Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

GPeti1977

Hogy hivják és hol lehet kapni ilyen méretű maró befogót?

svejk

keresd Barna Tamást, nem mesze lakik tőled.

sastas

Üdv,
Személygépjármű gumiabroncs futófelületének darabolásához milyen nyíróerő kellhet?
Sztori: Ismerősnél van egy tárcsás nyírógép, amivel gumit akar ledarálni, méretcsökkentési célzattal(kimenő rosta nélkül). Úgy gondolta, majd egy 2,2 KW-os hajtóműves motorral megoldja a dolgot, javasoltam, hogy inkább ne, de csak beszerezte, összerakta és panaszkodik  hogy mindentől lefullad. Szeretnék neki számolni egy közelítő értéket, mekkora motort keressen minimum(érzésből 10kW feletti értéket javasoltam, de szeretek számolni ilyen dolgokat). Persze sejtem, hogy a kések közé szoruló guminak a súrlódás által kifejtett fékezőereje sem lehet kevés.
Van valakinek tapasztalata? 200 as tengelytáv, kb 250-es kések, 19mm vastagságban.

TBS-TEAM

A kérdés milyen gyorsan és milyen apróra kell ledarálni az adott terméket?
Minnél rövidebb az idő és minnél kisebb darabokra annál nagyobb energiát kell befektetni. stb...
2.2Kw is jó lehet, csak az áttétel növelésével drasztikusan megnő a darálási idő [#eplus2]
József

9pk59nuy

Öntse le szappanos vízzel a késeket. Azzal, amit a szobafestők használnak.

remrendes

Kerdes a vagoter szelessege, vagy a kesek darabszama.
Nekem 600mm-en 13db remlik. Oda 2*7.5 vagy ha tobb kes van, akkor 2*11kW-ot hasznaltunk.

niu7vyvp0

Sziasztok,

Lenne egy kérdésem, mi a különbség a 2 golyós anya között?
Gyanítom, hogy a drágább pontosabb v. strapabíróbb de a leírásból nem derül ki.
Az olcsóbb mennyivel lehet "gagyibb"? Gépet építek és árak szempontjából nem mindegy, de ha a olcsóbb nem olyan jó minőségű egyértelmű a választás, de ha netán nem annyival rosszabb akkor nem mindegy.

Ebben tudnátok tanácsot adni?

Előre is köszönöm!

https://variometrum.hu/mechanika-kategoria/golyosorso-anya-kategoria/TBI_peremes_golyosanya_SFU_tipus

https://variometrum.hu/mechanika-kategoria/golyosorso-anya-kategoria/DTE_peremes_golyosanya_SFU_tipus

niu7vyvp0

Plusz még annyi kérdés, hogy 1400mm en elég lenne a 16X5-ös golyós orsó?
V netán ne vessem el a fogas léces megoldást sem?

svejk

TBS-TEAM

A gép mechanikai paraméterei határozzák meg, hogy milyen átmérőjű golyosorsó kell ha az a választás.
Mi a cél mit kell megmunkálni stb...
József

niu7vyvp0

Rétegelt lemezt szeretnék vele marni :)

TBS-TEAM

Akkor fogasléc mert az jól tűri a retket.
József

zozo

Mivel az "A" megoldás (C16 kismegszakító) nem valósul meg egyelőre, ezért ismét felteszem a kérdést az akksi ponthegesztőm ügyében.

Tehát a B16 A-es kismegszakítót minden 5-6-dik alkalommal leveri, javítana-e a helyzeten 4-500 µF fázisjavító kondenzátor? (Úgy emlékszem, Csikarcnak szokott is lenni)

A 10 impulzusos hegesztés is csak pár tized másodperc ideig tart, ezt kéne plusz energiával áthidalni.

Mi a véleményetek?  Egyéb ötlet esetleg a problémámra?

000000000

Mit lehet erről a ponthegesztő műszaki felépítéséről tudni?
Ugyanis segíteni is csak akkor lehet, ha ismeretesek az adatok, a működtetés kialakítása. Ez egy gyári cucc?
Mekkora teljesítményű trafó van benne? Szekunder fesz?

jani300

Nálam a trafós Co hegesztőnek sokat segített a helyi primer fázisjavítás .
A fázisjavítás nem tud plusz energiát adni , csak helyileg kompenzálja a meddőt , és ezért kisebb a hálózat terhelése .
Az a 4-500 mikrofarád szerintem rengeteg , több mint egy nagyságrenddel is nagyobb lehet a szükségesnél .
Ha valami nem trafós ,modern elektronikus szerkezet , Akkor akár árthat is a fázisjavító kondi .
Egyébként itt a jó megoldás a kétfázisú táplálás lenne , ha van rá mód .