez az ajánlások 3-4 szerese az általános 70 Shore keménységű gumigyűrűk estében.

Valószíne a "nagy" résen kinyomódna, gyorsan tönkremenne a gyűrű.

hostya

A beszúrás (horony) méreténél a link-ben szereplő méreteket vedd figyelembe.. (bár nekem az is 'gyanús')
Én nem néztem utána, csak "hasból" írtam a méreteket.. Bocsi..

svejk

A henger 700 mm hosszú és vagy 150 kg, azon nem tudok semmit megmunkálni.

Már új fedél -az S hézag csökkentése miatt- is necces, főleg a bazi nagy menet miatt.

40 ezer Ft körül legyártja az Öntőgépszerviz az eredetivel megegyező tömítést, csak a szerelés lesz macerás.

fisrcxuk3

Akkor  oda kell egy müanyag , teflon , akármi alátét/ezt tudja az Öntőgépes miből legyen /,ez keményebb anyagú mint az ó gyürü, ennek nyomódik neki a gumi gyürü, ez adja át  a nyomóeröt   a horony falára.
Persze csak akkor ha van a horony bövitésére lehetőség, szerintem akár kettő mm vastag már elég.

svejk

A nagy S hézag problémára még a támasztógyűrű lenne orvosság, de sajnos az adott rész szélessége ahova a beszúrás kerülne mindössze 8  m széles, utána jön egy alászúrás.
(a skiccen ezeket a részleteket nem rajzoltam le)

svejk

jani300

Az ünnepek közt találtam mohácson egy maszekot aki hidraulika tömítéseket gyárt .
Idősebb , rendes volt egy teflon szalag kellett ,de minden zárva volt ,adott a műhelyből .

sufnituning

Jó bonyolult ember vagy[#fejvakaras]
Miért nem tudod lerajzolni azt a részt ahová kell a tömítés?
10 évig csináltam ilyeneket egy cégnél, valamit csak ki lehet találni[#nemtudom]

sufnituning

Ja a kezdők méreteztek még anno ennél a cégnél.
Megrendeltük, ha nem volt jó a tömítés, fizuból levonva.[#nemtudom]

fisrcxuk3

Pl a 4 mm-es gyürühöz  6 mm-es horony, 2 mm az alátét.Az alátét többi mérete fémméret.
Én úgy szoktam méretezni;a 4 mm-es gyűrünek adok 3 tized előfeszítést, ennyivel kisebb a horony mélység.

fisrcxuk3

Uff! A 8 mm-be ez nem fér bele , marad a gyártás.

TBS-TEAM

Ekkora átmérőnél és nyomásnál az O gyürűs megoldás nem járható út, a két anyag közötti max hézag "S" 0,03mm és a felület minőség is nagyon nehezen kivitelezhető lenne és a két anyag minűségének is pontosan meg kellene egyezni a hőtágulás miatt.
Az eredeti tömitési kialakítás a jó megoldás.
József