Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Feltalálták a PLC-t. [#eplus2]
József

Szalai György

TBS-TEAM

Kicsit bővebb infót is szivárogtathatnál esetleg [#nemtudom]
József

PSoft

Persze....
Itt a PLC-s változata! [#nyes][#nyes][#nyes]

TBS-TEAM

Egy pöttyet messze áll a PLC-tól [#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]
Már elektronyikussss nem mechanikusss [#law]
József

Szalai György

Készül egy 3D nyomtató. Csak kicsit nagyobb, kicsit másképp, kicsit brutálisabb vázzal, univerzálisabb kialakítással.
Egy lakás mellékhelyiségében fog dolgozni, ahol a léptetőmotorok hangja hosszú távon elviselhetetlen. Nagy a munkatér, hosszú lesz a munkaidő, lehet több nap. Szervós lesz.
De ha már ekkora, ha már ilyen, akkor ne csak a 3D nyomtató alaplapjáról mehessen. Mehessen más vezérlő eszközről is. Az a része majd kialakul a jövőben, de fel kell készíteni rá.
Gondolni kell arra is, hogy most még nem gondolhatok mindenre.
Na mehetek tömítést cserélni. Szivárog az inó.

Most Te jössz. Mit is akartál azzal a PLC-vel? Hogy lesz az jó nekem?

Szalai György

Nem lehet, hogy ez csak nyolc vonalat kapcsolgat?

PSoft

Az teljességgel kizárt hogy nem lehet, mert...nem tudom. [#fejvakaras]

Majd Te fogod kideríteni, miután...kibontod a csomagot. :)

Szalai György

Neee !
Ha elküldöd, kénytelen leszek elküldeni neked azt, aminek majd a helyére teszem.

svejk

Ilyet a világért se, kontakhiba halmaz az egész.

svejk

" ...hosszú lesz a munkaidő, lehet több nap."

És több naponként nem lehetne egyszerűen átdugni egy másik csatlakozót abba fránya vezérlőbe?

TBS-TEAM

Elöször el kell dönteni mit is akarsz pontosan.
Léptető? aztán szervo? stb...
Ha többféle vezérlőt akarsz egy mechanikára kapcsolni mely tartalmazza a motorokat motor vezérlőket akkor is lehet a step/dir végállás 0-10V 4-20mA stb.. jeleket PLC-vel kapcsolgatni módosítani tengelyeket cserélgetni.... [#eplus2]

Dugdoshatsz csatlakozókat is stb..

Gondolj áramszünetre is. [#nevetes1]
József

dtb

Igen, volt olyan is, de még mai napig is létezik, csak ezek az újak már nem mechanikus kapcsolóval készülnek, hanem valamilyen IC vezérelt elektronikával. Annál azért kizárt a kontakthiba :-) ...és kismillió kapcsolt pontot tartalmaz egy vga-billenytüzet-egér kapcsoló, és jóval olcsóbb, mint bármilyen plc :-)

PSoft

Kíváncsivá tettél...

Visszamentem a műhelybe, egy digitális multiméterrel végigméregettem ezt az átkapcsolót.
Szerintem úgy tíz éve, senki nem kapcsolt rajta egy árva fiát sem.
Az elmúlt éveket az egyik polcomon töltötte egy "raktárnak" :) használt, zárt, fűtetlen mellékhelyiségben.

Nem mondhatom, hogy kontakthibák halmazát mértem volna a kapcsolón.