Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

3ebj3bk8b

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni egy Meldas vezérlővel kapcsolatban. A 4-ik tengelyt akarom installálni, de nem teljesen értem a logikáját, hogy mi alapján dönti el melyik szervovezérlő a 4-ik.
Most 3 tengelyes a konfig, a 4-nek beállított szervovezérlő a szerszámváltó . Az 5-nek beállított a spindle. X d1, Y d2, Z d3, Szerszámváltó d4, Spindle c5

Ha be akarom rakni a plusz szervovezérlőt, akkor el kell tolnom egyel feljebb a 4-es és 5-öst és ezek elé kell jumperolni a 4-ik tengelyt? Vagy jumperoljam 6-os-nak?
Ha a jelen állapotában beállítom a paramétert hogy 4- tengelyes a rendszer akkor a szerszámváltót veszi 4-ik tengelynek és ez jelenik meg a pozíció kijelzőn. Illetve az 5-ik oszlopban megjelenik még egy tengely és keresi a szervovezérlőjét(természetesen)

dtb

Sziasztok. Került hozzám egy kb. 1,5kw motor, és a hozzá tartozó vezérlő, amiben frekiváltó is van. Ez egy rolós rendszerű, komplett "kapunyitó" volt. A fotón látható cimkék alapján nem nagyon találtam hozzá semmi épkézláb leírást... Esetleg valakinek nem ismerős ez a téma?

t6t6sjg67

Sziasztok.

Segítségre lenne szükségem. Adott egy 38*12 névtábla amibe egy 30*5 nevet kellene belegravíroznom 0,5ös maróval. A gondom, hogy csak olyan opciót találok szövegmaráshoz a programban (Luban, Easel) ami vagy kitölti vagy kétféleképpen körbemarja. Mindkét esetben kétszer megy át a betűk szélein, amihez így vastag a marófej. Hol tudnék, illetve milyen programra lenne szükségem kódgeneráláshoz, ahol csak a betű közepén menne végig egyszer a maró? A géphez gyárilag Luban szoftvert mellékeltek, amiben meg lehet nyitni Gkódot.
Köszi előre is, Zoli

svejk

Ez egy nagy szívás...
Sajnos alig van igazi Single Line fontkészlet, főleg nem ingyenes és pláne nem ékezetes.
Én már többször sz@rakodtam a témával, egyik sem volt tuti megoldás.
Pl itt is. [#t197p3770#]

svejk

Ja, neked ott lehet nem is kell ékezetes. [#heureka]
Akkor a Fontforge és a Font2DXF a barátaid lehetnek.

2am4nwzib

,,F-Engrave,, ingyenes progi .

t6t6sjg67

Innen tudom menteni SVG-be, és onnan a Luban szerkesztőbe. Ott tudok rá keretet is adni. Ez a megoldás nagyon jónak tűnik. Holnap kipróbálom élesbe is. Ezer köszönet!
Üdv Zoli

2am4nwzib

Nem , ez egy CAM-progi g-kodot generál.

87rsi64j

Sziasztok,

Vectric Aspire 8-ban szeretnék egy ilyen alakzatot kivágni, a külső vonalán. A programban Outside van beállítva de a figura kezét és lábát mégis belülről vágja. Nem jövök rá mi okozza.

Tudnátok segíteni?

Előre is köszönöm :)

zoli0302

Szia !
Zárd be a vektort.

87rsi64j

Szia,

Nincs nyitott vektorom. Elvileg zárva van :(

VViktor

Szia. Bár nem ismerem a programot,de szerintem minden egyes zöld pont egy vektor eleje,vagy vége. Ha ez zárt alakzat,akkor egyesítsd őket egy vektorrá.

Varga Ferenc

Szia, nézd meg nem e hurok.

Varga Ferenc

Szerintem az lesz mivel mind sarok ponton van.