Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

3ebj3bk8b

Sziasztok!

Ebben a melegben kicsit megzöldült a hűtőemulzió a gép tartályban.

Gondolom alga.

Mit lehet beleadagolni, hogy elmúljon?

TBS-TEAM

József

Rabb Ferenc

Úgy tudom, hogy a zöld alga keletkezéséhez jelentős fény is kell. A gép tartályában ez nem sok van.

szabo janko

Nem forgácsoltál bronzot vagy rezet, attól is megzöldül.

sufnituning

Tegyél bele pár csepp pirosat!
Barna lesz.[#nemtudom]

svejk

Az emulziók inkább besárgulni és/vagy megbüdösödni szoktak.
A zöld színt, mint ahogy előttem is írták a réz forgács szokta kelteni.

Hány literről van szó?
Időnként egyébként is cserélni kell, nem elfeledkezve a gép és tartály alapos kitakarításáról, mert a régi iszap gyorsan visszafertőz.

3ebj3bk8b

Nem régi a folyadék kb. májusban tettem bele 150 Liter.

Utóbbi 1 hónapban nem járattam a gépet, ezekben a meleg időkben. Különösebben nem büdös, de nem emlékszem, hogy rezet forgácsoltam volna...

Azt gondoltam a meleg miatt megalgásodott.

000000000

Valaki tudna segíteni...? [#nemtudom]

ywathzay

AZ a baj a video alapján semmi nem látszik hogy lehetne szerelni. Most a külső vége lóg? Esetleg a 4 csavart kivetted már? Egybe van préselve a tengely?

000000000

Természetesen minden csavart kivettem mielőtt próbáltam. De mindegy mert a képen is lehet látni hogy a motor tartó lap nem megy át a tengelyen, mert a tengely külseje nagyobb mint a motorlapon levő fúrás.

Találgatni én is tudok, szerintem is be van préselve, de gondolom ragasztva is van. [#conf] Azért nem merem erőltetni mert nem TUDOM hogy van berakva. Ha rosszul veszem szét akkor el is lehet dobni. Viszont ha levágom akkor tudok újat csinálni, azt fel tudnám rakni anélkül hogy a tengelyt kivenném, de nem akarom levágni ha nem muszáj.

RJancsi

Lehet, hogy vaddisznó megoldás, de én megpróbálnék a kúp alatti tárcsa meneteibe egy-egy hosszú csavart a motortartó lemezig betekerni, és óvatosan, egyenletesen meghúzni. Hátha valami kúpos illesztés van odabent és a feszítéstől elenged.

ywathzay

A gyártó ismert? Esetleg egy mail-t nek. Én azt tapasztaltam eddig, hogy szívesen kommunikálnak (gondolom kínai gyártmány). Ezért mondtam, így kevés az infó. Szerintem ragasztva nincs. Vagy a furatos tárcsa, vagy ez le kell jöjjön. De ahhoz feszíteni kell, és ha esetleg olyan az illesztés, akkor nagyon erősen. Lehet haladósabb lesz, ha levágod.

000000000

A gyártó? Azt honnan lehet megtudni? Alin vettem, de igazad van meg lehet próbálni az eladót kérdezni, de a gyártót nem.

Feszíteni, nyomni, ütni-verni nem akarom. Próbáltam annyi erővel amivel mertem, de gondolom mindennek van határa, ennek is. Ha az alumínium háza eltörik vagy deformálódik akkor csak ajtómegállónak vagy levélprésnek lesz jó.

A végén, ha nem találok jó ötletet vagy valakit aki már szétszedte és meg tudja mutatni, akkor le fogom vágni. az egyszerű, de ha lehet akkor nem akarom vágni.

000000000

Nem vaddisznó ötlet, mert úgy (hasonlóan) vettem le a tokmányt is, mer az annyira rá volt ragadva meg be volt szorulva hogy csak így tudtam mozdítani. Viszont ez nem hiszem hogy jó lenne a tengely kivételére, legalább is nem ilyen egyszerűen, mert a tokmány oldaláról is kell szerintem lazítani. Ott is van nyolc csavar de azok kivétele sem segített. Viszont lehet hogy csak be van szorulva, mint a tokmány is volt. Levétele és tisztítása után azt egyszerűbb újra levenni, lehet hogy itt is csak az a probléma, de jó lenne valakit találni aki már ezt elintézte. [#nyes]

Annak ellenére az ötlet jó, csak más, nagyobb, csavarok kellenek, mert azok a pici 4mm-es csavarok nem fogják bírni a nyomást

wkbgzy80t

A kúpos rész tövében az a rés nem egy menet kezdemény?