Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

KoLa

[#eljen]
Én már a 75kg-os vasat sem tudom betenni a tokmányba, öregszem[#nemtudom]
Ezért csináltam egy kis darugépet amit a gyorsváltó késtartóba tudok befogni, nagyon hasznos, néhány nap múlva bemutatom élesben a használatát!

Szalai György

Várom, mert az én agyam is füstöl már egy műhelydarun.

PSoft

IdézSzékely bácsi!...

Ez teccik', el is mentettem magamnak.
Ha megengeded, a későbbiekben majd..."ékeskedek" is vele.

Kidwick

Üdv!
Majdnem eladtam egy hilti fúrókalapácsot ajándék áron.. Szerencsére visszalépett a foglaló mert most volt egy kis időm és szétszedtem. Csak a műanyag hajtókar adta meg magát.
Láttam hogy csinálnak alumíniumból. Szerintetek az jó lehet hozzá persely nélkül? Vagy van olyan kopásállóságú műanyag amiből ki lehet nyomtatni? Esetleg ti milyen anyagból csinálnátok meg? A hilti elméletileg nem forgalmaz már hozzá.
Válaszaitokat előre is köszönöm szépen!

Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

TBS-TEAM

Attól függ milyen erők hatnak rá.

Pl:
Kapható 7mm belsővel szinterbronz persely
József

ywathzay

Én hozzátok képest taknyos vagyok, de nem akarok nehezet emelni. Tavaly összedobtam egy ilyen forgózsámolyos emelőt az itthon fellelt hulladékokból, kézicsörlővel hajtott, amire akksis fúrógép csatlakozik, így öntartó és gyors. Itt épp 100+ kg-os terheléssel tesztelve, az oszlop kihajlás 0.1°. Át tudom szerelni az esztergára ha kell, de bármilyen T-nútos eszközre mehet.

KoLa

Ez is nagyon jó! racsnizik?

ywathzay

Nem, csigahajtásos áttétel van a csörlőben, önzáró. Még valamikor vagy 20 éve a nagyapám vette a Nyíregyházi KGST piacon az Ukránoktól, a forgózsámoly a kicserélt Transporter kerékagy/csapágy kombóból lett kialakítva. Meg egy kis maradék zártszelvény.

Szalai György

Köszönöm a képet.
Az akksis fúrógéppel hajtás egyre többször felbukkan mostanában. Kezdek barátkozni a gondolatával.
Kovácsolsz is? (A darun lógó sablonból gondolom.)

ywathzay

Régen kovácsolgattam, az eszközeim megvannak, de sajnos nincs rá időm. Ez bérmunka lett volna, de félbemaradt, gazdaságosan nem lehetett elkészíteni. Lv80. A megrendelő nem gondolta végig, az összes üreget ki kellett volna vágni a lánggal, de azt gondolta az lesz drága...

jani300

Milyen anyagból készül egy ilyen sablon ?

RJancsi

Múlt nyáron volt szerencsém egy holland csatorna-hajózáson részt venni. Több helyen az eredetileg kézi tekerős hidakat akkus csavarbehajtóval nyitják/csukják. [#nyes]

ywathzay

Ez szerkezeti acél, eredetileg öntöttek voltak, de igazából nincs jelentősége.

jani300

g89ketty

Érdekes! A tokmánykulcsért most nem szól senki?[#pias]