Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sastas

Tudom, hogy számodra ez elképzelhetetlen, de azért mert a sajátom, nem működött jól, és ezért a saját szabadidőmből áldoztam a működésének a megértésére, kitakarítására, és a szükséges dolgok rendbetételére.Mielőtt indokolatlan sértegetsz embereket, azért átgondolhatnád a mondandódat.
Zozo leírta a helyes választ.

Például a szennylehúzókat is cseréltem, mert igaz még működtek, de azért már ki voltak töredezve és ha már ottvoltam...

Egyébként 2 helyen van gyárilag kilyukasztva a szövet, az egyik helyen bele van oktojálva egy golyó. A másiknál pedig egy olyan 3-as körüli furat van, és itt van kicsit kifoszolva(és ez nemtetszik). Ha nem túl drága/nem kell négyzetméter szövetet megvenni, akkor cserélem, amúgy meg nem zaklatom, valószínüleg működik anélkül is.

sufnituning

Jó, lehet, egy kicsit bunkó voltam,
de már én is úgy vagyok vele,
hogy nem akarok bunkó lenni, de az egyre közelebb jön hozzám.[#kacsint]

zozo

Szalai György

Ez lett a darum. Most volt az első emelése. Dolgozik rendesen.
Való még rá négy darab  SKF TT-130 kerék, de az csak a műhely betonon lesz hatékony, füvön csak baj lenne vele.

Rabb Ferenc

Lehet, hogy célszerű lenne a lábaiból "igazi A" betűt" csinálni még mielőtt a kerekekkel spárgázik egy nagyot. Most a súrlódás megfogta, de a sima betonon nehogy meglepi legyen...

Szalai György

Igazad van, lesznek is összefogók, egész lent a kerekek fölött, egy-egy M12 csavarral rögzítve.
Még nem készültek el.

Rabb Ferenc

PSoft

Faca lett, az összefogókkal meg...még facább lesz. [#eljen]
Csak egy apró észrevétel...
Az öreg csigasorra is kereshetnél valami "fiatalító" föstéket, így valahogy...nem passzol a régi bútor az új lakásba. :)

jani300

Az összefogók helye az egyértelműen látszik .
Na de hol a csigasor ? :)

PSoft

Úgy látom ma kipihented magad. [#integet2]

Jóóóvan nahhh...ott a pont! [#eljen]
Egyébként, itt(is) van. :)

RJancsi

Nem szeretnélek űberelni, csak bemutatni az én darumat. Múlt évben sikerült elnyernem az M4 autópálya (Berettyóújfalu-Ártánd) pályabetonjának a vizsgálatából egy jelentős részt. A bazaltbetonból 15x15x60 cm-es gerendákat öntenek amit hajlítással kell eltörni. Egy-egy gerenda kb. 33-35 kg. Épp elég alkalmanként 20-25 gerendát az építkezésen bepakolni a kocsiba, a laborba meg kipakolni. De a vizsgálatig víz alatt kell tárolni, így minden gerendát 6 alkalommal kellett megemelnem (kocsiba be, kocsiból ki, vízbe be, vízből ki, törőgépbe be, törőgépből ki. Hogy legalább a laborban nem kelljen emelgetni, összetákoltam ezt a darut. Az "I" gerenda Kidwick olvtárs érdeme ő guberálta nekem a MÉH telepen (nem volt kedvem egy 6 méteres szálat megvenni). A kerekek LoneWolf-tól származnak. Az oszlopok és a talp 100x100x3 mm-es zártszelvények, a csörlő és a haladómű (futómacsek) "bóti". 250 kg-ot tud emelni, így elég alacsony a kihasználtsága. [#nyes]
Itt egy rövid videó a működéséről. A gerenda fogó "csipesz" a saját találmányom. [#smile]
video

jani300

Tényleg nem dolgoztam ma .
De majd ha holnaptól hasonló "csigasorokat" árulnak biznic topikban , a Te lelked rajta :)
A "heng" csigásra próbáltam rákeresni de úgy tűnik nem ismeri a net .
A bolt minősíti magát ,ahhoz nincs mit hozzáfűznöm .
Egyébként az egyik szakmám valami légvezetékes  telefon valami (BM HŐR elvileg igazolná ,ha még lenne) . Ott nem volt lánc a csigasoron :)
Szemet szúrt na :)  [#integet2]

jani300

Szalai György

Király. A tiéd láthatóan más célra lett tervezve más körülmények közé, de abban nyilván egyezik az enyémmel, hogy a lehető legjobb, arra, amire kell. Én a ciszterna tisztítás után hobby CNC megmunkáló keretet építek majd az enyémmel, nehéz öntöttvasakból.
Nálad láthatóan nem volt szempont a helyszűke miatt szálra szerelt tárolhatóság.
Nálam minden keréknek elfordulósnak kell lennie a szűk helyen manőverezhetőség okán. (3x6m)
Én sem akartam méregdrága egész szálat venni a vastelepen, inkább kerestem 3m körüli szabványtalan bontott 130-ast a Jófogáson.
Te az I gerenda alsó felén görgetsz egyik végén befogott féltengelyeken. Nyilván kiszámoltad, hogy az úgy jó.  Én meg a felső lapját terhelem, mert igy mindkét végén befogott tengelyekre terhelhetek. Nem tudom kiszámolni, de két huszas tengely, így megbízok benne.
A láncos emelőm ötszáz kilóra van méretezve, annyit sem fogok emelni, de a szerkezet szerintem bőven elviseli.
A színe nálad teljesen piros, gondolom a figyelem felkeltés miatt. Nekem is ez volt a célom a pirossal, de lefelé maradtam a számomra megnyugtató almazöldnél.
Gondolkodtam én is a korszerű villanyemelőn, de a láncos már megvolt, jól teszi a dolgát és nem gagyi villanyost csak jelentős pénzért kapni.
Szóval ez lett a vége, most van egy lyenem.

jani300

Az indexről nyúltam , az a mentségem hogy nagyon tetszik .
Van valami tényleg hirtelen sajátom is ,de azt inkább nem reklámoznám .