Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Csak az 1 perces előtolásra gondoltam míg a szituációs helyzet van mert 60W és ...mm/perc volt megadva ippen. Persze, üresjárat az más tészta, fűrészelés az meg piskóta.[#vigyor2]

jani300

Azóta gondolkodtam a hozzászólásodon , rájöttem ki csúsztat .
P=UXI vagy valami hasonlóra emlékszem .
Pillanatnyi teljesítmény ,nem keverendő a munkával .
Közben nálam gyakorlottabbak tisztába tették a dolgot .
De egy pillanatra megzavartál ,azt elismerem .

jani300

Szokás szerint elrontottam .
Pillanatnyi teljesítmény ,nem keverendő a munkával
időegység alatt végzett munkával ,így lenne helyesebb

jani300

Úgy érzem ezt nem kell szó nélkül hagynom ...
A kétutas egyfázisú egyenirányításról volt egy téves állításod .
Konkrétan hogy a középmegcsapolású kétdiódás rossz mert a szekunder árama duplája a Graetz kapcsolásénak .
Ez a megállapítás nem igaz . Ezt tettem szóvá .
Az áram négyzetével ugyan valamelyest kimagyaráztad ezt is mint a mostanit , jó sokára .
Annyiban igazad volt hogy némi hibát lehet találni a megszokott huzalméretezésben ez ügyben ,de ez a huzalvastagság növelésével egyszerűen megoldható ,viszont az alapeset sem okoz különösebb hibát , melegedésben ,más tényezők miatt .
De természetesen én tévedtem akkor is ,most is .

fn47xk7ei

Hagyjad Jani, hülyeséget mesélsz csak tekered a kígyót megint. Jobb ha hallgatsz.[#felkialtas]

fn47xk7ei

Nyugi, ismerlek már. Kiokosodsz más hozzászólásán azt meg írsz egy szép "okos" dolgot. Fogalmad sem volt miről van szó.

fn47xk7ei

No elegem volt már a mosógép motor témából! Próbálok most szelektálni a motorok között. Itt ez a motor, ez is a mosógép motorok között volt és szeretném nyakon vágni de előtte kérdezek. Ez egy 3 fázisú Imi motor , Nem látni az adattábláján hány wattos. 220/110 V-os. Látszik kondenzátorral volt bekötve valamikor. Ismeri valaki ezt a motort ill. a bekötését. Fáradt vagyok, nincs most kedvem még gondolkodni sem ezért nem műkszik most a tekercsek kivezetéseinek a kimérése.

svejk

Ha tényleg mosógép akkor gyanús, hogy kétfordulatú motor két teljesen különálló tekercseléssel.

fn47xk7ei

Az nem tudom, hogy mosógépben volt-e, nem is emlékszem hogyan került hozzám. Az adattábláján ami elmosódottan de valamennyire kivehető - 220/110 V   1,8/3,6 A  és csak egy fordulatszámot jelöl talán, de nincs is több hely ott, az pedig 1480 f/perc.

jani300

Ott az MNOSZ .
Nagyon régi egyfázisú mosógép motor .
Betekercselt ellenállású segédfázisos lehet .
Madzagot rá , pörgetni :)

fn47xk7ei

Nem inkább 3 fázisú motor csak kondenzátorral üzemeltették?[#nemtudom] A súlya 10 kg.

jani300

nEM ÉRTEK ÉN SEMMIHEZ ,KI IS VOLT ÍRVA ,NEM IS TUDOM MIÉRT VETTEM LE .
Egyvalamire jó ez a motor .
Alap fúrógépmotornak ,áttekercselésre ,erős lesz .
Van még ötletem ,de nem írom le inkább .
A tekercselést azért írtam mert korhű motor lehet belőle ,van akinél ez is szempont .
Ja , akkor tényleg 3 fázisú lesz .
És egyébként meg is sértődtem :)

jani300

fn47xk7ei

Megvárom míg más is hozzászól meg időt is nyerek a döntés hozatal miatt. Az biztos hogy holnap is teszek egy motort az autóba és elviszem a műhelybe szétberhelni. Csak még az áldozat neve nincs eldöntve. Az biztos, hogy kegyetlen leszek![#vigyor1]

jani300

Attól még tévedsz :)
Én még tekertem is át ilyet .
 Azért lehet nyóc kivezetése mert soros párhuzamos kötéssel lehet megoldani a két feszültséget .
És nem kellett kiokosodnom . ha hülyeséget is írok ,de legalább saját kútfőből teszem .