Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

400/ 230 as autótrafó (de szép nagy:) )
Valahogy ismerős nekem a téma , lehet beszéltünk erről ?

fisrcxuk3

Akksi ponthegesztőhöz?Két fázis?Bár nem tudom mily akksit akar pontozni...

jani300

Lényegtelen mire használja .
Ha egyfázisról nem tudja kivenni a megfelelő teljesítményt akkor megoldás a két fázis , ez általános volt a régebbi trafós hegesztőgépeknél .
De nekem rémlik hogy nem trafós lesz az a ponthegesztő gép .

000000000

Szerintem nem teljesítmény probléma van itt, hanem a gép helytelen vezérlése akkora tranzienseket termel (ne felejtsük el az induktivitás problémáját), ami a hálózatnak túl sok. De mint írtam, adatok nélkül segíteni se lehet.

zozo

Ezen a linken van néhány műszaki infó. Trafós amúgy.
battery welder

Jani, nem beszéltünk róla, de nem akarnék egy böszme trafót is mellé :)

jani300

Valakivel beszéltem telefonon hasonló témáról pár hónapja .
Azért érdeklődtem itt egy adatlap nélküli trafó után is .
Ha trafós akkor próbálj helyileg párhuzamosítani a betápjával mondjuk egy 25 mikrós fázisjavítót ,nekem ez segített a co hegesztőn .
De azért megnézem még a linket ,nem tudom kiderül e hogy tényleg csak trafó a lényege .
Mondjuk én közvetlenül a trafó primerjére csatlakoztattam a fázisjavítót és így csak együtt dolgoznak .

svejk

Próbáltad hosszabbítón keresztül?
Tudod olyan jó fűnyírós, teckós 15 méteres narancssárgával. :)

zozo

[#nyes] Ez kimaradt. Hát ami azt illeti, kb. 3 m távolságra van a kisműhelyem konnektorja a villanyóra szekrénytől, nem sok drót van a kismegszakítótól. Holnap megpróbálom, úgy mit csinál.

Épp most találtam egy fórumot róla, más is szenved, C16-os kismegszakítót is elküldi.
Idézhttps://www.eevblog.com/forum/reviews/sunkko-709a-spot-welder-teardown/

fn47xk7ei

Amit belinkeltél az 110 V-os. De tanulságos ugyanis ott 20 A-es biztosíték van megjelölve. 230 V-os gépnél akkor 10 A is bőven elégnek kell lenni. Amúgy a videón is látszik, elég kis trafó van benne, ami persze "túlhajszolva" van mint általában a ponthegesztők mivel kis BI.-vel működnek.

000000000

"Trafós amúgy." [#conf]

Mivel az egész berendezés ~6 kg (de 3.2 kW-os), ebben csakis valami "rafinált kapcsolóüzemű trafó" lehet, és nem hagyományos trafó. Kapcsolási rajzot nem találtam róla így nagy hirtelen a neten, nem tudom, hogyan lehetne "szelidíteni" a hálózati rúgást. Pl. ha csökkented a kimenő impulzusok számát, van az a pont amikor már nem veri le a biztit?

7ribea2ss

Van egy eladó porbeles hegesztő, gondolom ez a Co2-ót váltja ki. Nem kell palack. De egyenértékű a védőgázossal?
Az állapota alig használt ,újszerű 32000.-Ft. Meg éri hobbi célra?

zozo

Az a helyzet, hogy van mikor 10 impulzussal, 7-es fokozatú árammal többet hegesztek, aztán később 2 impulzussal, 5-ös áramfokozaton is leveri.

Csikarc, igazad van, átsiklottam, hogy 110 V-os az idézett fórumon lévő.

fn47xk7ei

No igen, ez más. Viszont itt a hozzászólásokban is panaszkodnak, hogy a 16 A-es C-s kismegszakítót neki is leveri. 25 A-esről már elmegy.[#nemtudom]......my apologies for digging this topic up but as my problem is with this machine i think it's best asked here.

my problem lies in the fact that when this machine powers up it blows my circuit breaker instantly. i have already replaced the breaker (16A) with a C curve breaker in the hopes it would give it a tad more time but to no avail.
just to be clear: if i bypass the breaker and run on the 25A main house fuse it works perfectly but we can all agree it is certaintly not anything i want to keep doing.

my idea was that the pulse load of it turning on the first time is so high i could add a couple of microwave caps on the back of the device in order to catch the main surge that blows the breaker.

would adding a few caps actually work of do you (much smarter) guys have a better idea?

TBS-TEAM

A primer tekercsel sorba kell kötnöd egy 47 Ohm 50W ellenállást és nem fogja leverni az automatát és jól fog működni. [#eplus2]
47 Ohm 50W
József