Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

KoLa

A 'tejgumi' a tehenészek által használt védőkesztyű volt, annak a szárából vágtuk a csuzligumit!
Tehenészeteknek még ma is létezni kell!a kérdés hogy miből van a mai gumi'kesztyű?
Irigyellek hogy ilyen gondjaid vannak![#eljen]

KoLa

Nem mertem volna ezt leírni hogy, hibáztam! de Te megtetted a csuzli margóján!
Jó passzban vagy!ha lesz tejgumi, szóljál!van még egy csuzliágam.

KoLa

A "bányász drót" erről szólt minden akkoriban, amikor meghozták a szenet!
Engem nem kellett noszogatni hogy hordjam be,mert állandóan ezeket a szigetelt vezetékeket kerestem, közben meg jól behordtam a szenet és még el sem fáradtam...minek???

fn47xk7ei

Ebben az évben ki akarom váltani a horgász engedélyt is de azért megmaradnánk néhány vadregényes helynél is. A tó körül tehén csordák járnak, komoly vaddisznó csapások is láthatók az erdős résznél, elhagyatott véletlenszerű almafák tele almával, elhagyott bányaüzem ahol még gyerekfejjel csilléket tologattam, sínváltókat átváltogattam. De nem sorolom tovább. Na ilyen elhagyatott vadregényes álomvilágba vittem őket tavaly is de ebben az évben nagyobb terveim vannak. Több napos táborozás elhagyott helyeken és feladatok halmaza. Nekem ne legyenek béna örököseim akik egy szöget nem tudnak egy deszkába beleverni. Sajnos rá vannak szoktatva , hogy a boltban mindent meg lehet venni. Hát nem. Az élet rosszos oldalát is be kell mutatni igaz vidám lekvárral körítve. A csúzli ágas megszerzése pedig egy külön feladatnak szántam neki.

VighLajos

Üdv a csapatban!
Én is ezt csináltam... Volt a vasdrót, néha rézdrót is akadt, annak jobban örültem.
:-)
No meg az agyagdaraboknak, amiben mindenféle csigaházat lehetett találni, ami a szénnel egyidős lehetett.

jani300

Slussz drót , az a neve :)
Elég sok van , fater külszínen dolgozott , dömperes egyébként ,hogy ne legyen kétség .

VighLajos

"Utóbb az is kiderült, hogy az egyen-kék csomagolópapír eléggé mérgező volt, nem feltétlen rágásra találták ki. "

Hányan betegedtünk meg tőle?
Lehet, hogy olyan vegyületet tartalmazott, ami veszélyes volt. Valószínű, hogy napi 6 kg papírt kellett volna elrágni, hogy a tünetek megjelenjenek.

jani300

Amikor először voltam az asszonnyal Visegrádom még nem volt meg a gyerek . Akkor még tetszett a vár környéke .
Voltunk még egyszer , már gyerekekkel ,de akkor már szórakoztató központ lett belőle , magával a felújítással rendbetétellel nem volt ugyan bajom , de többé már nem megyek .
Érintetlen terület egyre kevesebb van már .

fn47xk7ei

Nem teljesen érintetlen de mégis mondható rá elhagyatott, magára maradt. Amerikai nagy cég felvásárolta a hőerőművet, bányákat , kötélpályához tartozó épületeket, stb aztán most nem foglalkozik vele, magára hagyta. A több hektáros tó is az ő tulajdona de nem foglalkozik ezzel sem viszont nem adja el. Horgász ellenőr sem jár a környékre. A karbantartásra fenntartott utak meg úgy ahogy autóval még járható de ez évben már kerékpárral akarok kimenni. Gyermekkoromban még kisvasút is közlekedett ide de már régen megszűnt az is. Jól emlékszem az iskolából erre a környékre vittek ki tölgyfa telepítésre minket, mert ugye ilyen is létezett anno és nem büntették a gyerekmunkát.

Szabika78

Üdvözlök Mindenkit!

Két dologban kérném a hozzáértők segítségét. Vásároltam itt a fórumon két szervómotort és vezérlőt. Miután bekötöttem és a motornak megfelelően beprogramoztam az egyik pakkot, akkor amikor test jog-ot végeztem, akkor azt láttam, hogy a vezérlő szépen küldi a jelet, de a motor csak zúg és hallani, hogy belül valami forog, de a tengely nem mozdul. Miután kicseréltem a motort és a kábeleket, ugyanez a "hiba" jelentkezett újból a másik motor esetében is. Esteleg valami ötlet a megoldásra, vagy ez valami tipikus mechanikus hibára utal?

A másik probléma meg a másik vezérlő beüzemelésekor jelentkezett. Azt írja ki hibakódnak, hogy alacsonyabb a bemenő feszültség az előírtnál. Mivel ugyanazt a betápot használtam mint az előző vezérlőnél ahol nem volt gond, jól gondolom, hogy ez vezérlő hiba?

Köszönöm a válaszokat!

szabo janko

Az amerikai már rég kivonult az országból. Ami maradt az a Bányavagyon Hasznosítóhoz került, az ő dulguk lenne foglalkozni vele. Például a kötélpáyát el is bontották ,ma már nyomát se látni. Bezárt a Borsodi a Palkonyai Tiszai erőmű is. Éppen Orbánék fúrták meg például a Borsodi retrofitját. Pereskedett is az AES akormánnyal mert már a kész tervrk voltak. A kivitelezést azért nem kezték el mert a bank aki finanszírozta volna visszalépett mert nem kötöttek energia vásárlási szerződést az AES-el. A tiszai olajos erőmű fejlesztése meg ott bukott meg hogy csak a MOL-tól vásárolhattak volna olajat. (a Szlovákok olcsóbban adtak volna , és vezetéket is épitettek volna a szálításhoz)

farkasl

Gyönyörű ez a  hely! Remélem 5 km-es körzetébennincs aszfalt, mert ha igen, az isten nem menti meg az eladástól.

RJancsi

Szépen felújított de még viszonylag érintetlen a Csókakői vár a Vértes délnyugati lejtőjén. Érdemes egyszer meglátogatni.

Csuhás

A fene se tudja, de ezek a várak nekem szebbek voltak vár rom korukban...  Sümeg, Füzér, Hollókő, Regéc stb. Régen túra közben sokban aludtam is, ma már fel se megyek hozzájuk.

Szalai György

Jó belőle a kilátás és a szállásra sem lehet panasz.[#eljen]