Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Mert mint írtam a kérdés felvetésekor a fajhőjét sem tudtam a víznek. :(
No de ugye a "barátom "segített... :)

svejk

"1 kW= 1kJ/sec"

Viszont az 1 kWh = 3600 kJ-ra emlékeztem.[#circling]

dtb

"Fontos azonban, amit Tibor említett: növekvő fordulatszámmal meredeken esik a nyomaték, azaz egy kis nyomatékugrás is ki fogja lökni a motort a szinkronból, és csak remegni, meg búgni fog."
Erre nem akartam akkor reagálni, mert csak további vitát generált volna, de... azt el tudod képzelni, hogy kényszerhajtásnál, egy ezerrel forgó 80-as tokmány (plusz a munkadarab), amit ugyan nem mértem meg pontosan, de van némi tömege, egyszer csak megáll, mert a léptető kiesett a szinkronból? Énnekem ez elég valószínűtlennek tűnik, de hagyom magam meggyőzni, ha más szerint is ez reális. Ha be is következik, akkor is csak fokozatos lassulásként tudom elképzelni, nem pedig egyik pillanatról a másikra.
Mindenesetre gyűlik a hasznos infó, mindig van mit tanulni :-)
Köszi a segítéséget!

jani300

Megy üresjáratban és elkezdesz forgácsolni , ott a nyomatékugrás .

000000000

000000000

"Akárhogy is nézem a léptetőmotor maradjon a 150-300f/p-nél
ott kihasználható az álltala kínált nyomaték és tudás.
A többi csak játék bohockodás és a határok feszegetése."

Valóban?[#conf]
Ehhez a léptetőmotor jelleggörbe "bohóckodáshoz" mit szólsz?
Mit gondolsz, mennyi ennek a motornak a szöggyorsulása, és   mennyi egy ac szervo motoré?[#guluszem1]

pbalazs

Ilyen irányú tapasztalatom nincs, és kiszámolni se tudom sajnos.

De érzésre azt mondanám, hogy elég nagy a tehetetlensége a tokmánynak, így indítani is csak lassan szabad, hogy fel tudjon pörögni szinkronban a vezérléssel.
Amikor kiesik a szinkronból, nyilván nem azonnal fog blokkolni, viszont nem is fog visszatalálni, így megáll majd.

De ez mind csak spekuláció, sosem csináltam ilyet.

TBS-TEAM

Ugye ze az átlagos minden boltban kapható 5-30 E-Ft közötti kategória?
József

000000000

Ez most lényegtelen, mivel a te "bohóckodós" kijelentésedben sincs semmilyen kitétel, csak kategórikusan, félrevezetően a fórum képébe tolod az állításodat, ami ugyebár úgy nem igaz, és erősen megdőlni látszik. A számszerű gyorsulás adatok hol vannak?[#wow1]

TBS-TEAM

Szuper örülök mert az írásom többi részével egyetértesz.
Köszönöm.
József

000000000

Nyilván ez a mondatod se igaz, hiszen a jelleggörbe az egész irományodat lenullázza, és számadatokat még továbbra sem látok [#guluszem1], amivel bizonyítanád, mennyivel is jobb az ac szervó hajtás dinamikában.

TBS-TEAM

Mivel nagy álltalánosságban beszélünk a különböző motorokról igy, én az ügyfeleimnek ezt a két adatot szoktam megmutatni és döntsék el mint laikusok melyik a kedvezőbb számukra.

József

000000000

1. Ravasz módon ott hagyod megválaszolatlanul a kérdéseimet (mert valószínűleg kezded érezni, védhetetlen, sablon dumás   az irományod), és próbálsz nyitni egy új fejezetet, frontot elterelésként.

2. Az újabb fejezeted viszont nevetséges a szakember szemével nézve, hiszen egyiken se szerepel a motorok típusa, meghajtó típusa, és a legfontosabb a motorok áttételezése, vezérlő csúcs sebesség és gyorsulás adatközlés.
Így ez a két videó igazi összehasonlítási alapot, eredményt nem adhat. Sikerült ezzel a sok millió szórakoztató kategóriájú, látványpékség CNC felvétel közül kettőt ide linkelned a netről.

000000000

Azt természetesen nem várom el senkitől itt a fórumon, hogy egyből 5 perc alatt beismerje, szakmailag védhetlen dolgokat írt, amivel kapcsolatban én érvelni próbálok.

Viszont ha csak a legkisebb mértékben érezném egy válaszból is a kételkedési folyamat megnyilvánulást, és elindulását a vitatott írásokkal kapcsolatban, akkor már régen lezárhattuk volna a vitát, és nem érdekel, hogy mikor érti meg az illető teljesen a dolgokat, mit is írt eredetileg. Bánom is én, mennyi hülyeség, valótlnaság gyűlik itt össze. Egyébként se érdekel, ki mit hisz, hogyan CNC-zik, hobbyzgat, gondolataimat csak azoknak szánom, akik tanulni is szeretnének, és érdeklődnek a CNC rendszerek mélyebb ok-okozati összefüggési iránt is, elfogadják a tényeket, és ezáltal jobbá szeretnék tenni a gépüket.

Azt is elhatároztam, hogy még magasabb szintre emelem a szakmai sületlenség, hazugság láttán a komparálási szintemet, és a "békesség" kedvéért, legyen inkább tele ez a fórum is nevetséges állításokkal, nem az én bajom, ha úgy marad, és mindenki éli tovább tévúton a boldog álomvilágát.[#wave]

svejk

Ismeri valaki ezt a vízlágyító vezérlóegységet?
Lenne egy láma kérdésem hozzá...