Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Vetesi75

Sima gyorsacél szerszámokkal is megmunkálható (kobalt ötvözetű ajánlott), de éles legyen. Intenzíven hűteni kellene! HSS-nél fúráshoz 16m/min, maráshoz 30m/min, menetfúráshoz 6m/min kerületi vágósebesség egy jó kiinduló érték lehet - hűtés nélkül csak kenegetve, meg ezeknek kb. a fele. Menetfúró valamilyen átmenőfurathoz való illik, pl. ez a gőzölt típus kifejezetten rozsdamenteshez való. Magfuratot 5,1-es fúróval érdemes fúrni, mert lágy az alapanyag és kicsit "duzzad" majd a menet.

3ebj3bk8b

Köszi szépen, utána nézek!

svejk

"...  keresek aki megcsinálná."

De hiszen csak egy fémfűrész kell hozzá, no jó meg egy másik fúrógép -ami lehet akár kézi is-  a furatoknak. [#nemtudom]

svejk

Persze a járóhüvelyt nem árt végigmérni, nehogy kúpos legyen.

Jozs

Kézi fűrésszel megoldható ?

svejk

Persze, én is sima fémfűrésszel hasítottam fel.

Jozs

Akkor megpróbálom, köszi.[#eljen]

9hpa53xy

Sziasztok!

Nem tudjátok véletlenül kié ez a gép?
Szinte biztosra veszem hogy fórumtárs a tulaja.

Előre is köszönöm!

istvan3

Farkas Ádám videói között láttam marni ezt a gépet.

Csaba78

Üdv!

Ugyan nem cnc, de milyen vezérlés lehet benne hogy ahová a binder csipeszt teszi onnan kezd irányt váltani?
Segítséget előre is köszönöm.

https://www.youtube.com/watch?v=uilLluGrSS8

RJancsi

Szerintem egyszerűen a motoráramot figyeli. Ha elér egy beállított értéket akkor irányt vált. Végállás kapcsoló sincs rajta, amikor a végéhez ér akkor is ez történik.

ywathzay

Valaki meg tud erősíteni, esetleg megcáfolni, ha egy vízmérték libella mérési pontossága 3"/2mm- ben van megadva ez a 0.02mm/m -nek felel meg? Számításom szerint 0.0148mm/m, ebből kerekítetem.

remrendes

Kepet tudsz felrakni? Kicsit ertelmetlen 3 szogmasodperc 2mm-en.

Csaba78

ywathzay