Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Hi

A műveletek után van a hozzászólás sorszáma [#eplus2]

Üdv:
TJ
József

kaqkk007

Elnézést ! Két dolgot benéztem  az egyik az a szám nem 6000 hanem 60000 és a mértékegység nem s hanem  min . Máskor ígérem figyelmesebben olvasok ...

kaqkk007

PSoft

Idéz...már az 500 se nagyon látszik reálisnak ....

Elárulom Neked a K40-es gép pár, esetünkben igen lényeges gyári paraméterét.
De, Robsy-nak el ne mondd, mert még...gutaütést kap itt nekünk. [#nyes]

Szóval: Ez lenne a K40.

TBS-TEAM

József

fn47xk7ei

Szia. Kösz a kimerítő választ. De ha már így belemelegedtél akkor még szeretném ha tovább ügyeskednél az én ötleteimen: a léptető motor adott ugye (az emlegetett MAE léptetőmotor) és én a kínai DM860A vezérlővel szeretném használni. Lehetséges-e illetve akkor ebben a párosításban milyen tápot javasolnál. Előre is kösz ha válaszolsz.[#worship]

kaqkk007

Idézgutaütést kap itt nekünk.
Nekünk ? Neked ! [#nyes]

svejk

Nem tudom egy helyről származnak az infók vagy úgy vadásztad őket össze, de:
Ha a tápfeszre 4-20-szorost ír -azaz akár 1:5 arányt- akkor az áramot miért határozza meg konkrétan 2/3-adban?

Márpedig a feszültségtöbblet igenis megmutatkozik a tápegységből felvett áramerősség értékénél.

Már oly sokszor le lett itt a fórumon is írva, hogy hasonlóan működik egy ilyen rendszer mint egy step-down kapcsolóüzemű tápegység.

De persze mint minden hasonlat ez is sántít és rendkívül bonyolult az egész rendszer de ha valaki veszi a fáradtságot és megméri ezeket akkor sokkal tisztábban fog mindjárt látni.

000000000

ÖSSZEFOGLALÁS:
Reagálásként TBS-TEAM-re ez történt ~50 hozzászólással ezelőtt:

------------------------------------------------------------
Robsy | 1466    Válasz erre      Tegnap 14:00:44      ≡ Műveletek  |  [46374] [⫘]

"A léptetőmotort ne használjuk nagy sebességű mozgásokra mert nem arra való."

Ez így magában nem igaz kijelentés.

Lehet a léptetőmotorokat használni akár 0.5 ... 1 m/s sebességű szán mozgatásra is használni, ha értesz kicsit a hajtásdinamikához, és tudsz ilyen léptetőmotor hajtást szakszerűen méretezni.

[Előzmény:] TBS-TEAM, Tegnap 13:44:19 [46373]

TBS-TEAM | 954    Válasz erre      Tegnap 13:44:19      ≡ Műveletek  |  [46373] [⫘]

A léptetőmotort ne használjuk nagy sebességű mozgásokra mert nem arra való.
------------------------------------------------------------

Több szakmai téveszmés ember ezek után el kezd velem arról vitatkozni (sajnos rossz fórum szokásként, és sekélyes hajtástechnikai ismeretük ellenére), hogy a 46374 beírásom sebesség adata nem létezhet, ilyet még ő nem látott, stb..., így írjak konkrét példákat.

Erre én a végtelen sok alkalmazás közül írtam több konkrét példát, az alsóbb sebesség tartományra (0.5 m/s) a K40-et, a magasabbakra (0.8 -1 m/s) a nagyobb munkaterű kínai lézertípusokat, amik teljesítik a 46374-es állításomat, és cáfoljál a 46373-at.

Ezek a tények számomra érthetetlen módon nem győzték itt meg a szakmai téveszmés embereket, továbbra is megy a duma, a hitetlenkedés, a saját téveszméjükhöz történő végletes ragaszkodás, rosszindulatú kötözködés, stb. Az se számított semmit, hogy Svejk is beírta, tényleg tudják az általam említett típusok ezt a sebességet is. Természetesen az elvi számításaim, méretezéseim is bőven visszaigazolják az 1 m/s-ot, vagy akár még az afeletti tartományokat is hajtás optimalizálás esetén.

A fentiek tükrében nyilván való a kicsit is objektív olvasónak, hogy ennek a pár embernek semmilyen valós érv nem számít, a világ összes kincsét eléjük lehet tenni, csak a saját ostoba, szakmaiatlan, hazudozós, oknélküli kötekedő-civakodó világukban képesek a végtelenségig dumálni a semmiről. Szégyeljétek magatokat, és itt van az a pont, amikor ezt a méltatlan, vitának nem nevezhető folyamatot a részemről lezártam. Se időm, se energiám, se kedvem nincs ehhez a témához. [#nemtudom][#wave]

Utóirat PSoft-nak: Ha véget ér vagy jelentősen enyhül a covid helyzet, megmutathatom neked a saját tervezésű, készítésű 3D nyomtatómat, ha errefelé jársz, ami tud akár 1 m/s-al levegőt hasítani léptetőmotoros hajtással. Kb. annyit fogsz ismét látni, mint amikor a 2017-es székesfehérvári Hobby CNC találkozón ott ácsorogtál az asztalomnál, és nézted a hasonló sebességű, csak egy kicsi DC szervómmal hajtott lézergravírozó demó tengelyt, amiről videó is készült, és fenn van a neten is.

PSoft

IdézKb. annyit fogsz ismét látni, mint amikor a 2017-es székesfehérvári Hobby CNC találkozón ott ácsorogtál az asztalomnál, és nézted a hasonló sebességű, csak egy kicsi DC szervómmal hajtott lézergravírozó demó tengelyt, amiről videó is készült, és fenn van a neten is.

Miért nem azt írtad hogy tátott szájjal ámultam-bámultam azt az eszeveszetten ide-oda cikázó mezei piros led-et, ami egy fekete/fehér A4-es lézernyomtatott oroszlán(vagy inkább tigris?) [#nemtudom] kép felett futkorászott.
Mi köze is volt annak a valós lézergravírozáshoz???

Amúgy az elejére is reagálva...
Ferdítesz, mint mindig amikor melléfogsz és valaki netán szóváteszi. :(
Most is próbálod magad tisztára mosni, akár a saját előző irományaid "megmásításával" vagy mások tovább sározásával is.

Nem szép, hozzád nem méltó dolog! [#ejnye1]

De ha akarod és élvezed, szívesen "ekézlek" még tovább, csak szólj! [#nyes]

000000000

Még, még, még, ennyi nem elég!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dtb

"Ennyi jött össze, de hátha még valaki hozzátesz valamit."
Egy nagy köszönömöt ! :-) Szóval mégiscsak kell az a nagy amper...

PSoft

Én úgy gondolom...elég lesz!
Aludj egy jót, pihend ki magad. [#wave]

pacman123

Ki tudja .... Mindent ki lehet számolni a Drake-egyenlettel, akár a csajozást is.<br><br>Vagy nem. De ha megpróbáljuk és elvétjük, akkor nem lesz csajunk. Vagy mégis ... ? Attól függ, mekkora a ruha mérete szorozva a csaj önbizalmának a négyzetének a köbgyökével. <br><br>Bocsánat, nekem ez jutott hirtelen eszembe [#kacsint] A lényeg hogy Sheldon a végén (spoilerveszély!) Nobel díjat kap!

pacman123

"<>" Ezt még gyakorolnom kell itt [#zavart2][#wilting]