Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Arany János

Hát ez nem jó hír!
Ugyanígy jártam a törött csúcsfúróval is.
Amíg megvolt a saját él maradéka (a kúpos rész) addig szépen dolgozott,
de egy hirtelen mozdulattal ennek is véget vetettem!
A fordulatszám pedig elég alacsony volt, az átmérő, amin a kés dolgozna 50mm.

ezsolt74

Sziasztok.

Van egy kis problémám.

Kínai beépíthető digitális fordulatszámmérő csak akkor működik, ha az egyik vezetéket (ha jól emlékszem a + ot) fogom mérés közben. Próbáltam már minden bekötési módot, de sehogy se akar rendesen üzemelni.
Azon is gondolkodtam, hogy esetleg a tápegység miatt nem működik rendesen, de 2 különböző tápegységgel is kipróbáltam.
Egyszerűen nem értem miért nem jó.
Van valakinek ötlete hogy mit kéne tennem hogy működésre bírjam?

Bencze András

Kép, link, rajz??? Úgy tán hatékonyabb.

ezsolt74

Erről a fordulatszám mérőről lenne sző.

remrendes

Kabelt cserelni vagy megnezni a forrasztasokat.

remrendes

A 420-as gerenda hossz felett meg kell tamasztani. Az alatt duplazni sem szoktak oket.

remrendes

Nekem valahogy igy is alacsonynak tunik. Lentre valoszinuleg jon talajpara szigeteles, hoszigeteles es egy vekony reteg beton, majd a burkolat. Ez a jelenlegi eloirasokkal minimum 160mm-170mm. Ha vakolva lesz a mennyezet es nem gipszkartonozva, akkor sem lesz tobb a belmagassag, mint 2450mm. Tudtommal a minimalis eloiras 2500. A duplazott gerendakbol viszont azt tippelem, hogy azert eleg nagy egybefuggo terek is vannak. Az pedig nem lesz barati ilyen alacsony belmagassaggal. Kivancsi lennek, mit van a terven.

Csuhás

Nekem csak egy értelmes ötletem van: meg kell nézni szkóppal a jelet. Alighanem rászór valami motor vezérlés, vagy kapcsoló üzemű táp. Valószínűleg pár száz pikós kondi, esetleg felhúzó ellenállás segíthet rajta, de mérés nélkül próbálgatni csak hályogkovácsolás. Esetleg érdemes átgondolni a gépen a földeléseket, és az érzékelő jelét árnyékolt kábelen vinni, amit szintén logikusan földelni ( feltehetőleg csak a kijelző felőli végén )

jani300

A 2,6 méter alacsony ?
Az a bak magassága amiről emeltem .
2,9 a belméret magassága .
Nem kérdeztem , de biztos vagyok benne hogy padlófűtés lesz .
Fútés szerelő a srác .

Bencze András

Fel(le)húzó ellenállás valószínű megoldja a problémádat. 10-33kOhm tápfesztől függően.

remrendes

Ha nem lesz álmennyezet, akkor a 2,9 épp elég, mert még rájön a padlószigetelés. Egy manapság divatos 6*8 méteres nappali-konyha-étkező kombóban a 2.6m belmagasság kissé nyomasztó.

Miki2

50-es átmérőn gyorsacéllal 100-020 körüli fordulaton tudsz dolgozni hűtés mellett.
Esetleg nézzél szét a keményfémbolt.hu honlapon.
Én onnan vettem 6-os és 8-as keményfém rudakat 100 mm-es hosszban.
Azzal lehet 5-600-as fordulaton dolgozni.

Miki2

Arany János

A teljesítmény nemigen számít!
Ez a masina meg sem közelíti a valódiakat!
A magam "szórakoztatására" készült.
Csak hát erről is nagyon keveset tudok!!!
És ezt a keveset is csak most kezdem gyakorolgatni!

Miki2

Sok sikert a kísérletezéshez.