Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

svejk

A vágóhuzal ki és belépő részét szokták még pici ventilátorral is hűteni, imitálva a hab hőelvonását.

fn47xk7ei

A vágó huzalra felfűztem a két darab sorkapocs elemet és az eredeti csavarjait használva lazítás után tudtam tologatni a tápfeszültség rávezetését a huzalra. Nekem fontos volt mert nem fűtötte felesleges részen a huzalt ezért kisebb volt a nyúlása ergo még kevésbé volt hajlamos az esetleges íves vágásra mert ugye egy építkezésen tolni kell rendesen a munkatempó miatt. A két végén való feszítésre most nem tudok logikus választ adni, gondolkodni nem akarok rajta, nem vagyok politikus. Egyszerűen volt két kis erős rugó, beépítettem és úgy maradt élete végéig.[#nemtudom]

fn47xk7ei

+ A ventilátorokra még egy fordulatszám szabályozót is érdemes lenne, hogy a hűtés teljesítménye is szabályozza az ember.[#wink][#circling][#nevetes1]No én nem szoktam ilyen helyzetbe túlbonyolítani a dolgokat...kell

RJancsi

Lustaságból kifolyólag én valami rugós csipeszben gondolkodom, hogy ne kelljen még csavarhúzó se a tologatáshoz.

fn47xk7ei

Világos! Innováció is van a világon![#eljen]

000000000

Az én megoldásom se szabályoz, csak egy olyan moduláris, vezérelhető kapcsoló üzemű tápegység elektronikát képzelj el, amivel 0 - 100% között a kimenő feszültséget lehet változtatni az adott vágószálhoz optimalizált U, I viszonyok figyelembevételével. Az is fontos, hogy így ezekben már nincs helye a jó öreg triac/tirisztor technikának.

PSoft

IdézÉs miért jó, ha mindét végén rugó van a huzalnak?

Talán azért, mert már valaki látta/hallotta hogy csinálják a "nagyok". [#kacsint]
A "nagyoknál" a fűtött vágószálnak munka közben egy alternáló, fűrész mozgása is szokott lenni, valami hasonló mint az animáción.

jani300

Olvasom ám !  :)
Mindkét végén ? És mechanikus szinkronban , vagy egyik felén csak rugó ?
De még akkor a végén kiderül ám hogy fűteni sem kell ,csak fogazni :)

PSoft

Látom, figyelsz. :)

Rugó mindkét végén van, az excenteres mozgás csak egyik végén.
Majd ha arra járok, csinálok fotókat a kialakításról. [#kacsint]

szf

Keresek a képen látható "PLC" - hez szoftvert és kábelt.

RJancsi

Ha elég gyorsan mozog még fogazni sem kell. A súrlódástól felmelegszik és villany nélkül is hődrótos vágó lesz. [#nyes]

Rabb Ferenc

A "nagyoknak" sikerülhetett, de én nem vagyok nagy... Elkészítettem (egyszer régen) az alternáló mozgást végző vágószálat. Olyan recét vágott a habba, hogy csak na!

Szépen egyenként változtattam a feszültség/áramot, vágási sebességet, az alternáló mozgás ütemét, de az eredmény mindig rossz volt. Végül amikor már csak egy próbálkozásra való alapanyagom maradt kikapcsoltam a huzavonát. És láss csodát, szép lett a felület. Azóta hanyagolom ezt a praktikusnak tűnő megoldást...

PSoft

Nem tudom, Neked miért nem jött össze...
Talán, Te nem tartozol a "nagyok" közé?! [#nemtudom]

Műszakonként több tíz m3-t vágnak ezzel a "szálrezegtetéses" technológiával, sima felülettel, gond nélkül.

Révész Richárd

Azért mert egy lapnak nincs súlya.
Amikor egy 1x1,2x4 méteres tömböt vágnak az kicsit másabb.

Egyébként kettő alternáló kar van ami ellentétesen mozog, így eltolva vannak a szálak vízszintesen.
Gondolhatod mikor 60 szál van befűzve, azt nem tolod szálmozgatás nélkül.

PSoft

Itt a "profi" válasz! [#eljen]

Egyébként, akartam írni én is a tömböt, csak...
Nem akartam hülyeséget írni a méreteit illetően. [#nyes]