Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

szf

Ismerős az emberke. Szerintem az egyik fórumtársunk.

Szalai György

Ez a láb szintezhetőség nekem is jól jött volna itt a füvön.
Nem gondoltam rá, téglával kellett megoldanom.
Van olyan két zártszelvény méret, ami illeszkedik egymásba?

Devecz Miklós

80x80 illeszkedik a 90x90x4-be.

2am4nwzib

Nekem ez a biztonsági kötél megoldás  tetszik, igazi profi.

PSoft

Szerintem...

Az a laza "biztonsági kötél", csak hamis biztonságérzetet ad.
Ha az a többtonnás vas megindul a vason, biztos nem fogja meg.
Én inkább a fém a fémen csúszás elkerülésére két deszkát, vagy egy raklapot tettem volna alá.

remrendes

Csuszni az nem fog sehova. Ha nagyon alaszedi a kanyarban, akkor billen, de ott nem segit.

jani300

Szerintem ebben (is) igazad van .
Az előzményeket ismerve viszont az a kötél azért lehetett mert egy lejtőn húzták fel a gépet a terepszintre ,és ott biztosíthatott lecsúszás ellen .
A békázást azért nem nagyon szeretem ,túl keskeny felfekvő felületet ad .
Kisebb gépeknél ,mint ez is , a géptalpnál szélesebb két kerékkel ellátott acélgerenda profilt szoktam a géptalp rögzítő csavarjaira csavarozni és akkor nem "billenik".
A kis haránt gyalumat vontatókötéllel húztam így át párszáz méterről az aszfalton , elől két kerék ,hátul simán csúszott :) Ha négy kerék van akkor ugye még ezt a néhány száz kilót sem biztos hogy meglehet állítani egy lejtőn ha elszabadul .

jani300

Nem csúszik ?
Csak mint a korcsolya :)
Fa kell alá , ebben sincsen vita :)

remrendes

Nálam még egyszer sem csúszott meg, pedig néhány kilómétert békáztam már 2t körüli gépeket.

RJancsi

"Te az I gerenda alsó felén görgetsz egyik végén befogott féltengelyeken. Nyilván kiszámoltad, hogy az úgy jó."

Méretezte a nyavalya. De jó műszaki hasraütéssel megsaccoltam, hogy a meleg hengerelt 100-as "I" acél kb. 1,8 m hosszon el fogja bírni azt a legfeljebb 40 kg-ot amire nekem kell. A futómacska gyári, 4 db kb. 16 mm-es behegesztett csapon van csapágyazva. A műbizonylat szerint 500 kg-ot bír. Talán az sem fog leszakadni. :)
Nekem is mind a 4 kerék önbeálló. Elég kicsik (100 mm-es), de kövezett padlón mozog és a fugákon simán átmegy, alig döccen. A piros szín tényleg a figyelem felkeltést szolgálja. Azóta kapott (teljesen feleslegesen mert csak én használom) matrickat: "lengő teher", "fejvédő és munkavédelmi bakancs kötelező". [#nyes]

Szalai György

Egy kérdésem lett, a tisztelt 3D nyomtató építők táborához.

3D nyomtató Controller Board-nak a Stepper Motor Driver felé menő Step és Dir csatlakozójáról, (kiszerelt motormeghajtó esetén) meghajtható-e egy-egy optocsatoló Led-es bemenete, hogy ezen keresztül más motormeghajtót működtessek róla?
Vagy az nem tud kiszolgálni közvetlenül ekkora terhelő áramot, hiszen a Stepper Motor Driver bemenetei csak mikroamper nagyságrendű áramot igényelnek.

Hátha megosztja valaki a választ.

jani300

Kis szerencse nem árt .
Sima egyenes betonon szerintem sem fog megindulni .
De ugye én nem értek semmihez , de a rohadék multikár sofőr egyedül lelökte a lemez platóról az E1N emet szerintem akkor repedt meg a keresztszán felső fele .
Él még a görény , de remélem fognak az átkaim .

Szalai György

Hosszú, poliuretán anyagú HTD 5M profilú szíjat kéne vezetnem több irányváltoztatáson keresztül, de nem minden irányváltozásnál hajt, hanem van ahol csak megvezetve van a szíj.
Ahol a szíj fogoldalon változtat irányt, de nem kell hajtania, oda tehetek-e fogatlan vezetőgörgőt?
Menyire eretnek gondolat ez? Tönkreteszi a szíj fogait a sima felületű vezetőgörgő?

Egyújabbgépépítő

Nekem így működnek a SmarStepper-ek.
Kivezettem a step, dir és en jeleket és optocsatolót hajtanak meg.

Szalai György

Ez biztató. Köszönöm. Hány mA-el hajtják?