Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Robika37

Üdv ! Miniturn -Hunor 731 -el kapcsolatban keresnék elektronikai segítséget. X tengely jeladó vacakol legalább is erre gondolok.(régi 125-ös osztású )
Nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni tanáccsal esetleg rajzzal.

f6hcey09y

Van egy ilyen MF1 irányváltós menetelő fejem, ami megszűnt irányt váltani. Ugye úgy működne, hogy meneteléskor (összenyomás alatt) egyirányba forog a behajtás és a kihajtás oldal, kivételkor pedig (húzásra) fordított irányban. Na az enyém most csak ezt a fordított irányú forgást tudja produkálni. Szétszedtem, de nem jövök rá, hogy pontosan hogyan kellene váltson (amíg működött, addig nem szedtem szét). A forgásirány megfordítását a fogaskerekeken keresztül értem, egyirányba meg gondolom a két egymásba illeszkedő (belső és külső) kúp vinné át a forgást, de nem látom, hogy mi kapcsolhatná szét ilyenkor a fogaskerekeket. A kihajtás oldali tengelynek van egy minimális axiális játéka, gondolom ez függ össze valahogyan a váltással.

Van valakinek tippje, hogy mi lehet a gond vele?

jani300

Szerintem a furatos tárcsa két oldalán van kuplung .
Le fel húzással vált irányt . középállásban szabadon fut .
Beszorulhatott az egyik kuplung .
De kell erről ábrának lenni a neten .

f6hcey09y

Á, igazad lesz! Most már értem! Nagyon köszönöm a tippet!

Szerelő

Mi a hibajelenség, és mi a hibaüzenet amit a hunor kiír.

Csuhás

Nem volt esetleg benne egy rugó ami segített felvenni a tengely súlyát pl úgy hogy üresben ne is forogjon. Lehet hogy az a rugó ledarálódott így a súlyától visszafelé forog.

RJancsi

Kíváncsi vagyok, milyen gyorsan kúszik a nedvesség a "bélbe". Mert hegesztés kezdetén "megszokásból" 5-10 centit le szoktam csípni a huzal végéből. Az vajon mennyi idő alatt nedvesedhet át egy fűtött garázsban? Eddig nem tapasztaltam, hogy változott volna a huzal vagy a varrat minősége, pedig nem sűrűn hegesztek, kb. havonta egy-két alkalommal. Egyáltalán "cső" a huzal, vagy csak cső alakúra hajlított szalag, ami hosszában végig nyitott mert akkor nem a végétől hanem mindenhol egyszerre nedvesedik? [#nemtudom]

jani300

Nem tudom .
Eddig kétszer próbáltam pár percet ezt a technikát .
Az elsőn is régi porbeles huzal volt ,de az egyenáramú gép legalább ,de ott meg direktbe megy a trafó csak az előtolást kapcsolgatja , de az azért taknyol valamit .
De ez az ac pöcs semmit se csinál csak bütyköket .
Valószínűleg mától van megint a lidli ben 38 körül .
Lehet az már inverteres nem derül ki az újságból .
Nem lehet hegeszteni vele szinte újszerű , belenéztem , dobtam egy hátast !
Utána írtam ide ,kicsit később meglett a magyarázat is a neten , ez szerintem úgy rossz ahogyan van típusú találmány .

ywathzay

Ez még csak félig van szétszedve, esetleg ha teljesen szét lesz akkor több látszik.

Robika37

Elszalad x ben . Szervo hibát ír. Nagyon egyszerű jeladója van. Régebben kitisztítottam és attól megjavult , most nem segített a baján. Tettem még bele egy lengő csatlakozót tisztítás után, hogy ne kelljen forrasztgatni a panelon.
Kimértem a kábeleket azok jók. Merre induljak, mit mérjek ?
(Tápfesz jó.)

GPeti1977

Mitsubishi fx2n-32mr PLC-n lemerült az elem, illetve a program error LED villog, Run nem világít, elem csere után sem javul meg. Mit lehet tenni? Gondolom a program valami flash memóriában van nem az elem tárolja.

RJancsi

Nekem egy inverteres Iweld Gorillám van, barkács célra teljesen elégedett vagyok vele. Valami "synergiás" tudományáról is hablatyolnak, amit észrevettem, hogy a huzal előtolást automatikusan szabályozza, ha közel tolom a fogót a varrathoz vagy akár 5-8 centire elhúzom, akkor sem szakad meg az ív, valahogy figyeli az áramot/feszültséget és annak megfelelően tolja a huzalt.

jani300

Most jövök egy hegesztéstechnikai boltból ,vettem kis korongokat .
Megemlítettem az AC porbeles kukit :)
Szegény tulaj csak nézett mint a vettmalac :)
Azt mondta porbeles egyenáram , negatív pólusról ---
Itt viszont most láttam gorillát 15 kilós dobhoz .
A kicsi 200 as bele van benne 160 körüli áron .
Ha rámszakadna véletlenül a bank akkor ilyet veszek :)
Amíg ez nem jön el addig marad a 160 as Bmax azt is dícsérte ,és még gyártják is szerinte .

TBS-TEAM

A programot nem az elem tartja, de ha a program készítő felejtős D--T stb.. változókat az elemre bízta és nem a NEMfelejtős D..stb.. registerbe iratja akkor az elem lemerülésével elvesznek a beállított értékek.
Rákapcsolt GX Works2 software-rel lehet megnézni online mi az ami kell neki, hogy RUN-ba visszaálljon.
József