Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

dtb

...ha esetleg mégis rászánod magad, hogy szétszeded... Akkor túl pofátlan kérés, hogy méretezd le nagyjából, hogy épül fel??? :-)

gaben

Amennyiben szétkapom, biztos lehetsz benne, hogy alaposan megnézem a belsejét. ;)
Ami a plusz benne, az a levegős "gombabehúzó", a többi tényleg nem űrtechnika, bár a csapágyazásra nagyon kíváncsi vagyok.

zozo

Nehogy má' nem kapod szét! Örökre bánni fogod, ha kihagyod.
Nem vagy Te főkönyvelő, hogy fossál egy szétszereléstől[#nyes] Nézzél szét (esetleg a gyártótónál) valami rajz után, akár hasonló típust keresve.

RJancsi

A szétszedést tedd át a megfelelő szaktopicba: "Boncolás - azaz mi és hogyan működik". Bár az ott szétszedett kütyük a legritkább esetben voltak később működőképesen összeszerelve. [#wilting]

PSoft

IdézBár az ott szétszedett kütyük a legritkább esetben voltak később működőképesen összeszerelve.

Ha az én "eseteimet" nézem, nagyon ritkán volt olyan, hogy a szelektív -vagy nem szelektív- hulladékban végezte volna a boncolt akármi.

De attól függetlenül jó ötlet, ott a helye...ha odáig fajul a dolog. :)

RJancsi

Azért van egy árnyalatnyi különbség a "műtét" és a "boncolás" között. A műtét jó esetben javító szándékú, a boncolás inkább csak a megismerést szolgálja. [#nyes]

jani300

Orvos : Ja ? Hogy nem boncolunk [#csodalk]

PSoft

IdézDe attól függetlenül jó ötlet, ott a helye...ha odáig fajul a dolog.

Természetesen, ezt az említett topikra értettem, nem a hulladék gyűjtőre. :)

sastas

Jól sejted, hogy valószínüleg árnyékolási gond. De a winfos is bekavarhat, hogyha usb-n csatlakozol, mert azt nem erre az alacsony sebességű de folyamatos igényekre tervezték, aztán van hogy másodpercekre(!!) is úgy gondolja, hogy nem kell az USB-n kommunikálni.
Az eth 400 jó választás, ha itthon vetted. Ha ebay-en akkor a legtöbb esetben valami klónt kapsz(merthogy ugye magyar fejlesztés)...
Robsy-n ne akadj ki, nem mond hülyeségeket, de nehezen fogadja el hogy az lpt porton és a dos-on túl is van élet :) [#nemtudom]

PSoft

IdézDe a winfos is bekavarhat, hogyha usb-n csatlakozol, mert azt nem erre az alacsony sebességű de folyamatos igényekre tervezték, aztán van hogy másodpercekre(!!) is úgy gondolja, hogy nem kell az USB-n kommunikálni.

Ezzel szemben...

Harmadik éve építettem/használom a 3D nyomtatómat.
Sosem nyomtattam SD kártyáról, csak PC-ről USB-n keresztül. Többször voltak már 24-30 órás nyomtatásaim is...
Még eddig sosem gondolta úgy a "winfos", hogy nem kell az USB-n kommunikálni, nem volt kommunikációs hiba miatt hibás nyomtatásom.

sastas

Magamnál én sem tapasztaltam, de nem nevezném se átlagosnak a pc-met se a pc haszálati szokásaimat. De másnál többször is belefutottam. Laptopnál gyakoribb, vagy ha be vannak kapcsolva az energiagazdálkodási beállítások pc esetében is( pl ha elmegy aludni vagy lezárja magát, akkor a leggyakoribb)

PSoft

Én is csak hallottam róla, -legutóbb, most Tőled- egy mezei, "régi" I3-as laptopra van a nyomtatóm farka dugva. :)

dtb

Hmmmm... Nem is tudtam, hogy frekiváltóval hajtod a 3D nyomigát! :-)
Az kavar be szerintem, de egy jó árnyékolt, és minél rövidebb kábellel ez kivédhető.
Az energia-takarékosság kikapcsolható, és utána nincs vele gond.

PSoft

Azt írtam volna??? [#nemtudom] :)

A zavarról...
Érdekes, de amíg a "klasszikus" -előtét/gyújtó- fénycsöves világítás volt a műhelyben, nagyon ritkán előfordult hogy világítás kapcsoláskor volt gond az USB kommunikációval.
Mióta a régi lámpatesteket meghagyva LED-esre cseréltem bennük a csöveket...megszűnt az ez irányú probléma.

szf

Kimegyek iszok valamit...
Elvesztettem a fonalat.[#zavart2]