Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

3vv2btrhv

https://youtu.be/WME8R2-Ot8E?t=273
a 4. perc utáni szellőző csapokat akarom m igy rögzíteni , nekem nem sikerül .

3vv2btrhv

Semmit ne titkolok , nem értelek ? [#conf]

3vv2btrhv

Itt van be jelölve az aktívatok , de a videon nem látszik amikor be fúja , egy másik videón nagyon jól látható hogyan használja , de azt meg nem találom .[#wilting]

KoLa

Én úgy látom hogy nem kell csak egy csepp ragasztó ami bontható utólag, palmatex?

3vv2btrhv

Igen a bonthatóság nagyon fontos , és ne tegye tönkre a mintát ( sajnos volt rá példa , hogy a minta sérült )Palmatexet nem használtam még erre a célra .

KoLa

Vagy estleg az UV-s ragasztók!
Vettem abból a kék kupakosból amit a TV-ben rámtukmáltak,csalódtam benne mert nem lett kemény, de rögtön kötött az UV fénytől, ez pont ilyen híg víztiszta anyag, mint a videón, és ezt biztosan le tudod venni.

3vv2btrhv

Nem nézek TV-ét .[#nyes]

KoLa

Én szoktam csak, sajnos a sport csatornák is tele vannak reklámmal.
Tudnám még ajánlani a Technokolrapid-ot.

KoLa

Azt az egy csepp ragasztót rá tudod tenni a ragasztópisztollyal is, megvárod míg kihűl aztán levágod róla a felesleget, ráfújsz hőlégfúvóval és odanyomod, már kész is.
Gumiöntés után simán lejön.

zxw2wfesy

Sziasztok!
Nemrég vettem egy kínai 6040-et. Az első pár héten alapvetően szépen tette a dolgát komplexebb 3-5 órás progik is lefutottak, gond nélkül. Utána elkezdett lépéseket veszteni a gép, random tengelyen. Ezzel párhuzamosan észrevettem egy másik furcsaságot. Az első időben a föorsót bekapcsolva is simán tudtam használni a Mach3-ban a JOG-ot, folyamatosan szépen tette a dolgát. Mióta bejöttek a lépésvesztések (olyan kb 10-17 percenként), azóta bekapcsolt főorsóval akadozva megy csak a JOG-os mozgás. Ha kikapcsolom, akkor is csak akkor talál magára, ha gyakorlatilag már áll az orsó. Árnyékolási gond? Akkor miért nem jelentkezett instant? Valami tipp?

Amúgy már megrendeltem egy kis upgrade-et, UC400ETH + DM542 lesz az új konfig, de azért nem bánnám, ha addig valahogy tudnám használni a gépet.

000000000

Ki kellene hagyni a vezérléséből minden manapság dühöngő idétlen divat/kacat megoldást, ami a PC és a motorhajtások között van.
Azaz az optóval leválasztott léptető motor hajtások step/dir bemeneteire közvetlenül a PC LPT portjáról küldjed ki a jeleket.

"Örök élet +1 napig" fogod így használni a gépedet lépésvesztés, akadozások nélkül, ráadásul spórolhattál volna egy csomó pénzt is.

000000000

Ha csak a felvett P-t mérjük (azt se pontosan tudjuk sajnos ebben az esetben) az egész mérésben van egy igen nagy bizonytalansági tartomány, nevezetesen maga az aszinkron motoros hajtás. Ugyanis ezeknek a motoroknak a hatásfoka a Ptengely/P névleges viszonylatában a mi esetünkben csak 25-35 % körül lehet. Ha ezt figyelembe vesszük, máris minden rendben van, és a gyakorlatban is az történik természetesen, mint amit a helyes elmélettel kiszámolunk.

Magyarul a felvett hálózati P-nek ebben az esetben csak ~11.5 %-át teszi ki a forgácsolási hasznos P. Azaz ~ 460W-al fűtöd a műhelyt a 60W-ot igénylő fűrészeléskor, ami így télen nem is rossz, de energetikailag iszonyatos pocsékolás, hogy egy fűrészgépet tulajdonképpen hősugárzóként használunk. [#vigyor2][#conf]

Rabb Ferenc

Legyél egy kicsit pozitívabb hozzáállású és nézd  dolog jó oldalát!

Idézegy fűrészgépet tulajdonképpen hősugárzóként IS használunk.
[#wave]