Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

szf

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

RJancsi

Nagyon nem CNC de sok okos ember megfordul itt talán valaki az Excelhez is ért. A kérdésem, hogy miként lehet az Excel trendvonalának képletét függvényként felhasználni? Valakinek van ötlete? Az nem megoldás, hogy egyszerűen másoljam (pötyögjem) be egy cellába, mert ha újabb pontpárokat viszek be azzal módosul a görbe és a trendvonal képlete is.

pbalazs

Pedig kb. ilyesmi a megoldás.
Másold ki a képletet, illeszd be a cellába (egyelőre szövegként), cseréld le Ctrl+H-val az "x"-et "*"-ra (szorzás), az egész elé mehet egy "=" jel, és kész is a képlet anélkül, hogy tartalmilag módosítottad volna, és nem kell semmit kézzel bepötyögni.

RJancsi

Csak a lényeget nem értetted meg. Ha új pontpárokat adok a ponthalmazhoz, azzal módosulni fog a grafikon és ezzel a trendvonal képlete is. Ha egy korábbi állapot alapján kimásolom a képletet egy cellába, az mitől fog frissülni?
Próbáld ki! Hiába változik a trendvonal, a cellába másolt képlet nem változik.

gaben

Sziasztok,

keresek valami görgősor félét, amivel 6mm-es zsírzótömlőt tudnék kordában tartani, hogy a megfelelő irányba mozduljon.

Ilyen kis méretben létezik egyáltalán?

Rohadtul merev a cső, ezért körben meg kell támasztanom, gyakorlatilag egy gyűrűt képezve.

Köszi

TBS-TEAM

József

gaben

Hja, van energialáncom, a betáp zsír ott is megy, de ami visszajön az X tengelyen lévő zsírzótömbökre, azt kívül szeretném vezetni, mert sokkal egyszerűbb az útvonal.
Csak ugye itt egy szakaszon vezetni kéne valamiben, ami nem súrlódik.
Na majd kitalálok valamit.

Szalai György

Dobnál fel egy képet, amin látszik ez az útvonal?
Mert nem tudom a fejemben elképzelni, pedig nem is ittam.
Lehet, már szednem kéne valamit. [#vigyor2]

PSoft

IdézLehet, már szednem kéne valamit.

Ibolyát...? :)

Egyébként, én is megnézném azt a fotót.

gaben

A felső 6mm-es cső az, amelyik mozogni fog az Y tengellyel együtt, ideiglenesen föl van kötve az energialáncra, ide kell valamit tennem, ami megvezeti majd.

TBS-TEAM

Azt az energialáncba kell berakni ott van jó helyen [#kacsint]
József

onagy

Hasonló feledatra, megvezető illetve törésgátló céllal én bowdenkülsőbe fűztem a csövet, igaz az némileg kisebb átmérővel rendelkezett. Valami hasonló spirál lehet itt is a megoldás...
http://motoroswebaruhaz.hu/spd/KING0302571/Bowdenkulso-teflonos-D7-mm-kuplung-fek-KING0302571
O.

gaben

Na ez jó, nekem is eszembe jutott, de ilyen vastag belső átmérővel nem tudom van e [#fejvakaras]

onagy

A linkben lévő elvileg teflon belső csöves, talán nem is kell bele extra.
Én is befűzném az energialáncba, sze annyira szép a gép többi része [#kacsint]
O.

Csuhás

Nézegetem ezt a csodálatos kenési rendszert, és arra gondolok, hogy van egy köszörűm, rendes másfél kilowattos motorral, majdnem negyven éve használom, és talán egyszer szedtem szét hogy friss zsírt tegyek a csapágyakba. Igaz a gyári porvádelem két filc koronggal van kiegészítve a szíjtárcsa, és a ventilátor alatt is. Szóval a helyedben évente egyszer zsíroznám ahol szükséges, de mindenhova raknék jól záró porvédő harmonikát.