Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

designr

Pont ugyanezt nem..de kiváncsi vagyok a kérdésre..

svejk

Magánban írom mert elég szégyenletes. :(

sastas

jani300

Ne szégyeld , én elvileg még tanultam is ezekről .
De a vízkémia az nem ment soha .

2vkx6unz

Azért a második video kicsit sántít mert megmunkálást nem végez. A két gép külsőre meglehetősen hasonló, vagyis a megmunkálóképességek is hasonlók lehetnek és nem az X-Y mozgás sebessége fogja korlátozni, hanem a megmunkálómotor, a szerszám, a gép merevsége stb. Ugyan csak feltételezés de lehet, hogy a két hajátsrendszer nincs is optimalizálva, csak a motort cserélték másra. Mindenesetre marketing fogásnak jó, vásárlás után meg úgysem derül ki a turpisság ;)

remrendes

Még azt sem garantálja semmi, hogy ugyan az a G-kód fut mindkettőn.

TBS-TEAM

Ez egy bemutató video egy gyártó által felvett.
Ha esetleg elolvasnátok mit irnak hozá akkor látnátok a mozgási és gyorsulási adatokat is.

Stepper motors have high torque to hold position but AC servo motors have much faster travel speed as well as high torque. Also with feedback loop servo motors keep accurate position within 5thou. In this example, both machines are running at full speed. Servo CNC on the right travels 2500 inches per minute with 50 in/sec2 acceleration while stepper runs at 900 inches per minute max speed without stalling at 20 in/sec2 acceleration.

[#eplus2]
József

remrendes

Azért ugye nem hiszel el mindent, amit olvasol az interneten :)

2vkx6unz

Ezt is értem, de ennek ellenére még mindig nem végez forgácsolást ami nem fog ilyen sebességet megengedni. Ha nem lehet megmunkálás közben ekkora sebességgel haladni akkor máris csak a töredéke lesz az időkülönbség mondjuk 10-20% lesz az előnye a szervős gépnek, de lehet, hogy még ennél is kevesebb a feladattól függően. Ha sok pozícionálás van akkor nő ha sok megmunkálás akkor csökken.

TBS-TEAM

Nem miért hinném el [#nevetes1]
József

TBS-TEAM

Senkit nem akarok meggyőzni csak egy bemutató.
Mindenkinek szive lelke azt és úgy használni ahogy akar. [#vigyor0]
József

PSoft

Robsy írta tegnap előtt...

Idéz...és nézted a hasonló sebességű, csak egy kicsi DC szervómmal hajtott lézergravírozó demó tengelyt, amiről videó is készült, és fenn van a neten is.
[#t200p46434#]

Azóta keresem az említett videót, nem tudod/nem tudjátok hol találom meg?
Megnézném még egyszer.

Varga Ferenc

Sziasztok.
Valaki tudna segíteni a Vtr3 DRVII vezérlő kártyával kapcsolatban,adatlap bekötés?
Minden tanács jól jön, köszönöm.

8vn36zci

Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni valakitől, aki javítani tudná a grbl vezérlőmet (CNC 3018pro - ATMega326). A marómotor folyamatosan forog, amíg tápot kap. Programra nem reagál. Folyamatosan kapja a kimenet a 24V-ot, bármit csinálok vele. Reset sem segít. Valami zárlat lehet a lapon. Köszi

dezsoe

Melyik verzió van? Csinálj egy jó fotót a panelről. Nem mindegy, hogy melyik panelhez melyik grbl verzió van fent, mert ha jól emlékszem, két láb fel lett cserélve. Az egyik pont a motoré. Az sem ártana, ha legalább a helység ki lenne töltve és látható lenne az adatlapodon.