Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Arany János

Az én esetemben a vágás elég "durva" dolgokat is el tud viselni.
Ha mégis problémás lenne, akkor megduplázom, de a kúpkerék sincs elfelejtve!
Csikarc ígért méreteket.

remrendes

Van 1.9-es vagokorong is.

sastas

Profilanyagoknál valószínűleg a leválasztott anyagmennyiség alacsonyabb. Mármint darabonként, ezért tűnik úgy, hogy ilyen esetben eszi a korongot. Valószínüleg mm^3/tárcsa mérőszámnál hasonló végeredményre jutnál mindkét esetben.

Ha tárcsával vágod, én mindenképpen fabrikálnék valamiféle "kiskocsit", amire fel tudod tenni a sarokcsiszolódat, mert igencsak beáll a derekad a munka végére, főleg ha hajlongani is kell. Valamint ha vékony tárcsát esik a választás, azt könyebb egy kis oldalas tartástól "felrobbantani" is, tapasztalatom meg azt mutatja, hogy az első 30-40 perc használat után annyira elfárad a kezed, hogy könnyen bebillen picit :)

PSoft

Akármilyen vágólap/tárcsa lesz, próbáld a lehetőségek szerinti legvékonyabbat választani.
Könnyebb lesz Neked is, gépnek is.

3vv2btrhv

Tescos rendelésemet ezzel utasították vissza , mit jelent ez ?

Devecz Miklós

3vv2btrhv

Azt hittem a piaci igényt a kapitalizmusban a profit miatt ki kell elégíteni , tévedtem .

Szalai György

Mindenkinek köszönöm a hozzászólást, tanácsot.
Úgy tervezem a műveletet, hogy minden vágás, amennyire lehet,  vízszintes közeli felületen történhessen.
Az elmúlt éjszaka, alvás helyett, rajzoltam fejben egy dekorpír fűrészgéphez hasonlító talpat a sarokcsiszolóra. Anyagra derékszögben tartja a vágókorongot, állítható a magassága és egy párhuzam szorítókkal feldobott laposvas mellett egyszerűen tologatható.
Ez még később is jól jöhet majd néha.

Veszek 10db 1,9-es lapot, de szeretném kipróbálni a gyémánt tárcsát is. Kapható a Szögker-ben is, ami néha útba esik.
Végre lesz valamivel tapasztalatom, amivel itt még senkinek nincs. Nem hittem volna, hogy ez még megtörténhetik.

gaben

Van 1mm-es lap is, ebből a rozsdamentesre való tényleg sokáig bírja.
Ja és érdemes (újra) megnézni Farkas Ádám topikját, mert hasonlóan szép vasdarabbal bírkózott Ő is. ;)
[#t73p267#]

a9iua0hi5

Köszi:) Sok jó ötletet találtam itt a fórumban. Egy további kérdésem van, van-e ingyenes, egyszerűen használható 3D tervező program? Elkezdtem tervezni a jövőbeli gépemet, viszont nem találok rendes programot. Eddig én csak 2D-ben terveztem (2D Autocad-et használok a napi munkámhoz is). Simán megtervezem ezt a gépet (amit itt most kitaláltam) 2D autocad-del, meg papíron, de azért ahogy látom (főleg ha valami kérdésem lesz, mert elakadtam) itt már inkább 3D rajzokat és terveket használtok. Szoftverre nem költenék most pluszban. (főleg mert ez most totál hobby projekt).

Eddig néztem:
Blendert (több helyen ajánlják), hát nem egy felhasználó barát és agyúval verébre eset (szerintem), meg nem egészen erre jó, és kb. semmire nem jutottam vele.

A 3D nyomtatáshoz a cuccokat FreeCad-ben szoktam tervezni, ami már néhány kisebb agyhalált okozott mert finoman szólva is elég hisztis (sokszor nem enged olyan műveletet amit szerintem kéne, hogy engedjen, és hát nem éppen egyszerű vele rajzolni).

Amivel még jó eredményeket értem el és egészen barátságos, csak egy picit "buta" az openscad (ami legalább azt csinálja amit akarok, de sok dolog nagyon hiányzik belőle).

Esetleg valakinek jó tippje?

gaben

Fusion360, van itt is topikja, érdemes belenézni.
Education illetve Startup licensz ingyenes és azt hiszem évente meg kell újítani. Persze elő is lehet fizetni rá, kb 300€/év.

remrendes

a9iua0hi5

Szalai György

Na, mostmár akkor nem is csinálom meg.
Ha van kész megoldás is.

remrendes

Csak ne muanyagot vegyel belole :)