Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Fékezéskor leáll túlfeszültség hibával.

Természetesen kiszámítható, -általában vannak is segédletek a manuálban- a betárolt mozgási energia és a leállás ideje függvényében.

Hobby cnc körülmények majdnem biztos, hogy elég a belső.

Főorsó alkalmazásoknál vészmegállítás estén tudom elképzelni használatukat, de oda meg inkább a rövidrezárásos módszert szokták alkalmazni.

puredirect

Köszi! meggyőztetek hogy totál felesleges, ha 200 kilora 1kw motorhoz nem kellett akkor nekünk se fog kelleni :) enyém is 750w és jóval kevesebb lesz a tömeg

svejk

No azért a hajtáslánctól is sok függ.

Szabika78

Igazából engem is meggyőztek a hozzászólások, hogy nem feltétlenül szükséges a külső fékellenállás!
Mindenesetre köszönöm a segítséget!
Egy fokkal tisztábban látom ezt a kérdést.
Eddig meg voltam győződve róla , hogy a belső sem rossz, de a külső ellenállás a biztos, az igazi!

TBS-TEAM

A vezrélőszekrény tervezésekor mindig be kell tervezni a szervo vagy-és frekiválltóhoz azt a helyet, ahova ha szükséges, fékellenállást be lehessen rakni, és nem utólag vakarózni, hogy hova is lehetne tenni azt a nyomorultat, mert még melegszik is ha használjuk.
Egyáltalán nem felesleges, mindig az adott feladat határozza meg, hogy kell-e a külsö vagy elég a beépített fékellenállás.
József

Szabika78

Szerencsére nekem helyem van bőven a szekrényben, ezért ha véletlenül kellene később, mert megköveteli a munka, akkor legalább nem leszek bajban!

t6t6sjg67

Erre gondoltam. Nagyon egyszerű és frankó szoftver.
Köszi

5kfiyrw95

Segítséget szeretnék kérni olyan CNC szakitól, aki Arduinó Grbl CNC-t használ , és jól ismeri a GRBl szoftwer sajátosságait. Arduinoval használok TB6600 motorvezélőket 2,4 Nm nyomatékú léptetőmotorokkal, Induktiv szenzoros végállásokkal. Maga a gép tökéletesen működik, a zavarjelek is  jóll ki vannak zárva ,megfelelő védelemmel. USB helyett ESP01 wifi kapcsolattal csatlakozik a számítógéphez . Annyi lenne a problémám hogy marás közben gyakran  megáll a gép a HOLD státusz kijelzésével, de a RESUME gombra kattintva rögtön folytatódik a művelet. Nem gondolom hogy pufferelési probléma lenne. Mivel ki van vezetve nyomógombokra is a HOLD RESUME ABORT funkciók, ezért mivel ezek is NO bemenetnek számítanak az arduino analog oldalán, elképzelhetőnek tartom hogy itt keletkezik valami okból zavarjel a vezérlésben, mert ide nem helyeztem el semilyen zavarszűrést.A végállások szenzoraival senmmi probléma sincs. Van tapasztalata valakinek ezzel kapcsolatban?

TBS-TEAM

100nF kondi a bemenet és a föld közzé.
József

Kristály Árpád

Halihóóó Mindenkinek!

Segítséget kérek!

Keresem: Tari Gábor telefonszámát!

Köszönöm![#worship][#worship][#worship]

Üdv.: Árpád

MoparMan

ott van az adatlapján...

5kfiyrw95

Én is erre gondoltam, vagy más lehetőségként az  arduino A1 bemenet (a HOLD kapcsolója)  NC-re alakítására NO helyett. Erre a GRBL beállításaiban nincs lehetőség. A kódban lehetne ezt szerintem valahol átírni. Nem tudod  véletlenül hogy hol keressem?

gtibi

Sziasztok, segítségre szorulok: LightBurn -ban rétegek között szeretnék "z" tengelyt emelni, konkrétan beállító képet csinálok, ahol az egyes rétegek különböző sebességgel, és teljesítménnyel, és a fókuszpont magasságával vannak paraméterezve, majd a próba anyagra, 1-ben kiküldve. Na ehhez nem találom, hogy lehet -e egyáltalán z -t programozni?
Előre is köszönök minden segítséget, GT

gtibi

Kösz, tárgytalan, megtaláltam.

TBS-TEAM

GRBL.h ban a system.c ben a 1<<CONTROL_FEED_HOLD_BIT áttállítani 1-ről 0-ra.
József