Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

gabi

pistikeid

Sziasztok segitséget szeretnék kérni egy smd alkatrész beazonositásában.
Az alkatrész egy sot23-5 tokozású valami, smd kód rajta:0184F
Sajnos én nem találok semmit róla.
Előre is köszönöm.

szucst

Boldog Új évet kívánok minden kedves Fórumtársnak!

Villanyügyi problémám van, ebben kérném a segítséget:
Esztergámra csináltam másik kapcsolószekrényt, és most tűnt fel hogy az újszerű mágneskapcsolók 24V DC-sek. Persze nem is működnek váltóáramról amit biztonsági trafó csinál.
- Kellene egyenirányító (28V AC -> 24V DC) - ha van valakinek eladó ilyenje szóljon kérem...
-> Ha lesz egyenáram, akkor az eddig AC-ról hajtott nagyobb DIL mágneskapcsolók elketyegnek-e 24V egyenárammal?? vagy kijön a füst? (Ezzel nem kísérleteznék. + de nem is szeretnék két gyengeáramú kört...)

Másik: Régebbi E400 nak a biztonsági trafó 0/24V os kapcsai csak a mágneskapcsolókra voltak kötve, kvázi lebegő volt a 0 (ezt így hívják?). Ez a gép nem problémázik a fi relével. Egy kocka E400 dobozában viszont a 0/24V 0-ja az alaplemezre = géptestre is rá volt kötve, ahova a betápkábel védőföldje is. Nullát nem használ egyik gép sem. Melyik megoldás az egészséges?

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv.:Tamás

2f428kduf

Az AC kapcsolókból biztos kijön a füst, mivel a váltóáramú ellenállás nagyobb mint a DC. Lehet ügyeskedni, ellenállás+elko, de érdemes-e?? Eggyel-eggyel még csak megcsinálja az ember, de többel nem.

szucst

Köszönöm!

Azóta találtam telemecanique 24V AC s mágnest, de azon csak NC-s segéd volt-nem tudtam nagy hirtelen öntartást csinálni,  úgyhogy mérgemben csináltam 2-3 régi magyar (DIL) mágneskapcsolóból 4xNO-s segédű 1 db 28VAC-s mágneskapcsolót. Legalább a beégett érintkezőlet is kicserélgettem...
Végtelen időrabló az ilyesfajta sz..rakodás...

Miki2

Szervusztok!
Van egy Siemens MICROMASTER 440 frekvenciaváltóm.
A vezérlő vezetékek rögzítésének a módjára nem tudok rájönni.
Nincs csavar, és nincs a klammer szerű rögzítési lehetőség.
Hogyan tudom a vezetéket stabilan rögzíteni?
Tényleg béna vagyok.

gyorkecs

Szia,

Lapos 3mm-es csavarhúzót betolod a számok alatti kisebb nyílásba, amíg érzed, hogy legyőzöd a rugót, majd mehet a vezeték a nagyobbikba alá, ütközésig. Ezután csavarhúzót kihúzod.[#kacsint]

Miki2

onagy

Wago szerelő szerszám ami ide kell. Azt csak bedugod és kinyitja. Különböző méretben kapható.
O.

gyorkecs

Bontsa úgy akinek nincs bicskája [#nyes]
de jogos[#eljen]

mex

Bicskával csak gányolsz.[#nyes]

3vv2btrhv

USA-ból megvennék ezt a tervemet . Nem tudom mennyit kérjek érte .Hogyan lehetne a fizetést megoldani ?

TROMF22

Ne add el véglegesen, csak használati jogot engedélyezz, aztán kérj %-os jutalékot a darabszám/értékesítés után.
Ha be akarod magad biztosítani, akkor a jogász nem igen kerülhető meg. (iparjogvédelmes, licences szakterület)
Valami mintaoltalmat intéztél már rá? Ez erősebb háttér lenne minden üzleti megmozdulásban.

remrendes

Ez szerintem eleg korulmenyes es konnyen kijatszhato.