Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

zozo

A Renaultoknak katasztrófa a gyújtáskapcsolója. Egy U alakú rugó löki vissza öninditó állásból gyújtásba a zárhengert. Ezek a rugók szeretnek eltörni, sőt, hosszában megrepedni, aztán elgyengül, nem löki vissza a helyére. Lehet, így kezdődött...

jani300

Gondoltam lesz szakadófejes csavar ,vagy valami de túró , simán kijött :)
Csak hát a nyomi elektronika , nem bízom benne hogy megfogta az akku a feszültség emelkedést , de talán még egy kilómétert sem ment így .
Rendes kiskölök kéne segítenem ...
De mindig jókor találnak meg .
Másfél óra kellett volna hogy kész legyen a legutolsó utáni utolsó nyomorult busz (hosszított ,magasított ivekó )

zozo

IdézGondoltam lesz szakadófejes csavar ,vagy valami

A kulcs szerviz állásában kell benyomni az oldalsó pöcköt és ki lehet húzni. Ugyanígy vissza. Ha már lötyögős, akkor jó kulcs pozicíóban benyomja saját magát a pöcök :) (A régi Opel, Ford, Merci is így megy, a VW család már megfúrós)
Szakítócsavart ezeknél nem kell piszkálni, már ahol van.

jani300

Még egyszer köszönöm a tegnapi hozzászólásokat .
Kis lelki támogatás is segítség .
Úgy néz ki megússza egy plusz önindítóval a dolgot .
Lett új kormányzár 8600 ért ,az szerintem bőven jó .
Mikor megrendeltük szétkaptam a régit ,nem adott semmi kontaktot .
A betéten rövidzárral szépen van gyújtás minden visszajelzés működik . Az önindító résznél semmi mocorgás csak szikrázik .
A 60 amperes bizti cseréje után persze .
Az önindítót levenni nagy öröm ,de akár még meg is lehet szorulva ,mindenképpen meg kell nézni .
Semmi pénzért nem vállaltam volna ,ez csak egy baráti segítség .
És eltűnt már az ivekó is :)
Most hívott a srác van két önindító is ,már ...

jani300

Mekk csináltuk ,minden frankó .
20 perce ment el ...

5gg2vmpfs

Üdv!
Egy olyan problémám adótott, hogy egy cnc marón 2500mm az egyik tengely hossza, melyeket egymással szembe fordított léptetőmotorokkal szeretnék meghajtani, fogaskeréken és fogaslécen keresztül. A marókonzol amit mozgatna 25-30kg nehéz, kb 8-10 cm/s-os előtolással mozogna, fa megmunkálásra. Az lenne a kérdésem, hogy milyen számolások szükségeseg a fogasléc és a fogaskerék méretezéséhez?Emellett még a léptetőmotorok teljesítményét is ki szeretném számolni, hogy az alapján válasszak. Szeretnék mindent ledokumentálni, ezért indokolnék meg mindent amit választanék.
Előre is köszönöm a segítséget!

000000000

Segítek a méretezésben neked. Csörrenj rám, mert még kellene pár infó a géped mechanikájával, főorsó motorjával kapcsolatban is, amiket nem adtál meg.

p5s9vm6cw

Sziasztok!
Asztali (álványos/oszlopos) fúrógépet keresek. Azt hittem ez egyszerű lesz, de nem. Barkács kategóriában van egy rakás olcsó gép ami már fotó alapján is rettentő gagyi. Van-e valakinek ötlete, hogy alsó árkategóriában (kb. <=50.000 Ft) mit érdemes most nézni? Nagyjából ugyanaz a néhány márka kapható bármelyik helyet nézem. Lézeres irányzék meg mindenféle egyéb "okosság" nem kell bele. Néhány fokozatban lehessen változtatni a fordulatszámot, és ismerve magamat 500W körüli motor kéne legalább.
Nem tudom, hogy mennyire gagyi pl. a Güde és az Einhell (ez utóbbit más termékek között legalább ismerem, van benne ami full gagyi van ami elmegyen). Van valakinek tippje? Tapasztalata a most kaphatók közül melyik a legkevésbé gagyi?

Szalai György

Az enyém ilyen. Kettes fúrótól fölfelé, tízestől lefelé használom a ház körül.

Felkapható és kivihető az udvarra, ha teraszkorláthoz kell hosszú zártszelvényeket furkálni.
Rozsdamentest fúrni levittem a Balatonra is, mert kézi fúrógéppel a HSS Co fúró tört, mint a ropi.
A darumhoz nyolcas kazánlemezeket lyuggattam 10,5 fúróval tegnap, az is ment neki 6-ossal előfúrva.
Bosch 23-as bimetál körkivágót már nem tolerálta a 8mm vastag kazánlemezben. Leesett a tokmány a kúpról. Azokat megoldottam lassú fordulatú kézi fúrógéppel.

sufnituning

De van egy ipari asztali fgépem 50eért
ha az nem jó.

jani300

Eszemben sincsen elhappolni , de muti ...

svejk

Nekem is van egy ilyenem, vagy 15 éves.
Korlátait kiismereve jól használható.

A másik linken bemutatott lidlis sokkal gagyibb, pár éve vissza is vittem a boltba mert siralmas volt.

jani300

A két ékszíjas lengő szíjtárcsás az valóban használható (valamire), és 500 Wattos .
De az enyém is több mint tíz éves már .