Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

B.Zoltán

A mi mikrónk is, amibe nincs lágy indító leveri a 16A-ost.
A panelba sokat szenvedtem vele, ki kellet cserélni nagyobbra.

jani300

Szerintem ebben sokkal kisebb trafó van mint a mikróban .
A működési elv érdekelt volna .De találtam spotter rajzot is , megnéztem és megértettem nincsen nekem arra szükségem :(

fn47xk7ei

Valószínűleg annyira  túl van gerjesztve a vasmag, hogy indításkor már az üzemi áramfelvételt jóval meghaladja a primer áram értéke...Gondolom...[#nemtudom][#nemtudom]

fn47xk7ei

Pedig nagyon egyszerű összeállítani egy spottert csak nem szabad erősen kötődni a MOT-ok használatához. Egy komolyabb transzformátort érdemesebb átalakítani úgy, hogy a szekundert levágod a a csévéről és egy jó pár primer menettől is megszabadulsz. Vezérlő elektronika meg 4-5 ezerből simán meg van.

jani300

Azért van amiben egyetértünk :)
Mindennek a BI az oka :)

jani300

Van normális ponthegesztő trafóm ,gyári .
Mikrótrafóm is van éppen ,de eszembe sem jutott azokkal pancserkodni . Néztem ,videókat ahol ezeket használják ,de csak a feszültségviszonyok és a többi megoldás érdekelt .
A melegtakonnyal felragasztott kis bigyuszok is jónak tűnnek kellene esztergálnom párat vasból ,vagy éppenséggel venni se lehet nagy érvágás a műanyagot .
Az időzítőnek viszont gondolkodtam a mikrók lágyindítóján , de van rendes időrelé is .

000000000

Köszönöm, nézegettem.

000000000

Bocs, a második linkedet nem vettem észre, ahol képek is vannak.

Ennek alapján egyértelmű, hogy ebben nem 3.2 kW-os trafó van, hanem csak a töredéke (pár száz W-osnak saccolom ránézésre) a mérete alapján, de a ugye ki is számolhatod, ha leméred a vasmag keresztmetszetét. Így aztán az lehet a helyzet, amit mások is már írtak, hogy túlgerjesztve kell működtetni, amit a 16 A-s hálózatod nem szeret még ~0.1 s ideig se.

Megoldási javaslat: egy 2.5 kW körüli mezei háztartási vasalót vagy hősugárzót kössél vele sorba, és ezen keresztül üzemeltessed a hálózatról. Ilyenkor már biztos nem veri a kismegszakítót, és ki tudod kísérletezni azokat a beállítási paramétereket, amivel így jók lesznek a ponthegesztések.

dtb

A frekiváltód neve SUNFAR, így keresd. Amit megadtál típusnak, az hibás, erre máskor jobban figyelj, nem E300-T4, hanem E300-4T... A frekiváltón van X1-X2,X3... programozható bemenet, ezeket kell beállítania a kívánt funkcióra. A manualt-t itt találod, ha ez jó a te típusohoz.

zozo

Köszi mindenkinek az ötleteket, majd a jövő héten kísérletezgetek vele még.

A házba bejövő méretlen oldali 3xB16 kismegszakítók közül az egyik bikásabbnak tűnik, az nem szállt el, csak a mögötte lévő ugyanilyen.

Átkötök arra a fázisra egy aljzatot, más terhelés nem lesz rajta, aztán meglátom. (persze most sem volt más fogyasztó bekapcsolva a hegesztőn kívül)
Aztán jöhetnek még a többi tanácsolt okosságok.

Szalai György

Hobbyista szemmel érdekes végig nézni egy ilyen belezős mozit is. Ha már van.

Hogy működik, milyen folyamatok játszanak benne, hogyan kölcsönhatnak azok a környezettel.

zozo

Igen azt hiszem mindannyiónk kacatos dobozából visszaköszönnek ilyen kis alkatrészek, hátha jó lesz valahova alapon [#nyes]Régi szép idők, amikor még voltak "okos" bakonyműves kismegszakítók... -ha ilyen lenne az egyik, de boldog lennék [#kacsint]

Rabb Ferenc

Ez egy nagyon tanulságos videó. Sokat lehet belőle okulni, hogy mire nem érdemes időt fecsérelni és szemetet csinálni vele.

Én úgy hatvan éve szoktam le az ilyen értelmetlen pusztításról. Azóta inkább építek...

PSoft

Idéz...de boldog lennék

Én(még), az vagyok. :)

Szalai György

Hatvan éve? Akkor: Én még csöngetni sem tudtam, mikor Te már bicikliztél.
(Nem tudom, hol hallottam ezt a mondást, de megragadt.)