Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

kisssandor

Rabb Ferenc

kisssandor

GPeti1977

Danfoss VLT2800 frekvnciaváltó új helyen lenne beüzemelve de nem lehet bekapcsolni mert leveri a fí relét, kimértem nem rossz csak nagy értékű zavarszűrő kondenzátorok vannak benne a föld felé. Olvastam a manuálját hogy valahol ki lehet kapcsolni a kondenzátorokat de sehol nem látok rajta kapcsolót és szétszedni sem tudom.
Mi lenne a megoldás? Nagyobb áramú fí relét vagy földeletlen felszerelést sem szeretnék.

gaben

Szia,

akkor valószínűleg neked csak ,,AC" típusú áram-védőkapcsolód van, ami csak a váltakozó megkerülő áramok érzékelésére alkalmas. Javaslom a cserét "A" típusra, mivel ennél már az egyenáramú összetevőket is tudja szűrni az eszköz.
De ennél is max 6mA hibaáramot képes tolerálni, amennyiben a frekiváltód e fölötti áramot szivárogtat, akkor "F" típusúra lesz szükség, ami direkt frekiváltókhoz van tervezve.

GPeti1977

Lehet eladom és veszek helyette egy kínait azzal nincsenek ilyen problémák.

GPeti1977

Bekapcsoltam biztonsági trafóval, az AC bemenet meg a föld között 30 - 40mA AC áram folyik, DC áram 0

svejk

Csak a nagyobbaknál van lehetőség kikapcsolásra általában egy csavar formájában.

Ezeknél a kicsiknél csak úgy tudod megoldani ha leveszed a burkolatot.
Ugyan úgy egy csavart kell kitekerni illetve a panelt elszigetelni a hűtőbordától.
Persze ha már szét van szedve a kondikat is ki lehet forrasztani.
De ezeket a dolgokat szakemberre kell bízni!
No persze egy szakember meg nem vállal ilyeneket. [#circling]

Egyébként 1 vagy 3 fázisú bemenetes?

svejk

Csak azért kérdezem hogy hány fázisú a bemenet, mert úgy emlékszem ott az segít ha felcseréled az L1, L2-őt.

svejk

Mármint az 1 fázis  240V bemenetűnél.

Szalai György

"AC bemenet meg a föld között 30 - 40mA AC áram folyik"
Akkor most megmérhetnéd, hogy menyi hibaáram folyik a frekvenciaváltó test és a földelő szonda között.

Szalai György

Leválasztó trafó nélkül !

lari

Ilyen szervos/ frekvenciaváltós gépekre egyébként mi a helyes megoldás, ha azt akarja az ember, hogy ne kapcsolja le a fi relét?
Én is találkoztam már olyan gyári új gépekkel, amiben van frekiváltó, vagy szervo hajtás és a "B" tipusú fi relé is leold. Van hogy a gép megy egy jó darabig és egyszer  csak lekapcsol, vagy éppen a főkapcsoló kikapcsolásakor old le a fi relé. Újraindításkor ismét jó egy darabig vagy a kikapcsolásig.
RFI filter megoldhatja a problémát?

bznc93pf5

Sziasztok!

használ valaki ilyen bemérőt ami a képen van?