Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

KoLa

Ezek a régi motorok is inkább túlméretezettek voltak,még a lakossági felhasználás esetén is, a cucializmusban!
Nem volt üzleti érzéke az akkori mérnököknek:))), ez látszik a mai napig, mert ezek a motorok még működnek.
Az EE-400-ban akkora motor volt mint egy 60 literes hordó, manapság egy 5,5KWos motor feleakkora, le is cseréltem egy 3KW-osra, amit egy 7,5KW-os frekiváltóval működtetek!
Hogy ez miért nem volt már húsz évvel ezelőtt!
Bőven elég az én munkáimra.
A Kínaitól vettem digitális Volt Amper mérőt, egy gyűrűt(tekercset) kell ráhúzni az egyik bejövő fázisra, és teljes kontrollom van a teljesítményfelvételről.
Rögtön látom ha megnövekszik az áramfelvétel.
Na jól elkalandoztam, de a lényeget a barátom mondta ki tegnapelőtt:"olcsóbb megvenni Kínából mint küszködni vele"

000000000

A szikár kiszámolt műszaki tények:

CSAK 60W hasznos P kell 20 mm vastag fenyőfa 3 mm vágóréssel dolgozó fűrésztárcsa esetén 600 mm/min előtolás mellet.

Csak ezen egy kőkemény és tanulságos tényközlő mondatom alapján is látszik, mekkorákat hazudtál nagyképűen, gúnyolódóan amikor többek között ezt merészelted írni:
"egy nyamvadt általános iskolai feladattal sem tudsz megbirkózni és ezt már legalább százszor bebizonyítottad itt a fórumon."
[#ejnye1]

D.Laci

"20 mm vastag fenyőfa 3 mm vágóréssel dolgozó fűrésztárcsa esetén 600 mm/min előtolás mellet"

Többi hiányzó paramétereket megtudhatjuk?

Bencze András

Egy ilyen 60W-os próbavágásra befizetnék.[#wow3]

fn47xk7ei

"A szikár kiszámolt műszaki tények:

CSAK 60W hasznos P kell 20 mm vastag fenyőfa 3 mm vágóréssel dolgozó fűrésztárcsa esetén 600 mm/min előtolás mellet.

Csak ezen egy kőkemény és tanulságos tényközlő mondatom alapján is látszik"[#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2][#vigyor2] De kár, hogy nincs "hasfogósos röhögős" emotion. Te tényeket közölsz? Hol van a számítás?[#nemtudom]

jani300

Ez valószínűleg a tárcsa kihajtó tengelyén megjelenő teljesítmény .
Frissen és jól élezett lappal .
Rövid ideig működhet is .
Ha kopik a lap , akkor akár átmehet KW nagyságrendbe is hamar .
Én is a megfelelő teljesítmény tartalék híve vagyok .
Ideális viszonyok ritkán adódnak .
Ha a faluvégen dolgozik a gép . ahol egy 750 wattos egyfázisú motor nem képes induláskor behúzni a segédfázis relét sem ,akkor kicsit más helyzet adódik .
Persze ha a szomszédban éppen csúcsra termel a napelem akkor akár 100 watt is rendelkezésre állhat :)

jani300

Biztos vagyok benne hogy igaza van !
Csak ideális eset elég ritka , ahogy az előbb írtam is .
60 centit halad egy perc alatt , abba belegondoltál ?
Igazából csak simogatja a fát az a lap :)

jani300

Ellenőrizted egyébként a számolás helyességét ? :)
Tibor tudását szerintem felesleges kétségbe vonni .

sufnituning

Itt most azon megy a játék, hogy ki tud nagyobbat mondani? Vagy kisebbet? Jó akkor én lemennék 6 wattra és én nyertem.

sufnituning

Sőt másfél watt is elegendő, csak avval nem lehet úgy tolni. De az is tökéletes volt a múltkor.

vjanos

Elnézést, nem bírom megállni... [#wilting]

000000000

Indoklásod? A te számításod alapján mennyi lenne ez a fűrészelési példa?

Bencze András

Nem számoltam semmit, csak megnézném mire képes 60W. A gyakorlat egészen mást mutat. De ahogy Svejk mondaná: ugorgyunk.

000000000

"Nem számoltam semmit"

Aham, ez is egyfajta válasz volt!!! [#nyes][#csodalk]
Így könnyű dumálni a semmiről és "ugorgyunk-ozni".

RJancsi

Aki tudja csinálja, aki nem az tanítja. [#nyes]