Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

A 46399-ben hol látsz te K40-es gépet?

svejk

A linkelthez hasonló megjelenésű nagy gépe van egy barátomnak, tényleg tudja azt a sebességet. Persze csak X irányban.
Mezei 1,8 fokos kétfázisú léptetőmotorok talán MSD vagy MSDD vezérlőkkel.

TBS-TEAM

De jó neked te már [#wow1] is élőben ilyen gyerekjátékot [#taps]

Nekem csak a kicsi és nagy böszme sevo motoros rendszerek jutottak szemrevételezésre ...stb..meg javításra [#rinya]
A francba rossz helyen lakom??? vagy nem de az egyik biztos-
József

PSoft

PSoft

No de mégis...
Ott nem, de kicsit lentebb, mintha a K40-es gépet említetted volna "sebesség bajnokként".

[#t200p46379#]

IdézPl. egy jobb fajta 3D nyomtatót, vagy egy mezei K40 lézer gépet (hogy jobbakat már ne is említsek) gondolom már láttál. Máris tényként soroltam pár esetet, ami megfelel annak, amiről írtam, és cáfolja az állításodat.

Akkor is kikerekedett szemekkel olvastam, csak...nem szóltam bele a magas szintű szakmai oktatásba. :)

Szalai György

Én a következőt találtam a neten. (Tudományos előképzettségem nincs, de azt gondolom ez jó kiindulás lehet.)

Egy átlagos léptetőmotor esetében a tápfeszültségnek a motorra írt feszültség 4-20 szorosa között kell lennie. Ezt a motormeghajtóra megengedhető max. tápfeszültség limitálja. Biztonságos az alatt maradni 10%-al.

A tápegység áram terhelhetősége a motorra írt tekercsáramnak (Vagy a motorokra írt tekercsáramok összegének) a kétharmada legyen minimum.

A trafós tápegység puffer kondenzátorának kapacitása C=(80 000 x I) / U
I áram (Amper)  U feszültség (Volt) C kapacitás (mikro Farad)
A kondenzátor névleges feszültsége legyen legalább 20%-al nagyobb a nyers DC feszültség csúcsértékétől.

Ennyi jött össze, de hátha még valaki hozzátesz valamit.

000000000

Kérlek tedd már félre a több éve tartó oknélküli "Robsy fóbiádat", és pár hasonszőrű haverod kedvéért ne égesd magad szénné több ezer objektív fórum olvasó előtt megint.

Tehát inkább javaslom, hogy próbálj értelmesen, erősen, tényszerűen figyelni, koncentrálni a műszaki tartalmú kijelentéseimre K40 ügyben is, mikor hoztam szóba, milyen paraméterrel.

Mellesleg rád is vonatkozik az, amit ma már írtam:
Számolj utána, hogy mire is képes egy K40-es stepper hajtás. Akkor írjál legközelebb, ha a számításod eredménye alapján úgy gondolod, hogy nem képes az 500 mm/s sebességégre. Ha meg lövésed sincs, hogy kell ezt helyesen kiszámolni, maradj inkább csendben azzal szemben, aki ehhez a hajtásméretezési témához bizonyára jobban ért, mint te. [#ejnye1]

PSoft

IdézKérlek tedd már félre a több éve tartó oknélküli "Robsy fóbiádat",...

Nem kérsz lehetetlent, ami nincs, azt igen könnyű félretenni.
De ha meg tudlak fogni egy-egy banális dologgal ezen a nívós szakmai fórumon, -ha megengeded- a továbbiakban is megteszem.

Szóval...savanyú a szőlő!
Kezdesz megint a Tőled már megszokott módon támadni...nemsokára jön a "besértődés", látványos "visszavonulás", ismerlek már.
Nem baj, előfordul néha, régebben is, ezután is elő fog fordulni.

Én is arra kérlek Téged...
Idéz...ne égesd magad szénné több ezer objektív fórum olvasó előtt megint.
[#wave]

000000000

Hol van a számításod eredménye a szövegedben? Bizony SEHOL!!!

A többi rizsa szöveged meg nem érdekel, hiszen az az, ami. Bármi mást is gondolsz, hiszel róla. [#nyes]

PSoft

Még egy valami...

IdézSzámolj utána, hogy mire is képes egy K40-es stepper hajtás. Akkor írjál legközelebb, ha a számításod eredménye alapján úgy gondolod, hogy nem képes az 500 mm/s sebességégre. Ha meg lövésed sincs, hogy kell ezt helyesen kiszámolni, maradj inkább csendben

Tudod, én csak egy amatőr K40-es voltam/vagyok. [#kacsint]
Hidd el, mindenféle számolás nélkül is tisztába voltam/vagyok a K40-es stepper hajtás képességeivel.
Rád bízom, találd ki hogy miért!

Hogy "lövésem sincs hogy kell helyesen kiszámolni"...
Ebben talán...igazad van.
Ugyanis, én nem tudományos zsebszámológéppel a kezemben szoktam lézerezni.

PSoft

Nabasszus...sehol!!!

Írjál be egy nagy eggggggggyest a nevemhez! [#nyes]

Imádlakkkkk! (de nem félreérteni!) [#law]

PSoft

Hagyjuk a szerinted 500-1000 mm/s sebességgel száguldó K40-est...

Vizsgáljuk a másik említett "sebességbajnok" példádat...

Megint csak Tőled idézve:
IdézPl. egy jobb fajta 3D nyomtatót,...

Ha nem nagy kérés, mutass egy konkrét típust!
Ha lehet olyat kéne vadásznod, amilyeneket itt a 3D nyomtatósok zömében használnak.

000000000

Az irományodból még mindig nem derül ki a te sebesség adatod. Várjuk. A többi ismét csak rizsa részedről.

Ha majd kinyögöd végre a te számszerű adatodat, akkor lehet értelmesen, tényszerűen, műszaki fórumhoz illően vitatkozni velem. Ismételten, sokadszor kérem tőled ezt a vitakultúrát betartani, egyszer csak sikerül ez neked is, kivárjuk.

kaqkk007

Azért elég jól halad a beszélgetés (6000mm/s ről indult !) már az 500 se nagyon látszik reálisnak .... [#nemtudom]

PSoft

Innentől kezdve, hintesz Te annyi rizsát, mellébeszélést, hogy az én rizsám már...ide se fér(ne)! [#vigyor]
A számításomról...nem is beszélve. [#nyes]

Újból megkérdem...savanyú lett a szőlő???
Szinte mindig így van. Mézédesnek indul, aztán egyszer csak...savanyú lesz.
Pont Neked nem kéne vitakultúráról "papolni".

De én türelmes ember vagyok...
Idéz...egyszer csak sikerül ez neked is, kivárjuk.