Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Megírta neked, amit én is, hogy a léptető motoros hajtás tápegységét nem olyan buta, nevetséges módon kell méretezni, hogy U*I, mint ahogy hitted. Kiderült általa is, töredék P-re van szükség, nem pedig Hetra hegesztő trafóra, ahonnan indítottál. [#nyes]

Velem tudod nehéz dolgod van, mert:
1. 35 éve folyamatosan tanulok, tervezek, gyártok, különös tekintettel a CNC hajtástechnika rendszer elmélete mentén.
2. Igyekszen veled és más nagy dumásokkal szemben csak arról beszélni, amiről az 1. pont alapján a szakmai elméleti/gyakorlati életutam kapcsán tudom, hogy 99.9%-ig igazam van.
3. Amihez nem értek, azt el tudom dönteni HELYESEN magamban, így az ilyen témákba nem pofázok bele, csendben maradok, és tanulok attól, aki jobban ért hozzá.

TBS-TEAM

3 jobbfajta 3D nyomtatónk van sajnos egyik sem tud 1000mm/másodperc-et.
Még 0,3m/s-sem.

A K40-re rákerestem én nem találtam olyan leírást ahol az a JÁTÉKSZER tud 1000mm megtenni 1 másodperc alatt.
0,4m/s raszteres gravirozást ír.
400mm/másodperc. nagyon messze van az 1000mm-től.

Nemrég telepítettünk 3Kw Fiberlézer-t az is gyorsjáratban 650mm tesz meg 1 másodperc alatt.
3x 0.75Kw Servo motor mozgatja.
József

remrendes

Ha egyszer Pesten jársz szólj rám és mutatok egyből kettőt :)

000000000

Nézd csak ezt írtam pontosan:
"Lehet a léptetőmotorokat használni akár 0.5 ... 1 m/s sebességű szán mozgatásra is használni, ha értesz kicsit a hajtásdinamikához, és tudsz ilyen léptetőmotor hajtást szakszerűen méretezni."

Így megint nem voltál figyelemes, körültekintő.

000000000

TBS-TEAM

Te figyelted mit válaszoltam az írásodra?

Ezek szerint nem. Szomorú vagyok.

Engem az 1m/s gép érdekel. 1000mm/másodperc.

Ezzel a sebességgel mozog dolgozik.

Én még ilyet nem láttam léptető motorral való megoldásban.
József

TBS-TEAM

Léptető motorral megy?
1000mm/másodperccel mozog?
Milyen gép?
József

000000000

Estig adok neked egy kis időt, hogy saját magad találjál, és végre "lássál" olyan léptetőmotoros CNC gépet az említett példáim, témaköreim kapcsán, ahol a felső sebesség határérték is megvalósulhat. Ha nem megy a keresés, majd segítek konkrét CNC géptípussal is, bár "Remrendes" bejegyzése után én eleve nem írtam volna semmit a helyedben, hanem hallgattam volna a téves ismereteim miatt.

Szalai György

Az nem lehet, hogy ezt a nagy sebességet csak valami hosszú útú gyorsító szakasz után éri el és már kezd is lassítani, hogy ne lője szét a pálya túlsó végét? (Mert gondolom a dinamika nem mellékes most sem.)
Vagy esetleg egész rövid úton, minimális tehetetlen teherrel, csak a léptetőmotor egymást követő lépései között, nagy árammal átrobbantva?
Orrontok én ebben valami csalafintaságot.

Szalai György

"Így lehetne nagyolni "eszterga" módban, és lehetne marni a kívánt végleges formát, anélkül, hogy cserélgetni kellene az anyagot, és szerszámot."
Huszárvágás: Cserélgesd a motort.
Esztergáljál hálózati feszültségű motorral, az alig kerül valamibe.
És pozicionáljál léptető motorral, az sem drága.
Hosszbordás szíj le, fogasszíj meg fel, és fordítva.
Bonyolultabb esetben lehet elektromos kuplungos megoldás is, d talán nem fogsz olyan sűrűn váltogatni a két üzemmód között.
(Az a böszme nagy trafós megoldás nekem nagyon ellenszenves. Nem tudom levezetni az okát matematikai egyenletekben, de nem tetszik.)

remrendes

Mivel a vegere belekeverted a 750W-os szervokat, igy nem tudtam, hogy meg mindig kitetel, hogy lepteto legyen. :)

TBS-TEAM

Köszönöm az idővel nem élnék.

Azonnal szeretném az infót megkapni TÖLED (vagy mástól ha van ilyen infója) arról a gépről-gépekről ami:

1000mm/másodperc sebességgel LÉPTETŐ MOTORRAL

megy-dolgozik-adatok-képek-video-stb.. formában.
József

jani300

Cd olvasófejet milyen motor hajthatta ?

jani300

Ja meg a vinyó karját :)

TBS-TEAM

József