Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Például az eBay-en. Veszel egy ilyen tesztert és rákötsz egy egyszerű drivert pl. DRV8825 -öt. Egy sima dugasztáppal elmuzsikál.

J-Steel

A másik dolog ami nagyon foglalkoztat, hogy egy belsőmenetvágó ami kúpos colos menetet vág, valószínűleg képtelen lennék behajtani, mert egy idő után az összes menet felfekszik és nem fogom tudni tovább tekerni.
 Voltam olyan meggondolatlan, hogy tavalyelőtt ősszel amikor Kínában voltam vettem egy egész készletet 1/4-től 1és1/2-ig.
 Még azóta nem próbáltam, de nem is fogom.
 Van párhuzamos belsőmenet vágóm, azt már többször is használtam 1/2 colon, ott mindig 1-2 menetet vág egyszerre, de a kúpos szerintem halott  ügy, pláne kézzel.

mex

A honos kifejezés belső menet készítésére a menetfúrás, célszerszáma a menetfúró. Külső menetet menetmetszővel készítünk.
Ha esztergán kell a külső - belső meneteket elkészíteni, akkor beszélünk menetvágásról.

J-Steel

Köszönöm a tájékoztatást.
 Megpróbálom megjegyezni.
 Van egy olyan mondás, hogy az ezermestert a szakembertől az különbözeti meg, hogy a szakember ismeri a szakszavakat.

fisrcxuk3

Ha nem fogod használni  akkor passzold ide ,nekem .[#nyes]
Amelyiket én ismerem az két darabos ; az első lépcsős menetfúró, a második  kúpos, és működik!

zozo

Meg hozzá egy legalább 20:1 arányú áttétel, pl. műanyag-réz fogaskerék párossal.

fn47xk7ei

J-Steel

Ez egyrészes.
Magyarországon nem is tudom, hogy be lehet-e szerezni.

fisrcxuk3

Ilyet még nem láttam . nálam UNC , inkább UNF  kupos volt .

J-Steel

A német din szabványban van Rc néven. 1:16 kúpossággal
ISO 7/1
DIN EN 10226/2

vadember

Egy ilyen jelgenerátort ajánlok. 1 Hertztől is tud jelet kiadni. Három kimenete is van.Ebay
Nekem ilyen van Ebay és szépen teszi a dolgát ezzel a meghajtóval . Ebay
Ez három ampert is ki tud adni magából folyamatosan, ha nagyobb motor kellene.

jani300

Külső menetre van a kínai cső menetmetsző készlet az kúpos menetet vág .
Ezek is csőmenetnek néznek ki szerintem , de kúposat én sem láttam még ,menetfúróban .

zozo

Mert percenként kell egy fordulat a hajtott tengelyen. Ha 20-as csökkentő áttétel van, akkor is csak 3 sec alatt fordul a motor egyet. Az ajánlott teszter ennél lassabban nem is tudja forgatni a motort. A másik pedig, hogy az 1Nm elég karcsú ehhez a hajtáshoz, így legalább lesz egy kis nyomaték a hajtott tengelyen.

fn47xk7ei

Ok, értem, ajánlom akkor én is.