Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Mondjuk ott én semmit nem vennék az is igaz .

sufnituning

Gondolkozz erősen, miről is készülhetett a kép??[#eplus2]

Talán egy telefonalkalmazás?[#nemtudom]

sufnituning

hostya

Kíváncsivá tettél..

Mutasd már meg.., hogy TE hogy szoktad egy: "ilyennel" egy gépet GÉPBEÁLLÍTANI.. [#csodalk]

zozo

Egy asztali fúrógép beállításához akár jó is lehet az okostelefon applikáció.  Kalibrálni kell előtte, akkor vetekszik a bubis vízmértékkel. :)

Én is használom, de inkább csak szögméréshez, szerkezeteknél.
Épp a napokban egy féltető lejtésének mérésére :)

hostya

Ja.., így már értem..  

Tehát ez egy okostelefon applikáció..
Ez viszont nem derült ki (számomra) a #47007 hsz.-ból.
Nekem nincs OKOSTELEFONOM, -és nem is vágyok rá-..
Így már érthető, hogy miért értetlenkedem..[#integet2]

sufnituning

Ezzel az alkalmazással úgy, hogy előzőleg kalibrálom a mérőpad gránitlapján, aztán rögzítem a telóm azon a gépen amit vízszintbe állítanék, olyan helyen aminek síkban kéne hogy legyen.
Így állítottam be például a hegesztőforgatómnak a pozícionáló fokait: 0, 22,5, 45, 67,5, 90 fokokat.

Előnye, hogy zsebben elfér, meg amúgy is mindenhová magammal viszem, ha máshol kéne mérnem.

sufnituning

Csak nem szabad becsukni az alkalmazást, mert az szívás.[#nyes]
Csak letenni szabad.

KoLa

Nézegetem itt az okostelefonom oldalait,nincs ezen egy hihető egyenes.
A gépbeállító vízmértéknek legalább dupla a hossza, majd össze hasonlítom, mi is ennek a programnak neve?

sufnituning

sufnituning

Ezt most töltöttem le.

RJancsi

Kíváncsiságból rákerestem a gúglin, foglalkozott-e valaki az okostelefonok szögmérő rendszerének érzékenységével, visszaállási pontosságával. Nem meglepő módon magyarul nem találtam semmit. Angolul már sok találat van, érdekes módon a legtöbb orvosi - ortopédiai - megközelítéssel, amikor a betegek testének (végtagok, gerinc) méricskélésére használják. Mindenféle telefont vizsgáltak, elsősorban iPhone változatokat. A legtöbb eredmény azt mutatja, hogy csapnivaló szögmérő van bennük, pl:absolute difference ranging from 1.1 ± 1.0° to 2.6 ± 1.9° , de a cikkek szerint a betegállapot felméréséhez tökéletes. Gépbeállításhoz azért megkérdőjelezném még ha közvetlen előtte is kalibráltam.

ywathzay

Én pont erre gondoltam, hogy OK a kalibrálás, de tulajdonképpen mi az ami a szög meghatározásért felel? Mivel egy telefon filléres cuccokból van összeállítva, biztos hogy ezen -ráadásul miniatűr része- biztosan nem hozza egy gépbeállító vízmérték 0.02mm/m pontosságát, az hogy mit mutat a csilivili kijelző az más kérdés.

sufnituning

Valamit nagyon félreolvashattál,
nekem tartja a 0,0 pontosságot,
ami nekem elég.