Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

KoLa

Kell ez az intenzív osztály?
Régebben volt egy kép, egy injekciós fecskendőkből összeállított olajozó rendszerről ha jól emlékszem Szedlai Pál osztotta meg!
Sokkal kevesebb cső is elég ha központi az olajozás.

gaben

Qrva macerás a kenése a kocsiknak, golyós anyáknak, így csak egy ujjmozdulat és minden kenve van. A praktikum most előbbre való, mint a szépség.
Sajnos porvédő harmonikát nem tudok a sínekre tenni, minden meló után letakarítom, porszívó, stb.

De lehet megpróbálom még ezt az egy csövet betenni az energialáncba, viszont hely nem igen maradt neki, ezért akartam kívülre helyezni.

TBS-TEAM

Ha nincs gondunk akkor kreálunk, hogy legyen min töprengeni [#eplus2]
József

KoLa

Egyetértek! A golyóscsapágyak tekintetében a modern szilikon zsírok lehet hogy egy életre szólnak ha, ki volt mosva előtte, zsírtalanítva akkor a szilikonzsír úgy tapad a felületekre hogy, tényleg, sokáig bírja.
A lineáris csapágyaknál elvész a kenőanyag a síneken, itt kellhet időnként a kenőanyag, terven felül is, inkább több legyen.

KoLa

Hát akkor! marad a kötegelő![#nevetes1]

gaben

Dehogy marad, megoldom ezt is, mint minden mást. ;)

Szalai György

Köszi a képet. Ez maga az Unimátrix Zéro. Itt készül, aki majd rendet hoz a káoszban, a Borg Queen.
A sárga csövekben pulzál az élet nedve és az éjjel kialakul az élő szövet a fém vázon, hogy holnapra téged is asszimiláljon.

De tényleg. Miért nem volna jó helye az energialáncban? Ha már úgyis arra megy.

gaben

Nem biztos, hogy belefér még ez a cső is, és csak egy darabig megy arra, a függőleges részen ki kell majd fúrnom az oldalát, hogy rá tudjak csatlakozni  a zsírzótömbre.
Na, ezt akartam elkerülni, de valszeg nem marad más megoldás.
Köszi mindenkinek.

onagy

Esetleg fel lehetne szerelni egy "kenőláncot"? [#nyes]
O.

Szalai György

Szeretnél egy vastagabb energialáncot, amibe belefér?

gaben

Nem, köszi. Ezer projekt vár rám, nincs időm már arra is.

pbalazs

Ok, már értem, mi a célod. Talán a LINEST (magyar excelben LIN.ILL) függvény kell neked.
Nézd meg ezt: https://engineerexcel.com/nonlinear-curve-fitting-in-excel/
Polinom illesztésnél épp azt adja, mint a trendvonal, a többi illesztést nem próbáltam.

RJancsi

Köszi, ezt a függvényt eddig nem ismertem/használtam. Bíztatónak tűnik, már csak azt kell kitalálnom, hogyan tudom az exponenciális adatsort "linearizálni". [#taps]

remrendes

Eleg is lenne. Mi 4000 uzemorankent zsirzunk, ez a gyari ajanlas. Mondjuk ez a mi esetunkben fel ev.

2vkx6unz

Nem tudom milyen excelt használsz, de TREND függvényt érdemes lenne megpróbálnod.
Mellé a FORECAST függvényt is használhatod.
Ha nem egy tömbben szeretnéd az adatokat viszontlátni akkor kell a {} jel a teljes függvény köré vagy  ctrl+shift+enter a függvény megírása után.