Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

Azt vedd figyelembe, hogy hobby gépeken maximum a fix-úszó csapágyazás valósítható meg reálisan.

Kelepeisz Lajos

Kedves svejk, köszönöm a linket, meg tudnád másképpen fogalmazni a " fix-úszó csapágyazás" fogalmát?
Köszönöm.

remrendes

svejk

A motor vagy a hajtott szíjtárcsa oldalon 2 db ferde hatásvonalú csapágy "O" elrendezésben előfeszítve vagy párosított csapágyakkal, az orsó másik végén mezei mélyhornyú csapágy mely axiális irányban el tud mozdulni a házában a hőtágulás miatt.

(Hobby gépeknél előfordulhat a kétsoros 3xxx sorozatú csapágy alkalmazása is a fix oldalon.)

Kelepeisz Lajos

Értem, most már lefolyt. Köszönöm.

Szalai György

,,A kémek sohasem dolgoznak úgy, hogy gyanút keltsenek. Épp ellenkezőleg. De épp az bennük a gyanús, hogy nem gyanúsak. Érti már, Pelikán?"
(Virág elvtárs)

Az elejétől tudtam, hogy ebben a kisvideóban valami nem bűzlik. De csak most villant be, hogy mi az.
Nincs füst!
A technológia megkövetelte sebességhatár túllépésén túl, még a füstmentes képégetés esete is meg van rajta örökítve.
Kinek a képe kell, hogy égjen ez miatt? [#vigyor2]

PSoft

Értem én virág elvtárs, de most...
Béke van, végre...béke van! :)

000000000

A bejegyzésed hiba listája:

1. Szakmailag NEM IGAZ az, amikor "a technológia megkövetelte sebességhatár túllépésének" hiszed már az 1 m/s lézergravírozási sebességet is.

2. Egy tengelyes demo bemutató esetén nem lehet lézerrel, égetni, mert könnyű belátni, hogy így a bemutató egyetlen egy képsorból állhatna csak a több száz helyett.

3. Mindenféle védelem, burkolat nélkül hogyan lehetne akár csak egy 5W-os, netán 50W-os valós lézer teljesítménnyel egy kiállításon a nézőközönség veszélyeztetése nélkül bemutatót tertani? SEHOGY.

4. Az előzőek mentén a tévedéseidre építve betetézed a hibáidat, amikor el kezded azt sugallni, hogy ezen demo videó kapcsán szerinted mit kellene másnak érezni. [#ejnye1][#csodalk]

svejk

A videó végén kérdezed:
"Kérdezem én, az UCCNC lézergravirozó kiírja-e a százalékos elkészültséget?"

S ez tényleg annyira fontos információ?
Nem elég látni, hogy elkészült-e a kép?

TBS-TEAM

Egy bemutatón az elsődleges a közönség védelme.
Teljesen egyetértek és, hogy hol a határ a sebességben [#zavart2] nem tudható

1898. december 18. villanymotorral hajtott autó 63.15Km/h ért el.

A két gázturbinás sugárhajtóművel felszerelt jármű 1997-ben 1228 km/h átlagsebességet ért el az egy mérföldes pályaszakaszon, miközben átlépte a hangsebességet is.
József

000000000

Szerintem az egy hasznos információ, ha valaki sorazat gyártánál (de akár csak egy kép esetén is) a monitoron láthat egy ilyen %-os elkészültségi fokot, hiszen így nem kell lézersugaras gép munkatér környezetbe nézni. De ha valakit ez végképp zavar, a lézer vezérlő program setup fájlban letilthatja ezt a kijelzést.

PSoft

No de, ha jól emlékszem volt Neked akkor ott, egy másik diódalézeres mechanikád is, valóságos "Y" tengellyel.
Azon készült a Robsy-teszt "sakktábla", amivel végül is a hirdetett, két indulósra sikeredett lézeres "versenyt" nyerted.
Az a gépecske valóságos diódalézerrel/teljesítménnyel rajzolta sorról sorra a tesztábrát.

Én, sajnálom hogy nem arról készült akkor videó, illetve ha készült is, nem az lett publikus.
A másik, "pirosledes"-ről amit lentebb linkeltél...ismered a véleményemet. :)
Azt írtad lentebb [#3344@TBS-TEAM]  postjára...
[#t200p46467#]

Idéz2. Az újabb fejezeted viszont nevetséges a szakember szemével nézve, hiszen egyiken se szerepel a motorok típusa, meghajtó típusa, és a legfontosabb a motorok áttételezése, vezérlő csúcs sebesség és gyorsulás adatközlés.
Így ez a két videó igazi összehasonlítási alapot, eredményt nem adhat. Sikerült ezzel a sok millió szórakoztató kategóriájú, látványpékség CNC felvétel közül kettőt ide linkelned a netről.

Szóval...

Ugyanez, sikerült Neked is! [#wave]

svejk

Értem, tehát lehet nélküle élni.
Köszönöm!

000000000

Kettős hiba sorozatban vagy, mint a György.

"Sajnálom hogy nem arról készült akkor videó, illetve ha készült is, nem az lett publikálva" VALÓBAN igaz ez az állításod?

Természetesen NEM IGAZ az állításod, hiszen Sanyi jóvoltából készültek felvételek, mint pl. a linkelt is.

PSoft

Csak én nem tudom ott, helyben megnézni a linkelt videódat??? Ennyire béna lennék? [#nemtudom]