Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

KoLa

A 4 tized különbség, az már 2mm-es lemezvastagsághoz való vágórés!
Gondolom valamilyen gyártmányú elektromos szekrény lemezéről van szó! ami kb 0.8as vagy 1es, itt a vágórés megközelítőleg  0.1mm kell hogy legyen.
Átmérőben számolva: ha a bélyeg 22es akkor a matrica 22.2 kell legyen!
A lemezvastagság 0.1 szerese a vágórés, általában, ez egy bevált méretezés! de, az anyagminőségektől függ hogy több vagy kevesebb.
Ez jó, a lemezollónál is, és a lyukasztó vagy kivágó szerszámoknál is!

Révész Richárd

A rittal szekrény ajtaja 2 mm

Rabb Ferenc

Kérdezd [#906@ANTAL GÁBOR] fórumtársunkat, biztosan tudja.

KoLa

Akkor ez pont stimmel! csak kisebb, biztos kínai!

ywathzay

Most őszintén.... 2-3ezer forintos kisker árú kivágótól mit lehet várni? Ezen már keresett a bolt, az importőr, a gyrtó... befizették belőle az adót a vámszedőknek...

svejk

No, megmértem amit kaptam az 21,8 / 22.25 mm.
Szerintem nem tesók...

svejk

Én is vacilláltam azon, de nem mertem megvenni.

svejk

ANTAL GÁBOR

A nagyobb menetek tartományában létezik . Főleg amerikai szabványok ( pl API , Regular stb ) Ezekhez hasonló az orosz ZIF . A kúposságuk általában 4 coll/ láb ami ugye 1/3 as kúposság mivel egy láb az 12 coll .  Ezek azért kúposak hogy gyorsan szét és össze lehessen csavarni őket . Az említett M22 körülivel én nem találkoztam .
Talajmechanikai rudazatoknál a BORRO  ( egy ma már nem létező svéd cég) meneti vannak elterjedve Magyarországon ( M16, M18*1.5 M18as spéci zsinór és a whithwort 7/8 ad coll .  No az utóbbi  áll a tiedhez a legközelebb. De ezek egyike sem kúpos .  Mérés után mekkora  ( félkúpszöget) tudnál számolni ?  Menetfésűvel mekkora az emelkedés?

ANTAL GÁBOR

Bocsi benéztem mert M22 t memorizáltam  de a tied M20 .  No olyan (gyárival ) még nem találkoztam  .

kzoli

Sziasztok!

Van itt a fórumon olyan ember, aki dolgozott Wessel compactrol cnc fúrón? A bootolásban kellene egy kis segítség.

36u2gxpt3

Tisztelt Mindenki! :)

Segítséget szeretnék kérni, adott egy hobbi gépem, ehhez hasnonló:

https://www.ebay.com/itm/DIY-CNC-3018-PRO-GRBL-CNC-Router-Engraving-Laser-Machine-Wood-PCB-PVC-Milling-EU/192902160209?hash=item2ce9dd5f51:g:1KoAAOSwfWpfBBhp

...vagy nevezzük bárminek is.
Ezt én főleg lézergravírozásra használom, viszont a hozzá kapott kínai lézer nem a legjobb minőségű, ezért hebo fórumtárstól vettem egy 6W-os kék lézert, hogy tudjak normális minőségben normális sebességgel gravírozni és talán valami vékony anyagot vágni is.
Az Ő leírása alapján addig jutottunk apósommal, hogy összedugtunk mindent mindennel, viszont csak a készenléti "fény" világít, ha kiadom "S" paranccsal vezérlőben, hogy növelje az erősséget akkor semmi sem történik, a gyári viszont tökéletesen működik.

Az lenne a kérdésem, hogy tud nekem valaki segíteni az összehangolásban vagy egyáltalán a hibafeltárásban?
Sajnos villamos dolgokban analfabéta vagyok, apósom is csak alapszinten ért hozzá, valószínű, hogy egy nagyon blőd hiba miatt nem sikerül összeraknunk az egységet..
Legjobb lenne, ha valakihez személyesen elvihetném és összeraknánk, szívesen fizetek is érte, de otthon kísérletezni az elektronikával jelenleg se időm, se energiám, tönkretenni se szeretném, viszont ha már megvettem, akkor hétvégente 1-2 órát azért elgravírozgatnék vele.

Amennyire én tudom, a vezérlő panel egy Arduino UNO, GRBL 1.1-re flashelve.

3ebj3bk8b

Sziasztok!

Tud valaki nekem segíteni Mori Seiki TV400  szerszámtár zero pozíció beállításban?
A manual alapján haladtam, amikor viszont a 4-ik tengelyt kiválasztom a kapcsolóval hogy kézikerékkel mozgassam ezt a hibaüzenetet adja:

M01 Operation error 0106

Képtelen vagyok a kézikerékkel mozgatni a Magazint.

sastas

Szerintem ilyet nem írtam. Aztán lehet, hogy nem csak úgy értelmezhető az írásom, ahogy gondoltam. [#nemtudom]

fisrcxuk3

Nos ,méregetek;20 mm hosszon ,20.8-ról csökken 19.2-re,a menet emelkedés kb,2.5 mm.Esetleg 10 menet /coll. A ferdeség miatt hiába tenném bele a menetsablont szerintem.