Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Nem inkább egy lágyindítóra gondoltál mint az inverteres hegesztőgépekben található. Mondjuk azok az ellenállások relével vannak áthidalva.

TBS-TEAM

Csak ennyi kell nem kell [#conf] túlbonyolítani és működni fog [#kacsint]
József

csaba2008

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni a következőben.Van egy frekvenciaváltóm,3 fázisú 3x380v be és 3x380 v ki ,2,2 kw os.Hogyan tudnám bekötni ,hogy külső potméterrel ,és ki be kapcsolóval tudjam vezérelni a frekiváltót.Nem találtam pontos leírást sehol sem erre a tipusra.Aki ért hozzá ,kérem ossza meg velem,nagyon hálás lennék érte.,hogy pontosan melyik portra kell kötnöm a potit és a kapcsolókat.Kínai E300T400220BX0 a pontos tipusa.Mellékelem a leírását is.Nagyon szépen köszönöm,annak aki válaszol.

000000000

Egyszer ha lesz kedved, kukkantsál már bele, mik vannak ebben a dobozon belül. Hátha okosabbak leszünk, ha belelátunk.

Mellesleg én a helyedben ismerve a szakmai hozzáértésedet biztos hogy terveztem, csináltam volna egy ilyen cél ponthegesztőt, és akkor azzal nem is lenne bajod. Így meg ki vagy szolgáltatva valamilyen "érdekes" gyári megoldásnak.

csaba2008

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni a következőben.Van egy frekvenciaváltóm,3 fázisú 3x380v be és 3x380 v ki ,2,2 kw os.Hogyan tudnám bekötni ,hogy külső potméterrel ,és ki be kapcsolóval tudjam vezérelni a frekiváltót.Nem találtam pontos leírást sehol sem erre a tipusra.Aki ért hozzá ,kérem ossza meg velem,nagyon hálás lennék érte.,hogy pontosan melyik portra kell kötnöm a potit és a kapcsolókat.Kínai E300T400220BX0 a pontos tipusa.Mellékelem a leírását is.Nagyon szépen köszönöm,annak aki válaszol.

csaba2008

Sajnos pdf fájlt nem lehet feltölteni,ezt meg nem lehet látni.

TBS-TEAM

Én már vak vagyok ezt a leírást nem látom jól [#conf][#nevetes1]
József

jani300

A ponthegesztős témához .
Nekem csaphegesztőm van kiselejtezett .
Az ugyan trafós , de egy viszonylag kis trafó tölt egy igen méretes kondibankot .Ezt süti rá egy komoly tárcsatirisztor a csapra , eddig jutottam el a működés értelmezésével utána szokás szerint félretettem .
Érdekelne egy spotter (kasznis ) kapcsolási rajz , ha esetleg van valakinek .
Úgyse tudom megépíteni ,inkább kíváncsiság .
A mikró trafósak elve az megvan , valami modernebb érdekelne .

zozo

Bypass kapcsolót miért tett rá a fórumos gyerek?
Próbát megér mindenképp, köszi.

Robsy, a második linkemen van több kép a beléről.
Igen, amúgy mikrotrafóval+impulzus panellel akartam csinálni, de aztán az elektromos bringás fórumon agyon dicsérte valaki és éppen akciós volt, 38e körül. A cégnél dolgozik hibátlanul, csak az itthoni cefrével van a baja.

jani300

Mikrókban volt így megoldva , időzítővel .
Abból tettem is félre pár panelt , lágyindítónak .
Egyébként néztétek az impulzus időket ?
Mit kezd avval vajon egy lágyindító ez most érdekelne azért .

TBS-TEAM

a mikro működhet akár több percig is 100% terhelésen.
Az impulzus hegesztő meg csak benne a nevében [#kacsint]
József

jani300

Na ott a bele !  Ezt nem néztem meg .
Kicsinek tűnik itt is az a trafó !

Rabb Ferenc

jani300

Nem látok ellentmondást a két hozzászólásban :)

jani300

Jó volt látni ezt a ponthegesztőt .

Már csak azt kellene megértenem hogyan tudja ez leverni a 16 os automatát ? [#nemtudom]