Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Sanyi Bá

A létetőmotor nema 17, 4 V, 1.7 A, 1.8°, az vezérlőt és az elektronikát nem én követtem el (fórum társaink voltak).

Sanyi Bá

A Z mozgás tartománya 40 mm, elírtam az előző posztokba.

a9iua0hi5

Köszönöm! Igen valami ilyen "dízájn" jutott eszembe nekem is. Tetszik :)

nah5a9frh

Sziasztok! Adott egy tos FNG 40 CNC Heidenhain tnc 355 vezérlővel,rég nem volt használva az akkumulátorra lemerült,elveszett a paraméter! Tudna esetleg valaki segíteni benne,hogy lehetne újraéleszteni.Előre is köszönöm!

Béni

Ha nem sikerül megszerezni az eredeti paramétereket, akkor a legegyszerűbb szerviz segítségét igénybe venni.
Ha sportolni szeretnél, akkor a technikai dokumentációk alapján lépésről-lépésre ki lehet tölteni a paramétereket úgy, hogy a gép többé-kevésbé működőképes legyen.
Ha a PLC program RAM-ból futott, és a gép nem egy alap 3 tengelyes, akkor kicsi az esély önerőből lelket verni bele.

https://product.heidenhain.de/JPBC/image/FILEBASE_PUBLIC/208667_00_a_02.pdf
https://product.heidenhain.de/JPBC/image/FILEBASE_PUBLIC/605716_00_a_02.pdf

nah5a9frh

Üdv Béni! Köszönöm a segítséget! A gép egy alap 3 tengelyes van hozzá egy paraméter lista is,de nem biztos hogy mindenbe stimmel mert az egy tos fgs 32/40 tnc 407 gépé.Hol tudnék a géphez típus azonos paraméter listát beszerezni,megrendelni,venni.Minden megoldás érdekelne.

Béni

A gyártót érdemes megkeresni a gép sorozatszámával. Vagy ha ismert a gép előző gazdája, akkor nála talán van biztonsági mentés.
Az TNC407 már egy másik generáció, az alap paramétereken kívül nem sok egyezés van a 355-el.

Arany János

Sziasztok!
Szeretnék összebarkácsolni egy 45 fokos kihajtást.
Kadán: már nézegetem
Szíj (fordítással): helyigényes
Fogaskerék: na ezt nem találok csak derékszöghöz
Valami jó keresőszót nem mondana valaki?

hostya

Szia!
Kérdezd meg hogy meg van-e még...

[#t19p135734#]

Arany János

Tökéletes lenne, ha nem "nőtt" volna ekkorára!
Ha jól látom kb. 100mm körüliek.
Kisebb is elég lenne, cirka a fele.

zozo

Ha nincs nagy terhelés, akár flexibilis tengely is lehetne.

TBS-TEAM

Több infó kellene.
? fordulat.
? tengelyek átmérője hajtó-hajtott. vagy négyszög vagy akármi?
? nyomaték amit át kell vinni.
tengelyek közötti távolság
stb...
József

Arany János

fordulat: 360°/s de lehet kevesebb is elég.

tengelyek átmérője hajtó-hajtott. vagy négyszög vagy akármi: a kerék elforduljon egy 35-40-es belső átmérőben,
                                                             a tengely pedig akkora, ami az ehhez szükséges csapágyba kell

nyomaték amit át kell vinni: egy gépi lángvágó fej, amit forgatnék (ha összejön), majd a tömlők eldöntik.

tengelyek közötti távolság: a függőleges kb. 600-700mm, a 45°-os meg minél rövidebb.

Egyenlőre csak ennyi van a fejemben!!!

jani300

Kezd hasonlítani egy fűkasza áttétel házra ,méretileg is .
Nem tudom jó lehet e .

Arany János

Csak hasonlít a fene egye meg!
Itt van a kezemben, de nem 45°-os!!!