Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Mivel van itthon, én omokszórással kicsit feldurvítanám a felületet. Ártani biztos nem árt.

RJancsi

... homokszórással ...

Rabb Ferenc

A homokszórás biztosan javítja a tapadóképességet, de a gyártó a Speciális fémalapozót javasolja könnyű és színesfémekre.

Úgy láttam, van 250ml-es is, ha csak kevés kell. A kalapácslakk pedig van spray kiszerelésben is.

PSoft

Köszönöm!

A spray...nem játszik, -pedig apró bizbaszokat akarok festeni- úgy 4-5 éves féldoboznyi van itthon az épp kellő színből, abból kell megoldani.(még mielőtt rám száradna a dobozában) :)

sastas

Ki hogyan szedne szét egy csövet egy acélrúdtól, amik összerohadtak. Konkrétanegy 30-as külső, 22 belső átmérőjű csőbe beleevett az idő és némi nedvesség egy 22-es tengelyt olyan 500mm-es hosszon(az átmérők közzött eredetileg lehet volt pár tized).
Feltett szándékom szétszedni a cső felhasítása nélkül.
A WD40 és társai szerintem nem jut elég mélyre. Teljes hosszban átmelegíteni nem tudtam.
Az egyik oldalt alábakoltam és megpróáltam mindkét irányba kiütni, a 2kilós kalapács hatástalannak bizonyult(hangra mintha tömör rudat próbáltam volna beleverni a betonba). Holnap megpróbálok egy segítű kezet szerezni, felmelegíteni valamennyire és ütni, hátha megindul, de kezdek kifogyni az ötletekből. Kiváncsi volnék, van-e valakinek tanácsa.

jani300

Körbe kalapálni próbáltad ?
Az nem baj ha nem tudod egyben átmelegíteni ,szakaszonként melegítve is van hatása .
Ütögesd körbe , fújhatod is valami csavarlazítóval .
Eltart egy darabig türelem kell hozzá .
De a legjobb lenne pirosra melegíteni a csövet ,

jani300

Egyébként egy szilent középső csövéből is nagyon nehéz esetenként kivenni a csavart , ha csak öt centi hosszú is .

sufnituning

Vidd el a méhbe, kapsz érte egy csomó pénzt.[#eplus2]
Kár ilyenre időt fordítani.

jani300

Van amit az ember már csakazértis szétszed :)
A körbe kalapálást úgy értem hogy rátenni egy üllőre és legalább a kétkilóssal alaposan körbeverni a cső palástját .
Ezt még a nagybátyám mutatta ...

Rabb Ferenc

A kiütéssel egyelőre csak óvatosan, főleg vaskalapáccsal! Zömül a vége, és akkor örökre vasalva. Az intenzív melegítést javaslom és a cső teljes palástfelületét módszeresen végigkalapálni többször. Ne félj, nem fog behorpadni [#nevetes1]

Bár a WD40 szinte mindenre jó, de nem igazi csavarlazító. Akkor már inkább egy "igazi" csavarlazítót használj vagy petróleumot. De csak akkor, ha már legalább valami életjelet ad - vagyis látszik minimális mozdulás vagy rés a két anyag között. Akkor viszont többször beáztatva a réseket.

Aztán jöhet a bronzkalapács vagy egy keményfa közdarabbal a vaskalapács.

Sok sikert!

TBS-TEAM

20-30 mm-re a külső résztől megfúrni mindkét végétől, menet és zsírzó szemnek, kuszó olajjal feltölteni, majd kézi szírzóval rátölteni ameddig lehet ha nincs hidraulikus prés. [#vigyor0]
A kalapács is kell [#eplus2]
József

sufnituning

Meg sok idő is kell az ilyen értelmetlen dolgokhoz.[#nyes]

sastas

Köszönöm (majdnem) mindenkinek.

Először akkor marad a körbeverés meg a melegítés. Azt tudom egyszerűbben megoldani. Aztán ha az nem elég, jön a fúrás és zsírzás és mégtöbb kalapálás.

Van 4,5 kilós is, de az már talán nagyágyú erre a feladatra.... :)
A szerkezet megmentése/felújítása a cél, aminek elég sarkalatos pontja ezen két elem szétválasztása... :)

Arany János

Sziasztok!
Ismét bénázok!
Régebben (sok segítséggel) sikerült feltelepíteni a

cn5x-et

Azóta lett új oprendszerem (Win10)!
Lett új SSD-m (vinyó helyett)
Lett új alaplapom!
Cserébe nem maradt semmim, amit már többé-kevésbé tudtam kezelni.
Próbálnám emlékezetből pótolgatni az elveszett dolgaimat és ez lenne az egyik, amivel nem boldogulok!
Megint kéne egy kis (nagy) segítség!

kisssandor

Sziasztok!
Felismeri valaki,hogy milyen profil van ezen a homályos képen?
A mérete: 40x40 és 8-as a nút.