Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

GG

Kedves Istvan,
gyorsan rakerestem, es ugy tunik, hogy noha Linux megy a TVn, az USBk driver hianyaban nem fogadnak ilyen eszkozoket. Esetleg bluetooth-on keresztul erdemes megprobalni, illetve itt egy eszkoz, ami talan mukodik: https://www.alzashop.com/logitech-wireless-touch-keyboard-k400-plus-d2734930.htm. A Sony eleg zarkozott, es modding aktivitas se nagyon latszott.

RJancsi

Szia! Sok jóval nem bízatlak. A Sony kínosan ügyel arra, hogy sokkal fapadosabb legyen a konkurenciánál pl. a Samsungnál vagy az LG-nél. Két Sony TV-nk is van, a régebbiben még WiFi modul sincs, de lehet hozzá USB-s WiFi adaptert kapni. Természetesen sok ilyen van a piacon, de csak és kizárólag a Sony spéci adapterét fogadja el, potom 25 000 Ft-ért. Az újabb TV már okosabb, abban helyből van WiFi. Az is bosszantó, hogy amikor megvettük a TV-ket még tele voltak hasznos APP-okkal, majd ahogy jöttek a frissítések ezek sorra eltűntek belőlük. A régi TV-ből eltűnt a Youtube, az újon még rajta van, de ki tudja meddig. Egyszerűbb volt egy HDMI-s TV "okosítót" venni, ami ugyan Androidos, de úgy viselkedik mint egy normál számítógép a TV meg csak monitorként funkcionál. Azzal nincs semmi gond simán kezeli a vezeték nélküli billentyűzetet meg az egeret is. Természetesen gond nékül csatlakozik a WiFi routerre is.

dtb

Még valami, ehhez a típushoz van elérhető frissítés, ezt feltettétek? Letöltések

Egyújabbgépépítő

Köszönöm a sok tanácsot.
Amit neten sikerült azt kikerestem az sajnos nem segít.
Sajnos Linuxos oprendszere van és Bluetooth nincs beépített.

Kicsit reménykedtem hátha valaki ismeri a lelkivilágát.

Félek RJancsi-nak lesz igaza, meglehetősen zárt világ.
Ha nem lenne 90 éves a felhasználó egyszerűbb lenne a megoldás is.

Vetesi75

Nem mertem azonnal válaszolni, elébb megkérdeztem egy pár kollégát is, olyat is aki szerszámbeszerzés terén is tevékenykedik, de megerősítették:
A színkódolás teljes mértékben gyártó/márka függő. Egyezőség csak a véletlen műve.

svejk

Hmm.. nekem is gyanús, mert mintha a zöldet már mondták volna szinte mindenfélének. Köszi!

dtb

Mindenképp frissítsd a firmware-t benne, mert akkor a driverek is frissülnek!

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy itt a videóban az a piros színű fa milyen fa, és hogy hol lehet kapni?
Köszönöm.

Devecz Miklós

Én a mahagónira tippelek, de lehet, hogy tévedek.
Nagyon hasonlít rá.
Mahagóni

RJancsi

Afrikai szantálfa (padouk vagy padauk néven is emlegetik).

RJancsi

Az is lehet... [#nemtudom]

RJancsi

w0hgtwf3w

mahagónira tippelek én is kisebb darabjaim vannak ha érdekel.

Rabb Ferenc

Ilyet akarsz készíteni, vagy csak a fa érdekel egészen más felhasználás miatt? Japánban is készült...

Nekem ilyenre sikerült