Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Majd a jövő héten felrakom

000000000

Szépen hajlik a lemez munka asztal egy kiss furástol is szevasz fügöleges derékszög  rokonak gratuláltam a jóóó vételhez![#taps] a 3 tárcsás szijhajtás naaa...[#csodalk]

sufnituning

Jó, én nem tudom milyen minőség, de akkor ezek szerint sz@r.
Láttam a Lidli újságban, hogy terítéken lesz, csak azért linkeltem.[#nemtudom]

Virbo

Így van, kb másfél éve én is szemeztem ezekkel. Mikor megláttam hogy préselt lemez az asztala (a talp része nem volt kibontva, de nincsenek illúzióim...) szép fényesre "köszörülve", hagytam a csudába.
Hiába könnyű, meg "kismunkákhozjólesz", azért van az a szint amit nem kellene átlépni... [#csodalk]

jani300

Amiről én írtam az még öntvény asztalos .
De hasonló lehet a többi része .(Nem engedi megnyitni a linket , én meg nem erőltetem ,le vannak tojva )
Mi a baj avval a kétszíjas lengő ékszíj tárcsás áttétellel ?
Szerintem az ötlet profi .

Jozs

Nekem is ilyen öntvény asztalos van, de roppantul idegesít hogy kotyog a tokmánya. Ha valaki tudna rá megoldást, esetleg meg is tudná javítani ( természetesen anyagi ellenszolgáltatás fejében ) azt nagyon megköszönném.

ezsolt74

50-70000Ft-ért már korrekt ipari fúrógépet lehet kapni, nem a gagyi hobby-t. A 100000Ft-os Bosch asztali fúrógép is hajlik össze vissza, persze jópofa hogy fokozatmentesen lehet a sebességet szabályozni, meg hogy digitális útmérő van benne, meg lézeres irányzó, de akkor is gagyi.

jani300

https://www.sidex.hu/szerszamgep/oszlopos/ax-40

Elkezdtem normális oszlopos fúrógépet keresni újat , kíváncsiságból .
Végül is van . Árat nem ír , de hát azért elképzelésem van .

jani300

https://www.sidex.hu/szerszamgep/oszlopos/d3

Ez kb hasonló paraméterekkel rendelkezik mint az FO 23 masom . Súlyban azért gondolom fele :)

RJancsi

Értem én, hogy "klasszikus" fogaskerék hajtóműves gép, de a mai világban nem olcsóbb (és legalább olyan megbízható) egy frekiváltót rakni a motorra? Gyártása, összeszerelése és karbantartása is egyszerűbb mint a sok fogaskerekes/csapágyas hajtóműveké.

jani300

Nyomaték váltó .... :)
Frekiváltó tudja ?
Úgy egyébként az FO 23 ban csak egy kúpkerék áttétel van a főhajtásban ,a többi ékszíj és dahlander .
50 es évek végi technika .
Az hogy egyenlő tudású legyen egy ferekiváltós gép az már néhányszor elhangzott hogy a legalacsonyabb és legnagyobb teljesítményigényű fokozatra kell a motort méretezni .

p5s9vm6cw

Szimaptikus:) Ugyanitt láttam használhatónak tűnő asztalit, de pont 2x annyi mint amit rá tudok szánni. Ezek szerint jelenleg van <50 000.ért gagyi (Ahogy írtátok ha már csúnyán nézünk rá elgörbül az asztala), vagy 100 eFt körül már használható. Most jön a matek óra... Köszi a tippeket.
ui.: csak számlás, új gép jöhet szóba.

g89ketty

Én a földkábeleknél használt 0.1-es acéllemezzel hézagoltam ki, most tűrhető. Akkor még létezett a kábelgyár a budafoki úton. Ha elakadsz, talán tudok segíteni.

g89ketty

Lehet, hogy itt volt téma régen. Volt aki szakszerüen szétszedte, az öntvényt felhasította és csavarral ősszehúzta.

ezsolt74

Az lemaradt, hogy használt ipari fúrógépre gondoltam.