Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

Mikor úgy ~20 éve a kis 25L-es szőlőprésemet csináltam, elővettem ezt a metszőt.
Aztán...vissza is tettem ahol volt, oda. :)

Ha nem olyan gyenge alu öntvény lett volna a test/racsnis szerkezet...elhasználtam volna a préshez húzófejnek. :)

jani300

Az már valami vacak újmódi dolog akkor .
Az enyém még tiszta vazs :)

PSoft

Amit J-Steel mutat, az is alu.
Alu öntvény a síkmenetes tárcsája is, az enyém valahol a végén ki is van törve.

jani300

Itt az enyém .
Meg a telóm méretnek :)
Az enyém még bombabiztos darab :)
Nem rég belebotlottam csak azért ilyen hamar , a drótkefe meg ugye már ott lóg a falon ....

jani300

Ez most akku töltő ?
És hogy egyenirányít ?
Mindenesetre igen érdekes .

jani300

Hát ha ez most valami rezgőnyelves mechanikus egyenirányító ,akkor dobok egy hátast :)

RJancsi

Nekem is ilyen van. Nemrég egy kétágú létra tetején állva kellett egy plafon alatt kiálló fűtés-csőcsonkra menetet vágnom. Rendesen leizzadtam tőle.[#nyes]

2f428kduf

Dobhatod. Ráadásul, valószínű egy oldalas, a bal felső felén látható hasáb, a bádog köpenyben egy mágnes lehet. Csak az egyik fél periódusban húz meg, kapcsolja a terhelésre. Pólus csere: megfordítod a mágnest. A nyitott vas miatt, inkább áramgenerátoros. Még az is elképzelhető: nem trafó, csak egy fojtó kimenetén a 110V! A régiek nem voltak ijedősök. Még emlékszem olyan rezsóra, ahol az izzó szálak látszottak a kerámia testben. Ha kifutott a tej, ráégett. Senkit nem csapott agyon, pedig még nullázás sem volt.

2f428kduf

Tévedtem, jobban megnézve, ez trafó, láthatóan leégett szekunderrel. A "mágnes" pedig egy szén hasáb. Elragadóan szikrázhatott menet közben, a használó nagy örömére.

jani300

A szekunder leégésében egyetértünk .
A félhullámú egyenirányítást is így gondoltam .
A széntömböt érintkezőnek gondolom , de még nem is hallottam hasonlóról ,azért tettem fel .

PSoft

A videót nézve, egész végig azon gondolkodtam hogy vajon milyen feladatra gyárthatták ez az "ágyúgolyó" formájú motort.
De aztán a vége fele, az is kiderült. :)

B.Zoltán

Egy kis segítségre/tanácsra lenne szükségem.
Egy gombostű méretű luk keletkezett a Suzuki Swift (2003) hűtőjén, és jó lenne megmenteni. Javított-e már valaki otthon hűtőt?

Nagy valószínűség szerint alumíniumból van már ez a hűtő. Mi a véleményetek, be tudom-e biztonságosan forrasztani AluForr 300 alumínium forrasztó pálcával? Gondolom jobb lenne AWI-val. MIG-gel nem merem, mert gondolom vékony a fala, és esetleg nagyobb lukat csinálok mint most van rajta.

jani300

Szerintem ezeket valami műgyanta alapú ragasztóval javítják .
De egy hűtőtömítő is simám megoldja a gondot .

B.Zoltán

Hűtő javítók az AWI technikát emlegetik.
Pécsen is találtam ilyen céget, rájuk telefonálok holnap.

jani300

Kb húsz éve cserélgettem a műanyag fejeket , lyukas alu csövet belülről ledugóztam .
Mostanában nem igen kínlódnék vele , lenne bontott .
De érdekes téma kíváncsi vagyok mi lesz belőle .